• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Anonieme beller.


Gerardus

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 jun 2008
Berichten
1.006
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Gelukkig is het anoniem bellen op zijn retour. Hierboven heel veel goede redenen gezien waarom. De enkele die mij dan nog anoniem bellen zijn vaak mensen die niet eens weten dat ze anoniem bellen en ouderen. Dezelfde ouderen die angstvallig alle deuren in het nachtslot hebben zitten en na 8 uur 's avonds de deur niet meer open doen. Heel begrijpelijk waarom.

Mijn nummer is gewoon niet geheim. Staat in het telefoonboek etc. Mag ook niet geheim zijn i.v.m een bestuursfunctie.
Last van microsoftbellers hebben we niet. Telefonische verkoop ook niet. Tips daarvoor: niet in het bel me niet register gaan staan en nooit wat via colportage kopen. Terugbellen naar buitenlandse nummers doen we ook niet.
 

KroontjesPen

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2012
Berichten
1.631
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Gerardus
Hier bleek dat mijn 2e lijn in theorie nummerherkenning had. Niet dus. Door lijnen om te zetten kwam ik daar achter.
Via webcare op twitter is het opgelost wat toch nog 2 dagen duurde.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.625
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat bel me niet register werkt ook niet. afgelopen week diverse keren gebeld om toch maar iets met overstappen van stroom te gaan doen. Iets wat ik niet wil. Wat wel geholpen heeft is aangeven een rechtszaak te beginnen als ze mij blijven lastig vallen. Oxxio was hier zo'n voorbeeld van. Zij hadden mij klant gemaakt zonder enige vorm van toestemming op welke manier dan ook. Herhaaldelijk bleven ze anoniem bellen. Bij elke keer gevraagd of ze weer een rechtszaak wilde verliezen zouden ze mij uit hun systeem halen.
En ja ik sta bij het bel me niet register ingeschreven.
 

Gerardus

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 jun 2008
Berichten
1.006
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
@piente
Het bel me niet register werkt zeker niet als je op een of andere manier klant bent geweest of eens om informatie hebt gevraagd en je in hun systeem staat. Dan helpt dreigen met een rechtszaak niet. Ze mogen je eeuwig lastig vallen. Zelfs eisen dat je uit het systeem gehaald kun je niet. Kun je ze wel netjes vragen. Heb je meer kans.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.668
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Is dat zo, dat anoniem bellen op zijn retour is? Zou kunnen, geen idee.
Misschien is het waar wat je zegt over het bel me niet register. De sancties, althans de mogelijkheden daartoe, lijken me maar beperkt. Dit met het gevolg dat "minder nette" lieden het ongestraft aan hun laars kunnen lappen, zeker met nepnummers d.m.v. spoofing.

Als iedereen zich via slinkse wegen kan laten registreren als instelling of bedrijf, kunnen die aan-hun-laarslappers dat misschien ook doen (?) en beschikken over de complete lijst van nummers die "niet gebeld mogen worden". Of werkt dit niet zo? Ik kan me namelijk eerder een verborgen filter voorstellen, zodat zo'n medewerker van een bonafide callcenter dat verplicht is tot dat filter alleen maar een boodschap geblokkeerd of zoiets krijgt. Dat lijkt me eigenlijk aannemelijker. Anders lijkt het me inderdaad van nul en generlei waarde.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
1.108
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Gerardus

Waar haal je dat nou vandaan dat het in het bel-me-niet register staan in je nadeel werkt? Van horen zeggen neem ik aan, of spreek je uit ervaring en heb je er zelf ook in gestaan?

Bron: https://www.bel-me-niet.nl/vragen/i...-maar-word-toch-nog-telefonisch-benaderd-door

Klant of klant geweest van het bedrijf of organisatie:

Blokkades in het Bel-me-niet Register gelden alleen voor bedrijven en organisaties waar u geen relatie mee heeft. Ook al bent u ingeschreven in het Bel-me-niet Register, dan mag u toch nog gebeld worden door bedrijven of organisaties van wie u klant bent (geweest) voor een vergelijkbaar product of dienst.
Wenst u niet meer benaderd te worden door een bedrijf of organisatie waarvan u klant bent (geweest), dan kunt u bij het betreffende bedrijf of organisatie aangeven dat u niet meer door hen gebeld wenst te worden. Bedrijven en organisaties zijn wettelijk verplicht dit te verwerken. Dit wordt het “recht van verzet” genoemd.
Wat is "het recht van verzet?"

Gevraagd om te bellen:

U heeft zelf gevraagd om door het betreffende bedrijf of organisatie gebeld te worden.

Marktonderzoek:

Ook kunt u nog worden benaderd voor telefonisch marktonderzoeken. Het is niet mogelijk om uw telefoonnummer bij het Bel-me-niet Register voor marktonderzoek te blokkeren. Indien u niet meer gebeld wilt worden door marktonderzoekbureaus kunt u zich inschrijven bij https://www.onderzoekfilter.nl
 
Laatst bewerkt:

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.619
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
En als je bij de kamer van koophandel als bedrijf ingeschreven staat met je telefoonnummer, mogen ze dat nummer ook altijd bellen, ondanks opname in het bel-me-niet register.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.619
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dat is hier ook gescheiden, maar op een zakelijk nummer is dat gespam net zo ergerlijk als op mijn privé nummer. Ik zie het verschil niet echt, beide stelen mijn tijd.
 
V

Verwijderd lid 31741

En als ze je tijd stelen dan stelen ze je geld, want wie kent de uitspraak niet...tijd is geld. Hiermee word meteen duidelijk dat gespam door anonieme bellers een ernstige zaak is.