• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Aop meterkast


remi0181

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 aug 2020
Berichten
2
Wij hebben net eenvoudig gekocht, daar hebben wij een dubbele aansluiting in de woonkamer en een aansluiting in de meterkast( dit is echter een vrouwelijke aansluiting.
Wat de bedoeling was is dat ik in de meterkast een coax door de kruipruimte heb getrokken naar de voorraadkast in het midden van de woonkamer omdat hier een cinewall met haard is gemaakt en we daar de mediabox en router willen plaatsen . We kunnen alleen niks aansluiten op de aansluiting omdat deze vrouwelijk is . En waar zit de aansluiting van de woonkamer gesplitst want zie niks in de kruipkelder .

82EB6DC1-ED1C-4F15-9812-BAE3E20413DD.jpeg

meterkast

BB7FB459-F964-4D17-92E7-FFDF942504FE.jpeg

cinewall

3667AD06-4289-43F0-BB0F-94DFC8F2D218.jpeg

woonkameraansluiting
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.788
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Eenvoudig gekocht...? Huh, ik weet niet waar jij vandaan komt maar ik vermoed dat je bedoeld dat je een huis hebt gekocht.

Verder is de situatie toch exact zoals die hoort te wezen. De groene kabel komt binnen in de meterkast op het AOP (abonnee overgifte punt) Het ziet er overal allemaal wel redelijk ouderwets uit dus misschien moet het AOP door Ziggo laten vervangen (komen ze gratis doen als je ze belt) daarop komt de splitter voor het modem, die komt dus in de meter kast te hangen en dan trek je een goede kwaliteit coax (koka 9 TS) naar de overige vertrekken waar je TV wilt. De einddoos in de woonkamer heeft nu nog een R/TV aansluiting, als je de radio niet gebruikt moet je die afsluiten met een afsluitweerstand. Naar gelang hoeveel aansluitingen jij nodig hebt in huis trek je kabels vanuit de meterkast, misschien heb je nog een kleine versterker nodig ligt er aan. Gebruik goede kabelkeur gekeurde materialen (pluggen/kabels)
 
Topicstarter
Topicstarter
R

remi0181

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 aug 2020
Berichten
2
Eenvoudig gekocht...? Huh, ik weet niet waar jij vandaan komt maar ik vermoed dat je bedoeld dat je een huis hebt gekocht.

Verder is de situatie toch exact zoals die hoort te wezen. De groene kabel komt binnen in de meterkast op het AOP (abonnee overgifte punt) Het ziet er overal allemaal wel redelijk ouderwets uit dus misschien moet het AOP door ziggo laten vervangen (komen ze gratis doen als je ze belt) daarop komt de splitter voor het modem, die komt dus in de meter kast te hangen en dan trek je een goede kwaliteit coax (koka 9 TS) naar de overige vertrekken waar je TV wilt. De einddoos in de woonkamer heeft nu nog een R/TV aansluiting, als je de radio niet gebruikt moet je die afsluiten met een afsluitweerstand. Naar gelang hoeveel aansluitingen jij nodig hebt in huis trek je kabels vanuit de meterkast, misschien heb je nog een kleine versterker nodig ligt er aan. Gebruik goede kabelkeur gekeurde materialen (pluggen/kabels)
We hebben inderdaad een nieuw huis gekocht haha (bouwjaar 2002)
De vorige eigenaar gebruikte kpn.
De aop in de meterkast is vrouwelijk en kan dus niet de knel gebruiken omdat dit net andersom is van de mediabox.

We hebben gister de aansluiting in de woonkamer tijdelijk gebruikt maar de connect router blijft groen knipperen terwijl het Iberisch gezet vanaf afgelopen zaterdag .

woensdag komt de ziggo monteur en hopelijk komt het goed zoals wij het willen .

thanx !
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.669
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik vermoed dat de vorige eigenaar aan het "hobbyen" is geweest en kabels heeft afgeknipt.
In de meterkast op de enkelgats AOP staan alle signaal (R en TV) tegelijk. Je moet aan de kabel die je hebt getrokken gewoon een mannelijke connector zetten en dan past het gewoon.
Misschien toch verstandig contact op te nemen met Ziggo i.v.m. oude AOP en dan kan de monteur meteen kijken of de aansluiting in de huiskamer wel is aangesloten. Misschien is het wel een oude aansluiting die nu buiten gebruik is.

PS
Coax kabels worden nooit zomaar ergens gesplitst, dat gebeurt normaal gesproken alleen bij AOP aansluitingen met een speciaal daarvoor gemaakte splitter.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
933
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het is wel duidelijk dat je bent gaan hobbyen zonder dat je er verstand van hebt... Twee keer een female aansluiting maakt natuurlijk geen klap uit zolang de juiste connectoren maar op de kabels opzitten. Hopelijk krijg je een beetje een goede monteur!
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.788
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Dat hobbyen valt wel mee toch? Bovendien er komt al een ziggo monteur dus die kan hem in de juiste richting wijzen.