• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Analoge pakketten na fusie Ziggo en UPC

Status
Niet open voor verdere reacties.

iMark

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 jun 2012
Berichten
126
Inmiddels is er van alles bekend over de digitale TV-pakketten.

Maar krijgen de huidige Ziggo-abonnees ook de analoge pakketten van UPC? Die zijn namelijk iets uitgebreider (30 zenders TV en 40 zenders radio) dan die van Ziggo.

Wij kijken geen analoge TV meer maar meer radiozenders zouden mooi meegenomen zijn op onze FM-tuners. Zo wordt in onze buurgemeente Hilversum BBC Radio 4 doorgegeven. Dat zouden wij ook wel willen. :wink:
 

Tv-Kijker

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jun 2009
Berichten
2.063
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Het wordt allemaal Ziggo, misschien als UPC verdergaat als Ziggo, krijgen ze daar ook minder annaloge kanalen.
 

KroontjesPen

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2012
Berichten
1.581
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Tv-Kijker
Het is allemaal Liberty Global geworden met als werknaam in Nederland: Ziggo.
Hoe het voor beide groepen klanten gaat uitwerken is afwachten.

Een besluit i
s nu bekend. Voor de digitale tv is gekozen voor het Liberty Global systeem. Voor de andere systemen blijft het afwachten.


 
G

Gast

Het analoge pakket van UPC bij Ziggo zou leuk zijn.
Het komt dan nog mooi een beetje overeen met het ongecodeerde Digitale pakket. Afgezien van het feit dat er op de analoge kabel natuurlijk nooit alle regionale omroepen beschikbaar zullen komen.
Het UPC Analoge pakket heeft nog wel een voordeel, deze heeft namelijk nog Disney Channel in het analoge pakket zitten wat natuurlijk wel een leuke toevoeging is voor kinderen (uh.. ik bedoel volwassen mensen), die een eigen TV op de slaapkamer hebben. wat mischien wel een wat ouder toestel is waar nog geen digitale tuner inzit. (Natuurlijk kan men ook zelf een losse Digitale DVB-C ontvanger kopen en daarmee het ongecodeerde Digitale pakket kijken maar dat kost dan natuurlijk wel weer geld, zeker met meerdere kinderen (uh.. ik bedoel volwassen mensen) kan dit aardig in de papieren gaan lopen.)
Andersom kan ik wel begrijpen dat men geen grote prioritijd meer in het analoge signaal ziet.

In een zeldzaam geval is het mogelijk bij een veroudert coax netwerk dat er uberhoud geen Digitale TV hierover mogelijk is, ben je toch afhankelijk van het analoge signaal.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
G

Gast

Wanneer?
De meeste kabelaanbieders bieden al geen apart analoog pakket meer aan; het signaal wordt alleen als 'service' nog doorgegeven aan digitale klanten, bijvoorbeeld voor de tweede tv in de slaapkamer. De bedrijven weten zeker dat analoog gaat verdwijnen. De vraag is alleen: wanneer. Volgend jaar al? Of pas in 2020? Ook het ministerie van Economische Zaken weet het antwoord nog niet.
 
G

Gast

http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consume...ster-kijkt-of-analoge-tv-pakket-weg-kan.dhtml

Wellicht enigszins offtopic, maar wat mij betreft mogen de analoge zenders z.s.m. verdwijnen.

[edit]ik was zo te zien te traag... :giveup: :mrgreen:
Wanneer?
De meeste kabelaanbieders bieden al geen apart analoog pakket meer aan; het signaal wordt alleen als 'service' nog doorgegeven aan digitale klanten, :grin::applause:bijvoorbeeld voor de tweede tv in de slaapkamer:applause::grin:. De bedrijven weten zeker dat analoog gaat verdwijnen. De vraag is alleen: wanneer. Volgend jaar al? Of pas in 2020? Ook het ministerie van Economische Zaken weet het antwoord nog niet.

Straks moet (eh ik bedoel kan) ik nog deze gaan kopen: http://www.ekabels.nl/home-elektronica/dvb-c-ontvanger/denver-dvb-c-ontvanger-mpeg4-tuner-dvbc-110hd.asp
Om me kinders (uh... ik bedoel mijzelf) op hun slaapkamer van Disney Channel te kunnen laten genieten.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Tv-Kijker

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jun 2009
Berichten
2.063
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Lekker tegenstrijdig artikel. De minister kijkt of analoge tv weg kan en er staat tegelijk in het artikel. Dat per region analoog weg kan. Liberty Global kan dus gewoon per regio analoge tv uitfaseren. Wat een regio is kan Liberty ook nog zelf invullen, is het één provincie, is het een stad met omringende dorpen, is het een deel van de provincie, zijn het 3 provincies tegelijk, is het een voormalig tv-gebied. Niks erover wat een regio is.
 

Gerardus

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 jun 2008
Berichten
965
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Het zou goed zijn dat de wet gewijzigd zou worden en het minimaal aantal van 15 analoge zenders geschrapt zou worden. Dan kunnen de enkele kabelbedrijven die het nog doorgeven, hun aantal verminderen om ruimte vrij te maken.
Voor meer zenders/data en de ruimte om bepaalde frequenties niet te gebruiken omdat daarop te veel storing zit.

Ook de aanbieders die nu geen analoog aanbieden zouden een beperkt aantal kunnen aanbieden.

Ik heb persoonlijk liever dat Ziggo 3 of 6 zenders analoog aanbiedt dan 0.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.