Aparte inlogcodes ZiggoGo?

Wat dacht je van tieners? Die willen natuurlijk wel op hun favorite mobiele apparaat kijken. Probeer dat maar eens tegen te gaan. En dan natuurlijk de vriendjes die ook even het wachtwoord willen hebben omdat ze ook willen kijken naar het uitgebreide pakket. Hoe voorkom je dat je kinderen het wachtwoord uitgeven? ("Ja, kinders, ik vertrouw jullie niet, ik tik het wel elke keer in")

Ik geloof dat er wel een maximum aan het aantal apparaten zit dus dat zal snel een probleem worden (met als oplossing het wachtwoord weer wijzigen). Maar in de tussentijd kunnen zeer wel bij je gegevens.
 
Hoezo "Ik tik het wel elke keer in"? Eenmaal ingetikt hoeft het nooit meer. Tenzij het apparaat moet worden gereset of zo.
Zo weet niemand jouw credentials en jouw tieners kunnen kijken.
Bovendien kan dat maar op drie schermen tegelijk. Dat is exclusief de tv maar wel inclusief de website.

Laat onverlet dat Ziggo best voor een extra setje credentials zou kunnen zorgen.
Maar van mij is het niet nodig. Mijn dochter heeft mij er nog nooit om gevraagd maar ze kijkt wel op haar tablet of laptop.
 
@Zeeburgia

Veiligheidsproblemen worden voornamelijk veroorzaakt door de gebruikers. Deze week nog een phissing mail gehad van een gehackt familielid. (geen spoofing)
Als veiligheid het hoogste goed is, heb je een betaalde vpn, een betaalde antivirus/firewall/etc. en geen wifi.

Voor de overige gebruikers is de standaard beveiliging van de provider goed genoeg.

En het laatste punt: als je een gebruikersaccount kunt aanmaken voor een familielid kun je dat ook aanmaken voor je neef uit Australië.

Ik ben trouwens zeer tevreden over de Ziggo go app op mijn tablet. Prima de Nederlandse programma's kunnen zien in het buitenland.
Alsof het wachtwoord nu niet kan worden gegeven aan die neef in een ander EU land?
 
Hoezo "Ik tik het wel elke keer in"? Eenmaal ingetikt hoeft het nooit meer. Tenzij het apparaat moet worden gereset of zo.
Zo weet niemand jouw credentials en jouw tieners kunnen kijken.
Kinderen zijn vindingrijk, want die credentials staan natuurlijk wel ergens op het apparaat. Als ik b.v. ziggogo.tv via de browser bekijk, wat ik meestal doe, dat staan de inloggegevens gewoon in de credential manager. (Of in de sluitelhanger op mijn mac)
 
Staan die credentials (password) onversleuteld in de credentialmanager of in de sleutelhanger?
 
Nee, de wachtwoorden staan er gecodeerd in. MAar als eigenaar van mijn PC ken ik het wachtwoord van de sleutelhanger. Andere browsers slaan het wachtwoord zelf op. Maar dan weet de eigenaar natuurlijk ook het hoofdwachtwoord en kan het uiteindelijk lezen.

Veel mensen weten niet hoe al die wachtwoord managers werken, maar als iemand zich er in verdiept, weet hij dat zo.

Op een telefoon met een eigen app is het lastiger te achterhalen omdat elk programma het wachtwoord misschien anders opslaat. Maar omdat je geen hoofdwachtwoord gebruikt, zal het er via een vaste versleuteling opstaan. En omdat de app ook de coderingssleutel kent, moet dit ook zelf te doen zijn met de goede software. Desnoods na het rooten van de telefoon om bij de data te kunnen komen.
 
In een iPad of iPhone staan de wachtwoorden toch wel leesbaar in de “sleutelhanger”?
Of hoe dat ook maar precies heet.
Kan het niet meer nakijken want ik gebruik deze niet meer.
De gebruiker kan daar altijd in.

Ik gebruik een andere password manager en daar kan ik ook al mijn wachtwoorden zien.
 
Om in de sleutelhanger van een iPad of iPhone te kijken heb je wel een inlogcode nodig en daar zijn de codes inderdaad door de gebruiker leesbaar.
 
Maar je logt in op een apparaat van een gezinslid dus heeft hij/zij per definitie de beschikking over je wachtwoord.
Met WiFi spots is het wachtwoord wel anders, het kan dus wel.
Als Ziggo bang is dat zulke extra accounts blijven werken als het abonnement beëindigd is klopt er iets niet in hun administratie lijkt mij.
 
Het zou prettiger zijn, als je als abonnement houder in kan loggen in MijnZiggo. Daar de instellingen van ZiggoGo & Movies&Series in kan stellen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat los staat van Mijn Ziggo.
 
Terug
Bovenaan