Asus rt-ax55 met Ziggo

Jacques.

Forum Gebruiker
Berichten
5
hallo,

ik ga op 18-3 over.
Nou krijg ik dus een Ziggo modem/router en wil dit gaan gebruiken icm asus rt-ax55.(wifi 6)
2 van deze apparaten.
1 in de woonkamer
1 in de meterkast, ziggo router uit, deze als router.
op zolder bekabeld nog een fritzbox 7590 staan, deze wordt gevoed met een utp 5e kabel.(hier wordt bekabeld een game pc gevoed)

Any thoughts?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ja waarom 3 routers? Wat je nodig hebt is 1 router en voor de rest switches. Wat je wel kunt doen is andere 2 alleen als Wifi accespoint inzetten maar dat kan ook met 1 of ander wifi setje. Het ligt er aan wat de gedachte er achter is.
 
Ja waarom 3 routers? Wat je nodig hebt is 1 router en voor de rest switches. Wat je wel kunt doen is andere 2 alleen als Wifi accespoint inzetten maar dat kan ook met 1 of ander wifi setje. Het ligt er aan wat de gedachte er achter is.
ik wil overal een super sterk, stabiel en snel (wifi 6) netwerk hebben. ik vraag dit omdat ik die asus nog niet heb gekocht maar daarom om meningen vraag. welke switches bedoel je dan?
 
Niks verslaat een bekabeld netwerk qua snelheid en betrouwbaarheid, wifi is leuk maar moet je zien als toevoeging voor draadloze apparaten zoals je telefoon bijv. Wat je bedraad kan doen kun je ook beter bedraad doen en daarvoor heb je wel 1 of meer switches nodig, afhankelijk van hoeveel aansluitingen je per ruimte wilt gebruiken.

Als je 3 routers gebruikt heb je ook 2 a 3 verschillende subnetten/netwerken in huis, dat kan met opzet handig zijn als de bedoeling was bepaalde apparaten te scheiden zoals een IoT netwerk wat niet mag praten met de rest van je netwerk. Maar als je bedoeling is om alleen een goede wifi dekking in huis te hebben dan wil je beter een wifi-mesh kit aanschaffen.

Mijn advies zou zijn om je eerst te verdiepen in netwerken.
 
Als je de routers al hebt dan kun je ze natuurlijk ook als Acess Point gebruiken.
Maar als je ze nog aan moet schaffen, dan kun je beter Access Points kopen, of nog beter mesh.
 
ik dacht vanmorgen al gereageerd te hebben. Ik heb al een fritzbox mesh router ( wifi 5 ) deze moet enkel smartphone en tablet voorzien. Daarnaast wil ik dus 2x asus kopen met Aimesh en wifi 6. Deze kunnen dus alle 3 samen werken als het goed is. was alleen nieuwsgierig of ik dingen over het hoofd zou zien, of de asus rt-ax55 niet goed werkt icm ziggo modem/router?
 
Hallo @freeewillie , ik ben wel fan van fritzbox/AVM dus dat is inderdaad een mooie combo.

De reden waarom ik de asus aan draag is dat ik gelijk toekomst gericht wil aanschaffen, en dan doel ik op wifi 6..

Zou zonde zijn als ik hierna na aanschaf van de frits AP's weer moet vernieuwen..
Al is de AP 59.95 en de asus router 92. dus voor 2 apparaten ben ik met de asus combi 64 euro meer kwijt
 
Ik heb zelf 2x Asus RT-AX58U (met wifi 6) in Aimesh staan. Asus heeft in de routers een eigen mesh systeem. werkt goed. 1 beneden 1 boven. De Ziggo wifi router gebruik ik voor gasten. Je moet wel wat instellingen in je routers zelf instellen. voor router achter (ziggo) router . ff op Youtube kijken hoe dat moet.
 
Terug
Bovenaan