• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Anonieme telefoontjes


Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.285
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
In de handleiding van mijn Gigaset staat:

Gigaset zei:
CNIP (Calling Name Identification Presentation)
Naast het nummer worden de geregistreerde naam en eventueel overige informatie van de beller weergegeven. Als het nummer in Contacten is opgeslagen, wordt in plaats van het nummer de naam van de contactpersoon weergegeven.
Ik zie de registratienaam van die persoon in beeld, onder zijn nummer. Als dat nummer ook in mijn telefoonboek staat, wordt deze tekst na 1 á 2 seconden door de naam uit mijn telefoonboek vervangen.
Op mijn handset zie ik alleen de eerste 15 characters van die naam. Als ik bij mijn provider inlog en naar de gevoerde gesprekken kijk, zie ik de volledige tekst van die registratie.

Het is echter een klein deel van de gesprekken waar ik deze naam in het gesprekslog zie. Op de Wikipedia noemen ze dit CNAP.
 

Webcare Ziggo

Webcare Ziggo
Lid geworden
24 jan 2017
Berichten
979
Veel bedrijven bellen anoniem, dit naast particulieren, dus blokkeren op anonieme nummers is vaak niet handig. Ook kunnen we niet in alle gevallen een onderzoek starten, bijvoorbeeld wanneer de telefoongesprekken vanuit het buitenland komen of wanneer het om marketing gaat. In alle gevallen moet er toch door je worden opgenomen en minimaal 1 seconde een verbinding geweest zijn. zie ook https://www.ziggo.nl/klantenservice/bellen/telefonische-overlast/ voor meer info over wat je kan doen in geval van overlast via de telefoon.

Groet,

Jelle van Ziggo
 

Boolee

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 sep 2011
Berichten
1.169
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Bedankt voor link Jelle van Ziggo.

Het is alleen jammer dat je altijd op moet nemen om daadwerkelijk er achter te kunnen komen wie er naar je belt ondanks dat de beller niets zegt.
Betreffende marketing van Nederlandse bedrijven valt toch onder "Bel-me-niet-Register" zover ik aldaar heb kunnen lezen!
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.302
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Bel me niet register sta ik al jaren ingeschreven en toch wordt ik gebeld door bedrijven waar ik nooit klant ben geweest.
Ze bellen vaak op het moment dat je zit te eten. Op hun vraag of het uit komt geef ik aan dat ik even verder eet en dan verder ga. Zij mogen zelf ophangen of een half uurtje wachten ;-)

Ook op mijn werk wordt ik regelmatig door "microsoft" gebeld om een ict probleem op te lossen. En dat bij een groot ict bedrijf waar dagelijks medewerkers van o.a. Microsoft komen.
 

marz

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2009
Berichten
165
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Nog een tip:check online de telefoonboeken. Ik stond er in, terwijl ik me al jaren geleden heb afgemeld. Gestopt nadat ik uit deze boeken was. Ik ben vorig jaar door diverse microsoft telefoonnummers lastig gevallen. Gelukkig was dat met nummermelding. Zo kon ik diverse nummers blokkeren. Ik heb een philips decttelefoon waarbij nummerblokkeren mogelijk is. Ideaal!. Bedrijven als zkhs,arts,gemeente en anderen bellen vaak anoniem. Mensen met geheim telefoonnummer ook. Dat blokkeren is in mijn geval te lastig.
 
Topicstarter
Topicstarter
K

Karin60

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 feb 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Hallo Jelle van Ziggo. Nog even een vraagje aan jou. Bij anonieme telefoontjes moet je opnemen en verbinding hebben gehad wil ziggo kunnen achterhalen wie er belt. Ik heb altijd een antwoordapparaat aanstaan. Wordt dit ook gezien als opnemen en verbinding maken?
 

Webcare Ziggo

Webcare Ziggo
Lid geworden
24 jan 2017
Berichten
979
Goede vraag @Karin60 Ik ga daar wel vanuit, mits je antwoordapparaat een lokaal apparaat is (dus geen voicemailserver).

Groet, Leroy van Ziggo