Arris modem te warm

rbrence

Forum Gebruiker
Berichten
29
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Met deze stijgende temperaturen en een meterkast waar ook de stadsverwarming inzit, blijkt dat het Ziggo Arris modem dat niet echt lekker vind. Meerdere malen viel het internet de laatste twee weken uit en na veel onderzoek blijkt dat als ik de deur van de meterkast open laat staan het probleem is opgelost.

Het vreemde is dat de ASUS router, die er vlak naast staat, hier dus helemaal geen last van heeft. Het is alleen het ARRIS modem wat gewoon de connectie stopt en een rode led geeft. Uitzetten, wachten, deur open, probleem opgelost. Tja, hoe ga ik dit nou toch oplossen zonder dat ik het Arris modem buiten de meterkast moet plaatsen........ of is het gewoon een probleem van het Ziggo Arris modem?

Kasttemperatuur was wel boven de 35 graden uitgelopen, dat dan weer wel en ik zie geen active fan op het apparaat. Suggesties iemand??

Ps. De helpdesk van ZIGGO is en blijft in de eerste lijn nog steeds ruk..... die wees als oorzaak aan dat in het UPC gebied het modem niet op bridge kan worden gezet...... pffffffffff :-)
 
Een ASUS router dus:P.

Ja de helpdesk van Ziggo is gewoon ronduit dramatisch, ik bel nooit meer maar zoek altijd contact met @Webcare Ziggo , hier of eigenlijk meestal op twitter. Wellicht dat je de modem mag omruilen van hen.
 
Dat rode lampje geeft inderdaad een hitte probleem aan, of er is iets anders stuk. Maar als het wel werkt met de deur open zal het daar mee te maken hebben.
Staat het modem nou wel of niet in bridgemode? Dat zou namelijk ook nog kunnen schelen, in router mode zou het modem warmer kunnen worden.
En is het misschien mogelijk om het modem wat meer vrijheid te geven in de kast voor beter ventilatie of wellicht op de grond waar het mogelijk koeler is.
 
Modem staat natuurlijk in bridge modus :-). Ik ben niet helemaal gek. Ik ga het modem denk ik toch buiten de kast plaatsen. Op de grond is geen optie want daar lopen juist de warme pijpen van de stadsverwarming.

dank voor al jullie reacties!
 
Het plaatsen van een USB ventilator met power van asus (usb) is het ook opgelost.
 
Opgelost!
 

Bijlagen

  • F4142E95-4873-45FF-9F5B-C54C71C17C16.jpeg
    F4142E95-4873-45FF-9F5B-C54C71C17C16.jpeg
    186,5 KB · Weergaven: 271
Terug
Bovenaan