Automatisch herstarten van Ubee ziggo modem

Andreotti

Forum Gebruiker
Berichten
2
Het is mogelijk om het Ubee modem van Ziggo elke nacht automatisch te laten herstarten. Ik heb het met Domoticz gedaan en een klein stukje Python script. Ik heb hier beschreven hoe:


Groetjes,
Andreotti
 
Ik heb het script in de taakplanner van mijn Synology nas gezet. Daar werkt hij ook perfect. Als je hem als root uitvoert, is er geen chmod op de file nodig.

Alleen kent deze nas standaard geen pyton 3. (wel als los te installeren pakket, maar dan is de locatie anders) Echter, de eerste regel veranderen in "#! /usr/bin/python2.7" werkt ook. Het script heeft geen Pyton3 nodig.
 
Laatst bewerkt:
Dat kan prima zolang de schijven maar inactief zijn. Mijn systeem staat zo ingesteld dat de schijven 10 minuten na de laatste actie stoppen.

Tijdens een (met name) schrijfactie is dat natuurlijk wel link.
 
Briolet laat het script om de modem te herstarten op zijn NAS lopen.
Wat dat te maken heeft met een harddisk "hard" laten uitgaan ontgaat mij.
 
Nadat ik (destijds) de Ubee in DMZ mode heb geconfigureerd met een eigen (Mikrotik) router er achter, heb ik nooit weer hoeven rebooten. Daarvoor deed de Ubee het zelf wel ...
 
Gelukkig hoef ik mijn Ubee EVW 3200 ook zelden te rebooten. Maar ik kan me van lang geleden herinneren toen een aantal PC's DNSCrypt via poort 53 gebruiken, dat hij om de haverklap aan het rebooten ging. Blijkbaar ging hij over de kop bij het verwerken van dat ongebruikelijke dns verkeer.
 
Mijn ervaring was dat veel uitgaande verbindingen (torrents bv.) ook niet bevoorderlijk waren. Ik denk derhalve dat er een NAT tabel vol liep en daarmee het geheugen.
 
Ik hoefde mijn modem ook niet zo vaak te herstarten, maar ja als het dan toch kan via een script waarom niet elke nacht. Daar heb ik geen last van.

Voor Domoticz moest ik "#! /usr/bin/python3" gebruiken, maar via de Linux cron volstaat "#! /usr/bin/python".
 
Terug
Bovenaan