• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Alles Aansluiten

laakies

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mrt 2013
Berichten
13
Beste forum-leden,
Ik zie door de bomen het bos niet meer, wie o wie kan me helpen.

Mijn Apparatuur:
* Next Box (ziggo)
* Bose Soundbar ST130 ( zie foto aansluitingen in de bijlage)
* Xbox One
* LG Oled TV 48CX (model 2020) met 1 x ARC aansluiting
* CI Module ( zit in de TV)

Hoe moet ik nu alles aansluiten (Optisch, HDMI)
zodat de Geluidsbron Bose het geluid op de diverse bronnen laat klinken als ik overschakel naar de Nextbox of CI module of Xbox

Zoals ik het nu aangesloten heb werkt het totaal niet, overschakelen naar andere bronnen gaat niet zoals het moet. (TV, CableSelect, Game console.)

Graag advies qua aansluiten.

Gr Toine
 

Bijlagen

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.428
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Meestal zijn er 2 manieren om dit aan te sluiten.

- je sluit alle apparaten aan via HDMI op je bose soundbar en gooit de uitgang via HDMI naar de TV. Je kunt dan schakelen tussen bronnen met je soundbar.

- of je sluit alle apparaten direct op de TV aan via HDMI en de soundbar zet je op HDMI 1 en je stelt in dat ARC aanstaat, dan wordt het geluid van de TV terug gestuurd naar de soundbar en je schakelt tussen de HDMI ingangen op je TV.

Een CI+ module kun je in een andere TV gebruiken als je de next box op deze TV gebruikt maar dat heeft weinig met je vraag te maken.
 
Topicstarter
Topicstarter
laakies

laakies

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mrt 2013
Berichten
13
Bedankt voor de info,
ik ga het e.e.a. is proberen om het goed te krijgen.

Echter mijn Nextbox heeft veel audio vertraging maar da's weer een ander verhaal.

Gr Toine
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.584
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@laakies en om dat aan te passen moet je audio aanbieden volgens,
Dat dacht ik eerst ook, maar ik kreeg toen te horen dat het instellen van de vertraging alleen werkt voor optical en 3.5mm jack en niet voor HDMI. Dat zouden ze in ieder geval beter moeten vermelden.
volgens dit link topic
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.428
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Bedankt voor de info,
ik ga het e.e.a. is proberen om het goed te krijgen.

Echter mijn Nextbox heeft veel audio vertraging maar da's weer een ander verhaal.

Gr Toine
Ik vermoed dat jou box helemaal geen audio vertraging heeft want dan zou iedereen er last van moeten hebben. Versterkers en apparaten die tussen de audio keten geplaatst worden kunnen wel audio vertraging veroorzaken.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
799
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Audiovertraging is een erkend probleem van de Next, niet iedereen heeft er last van maar de Next werkt gewoon heel slecht samen met verschillende hardware.
 

jowi

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2007
Berichten
1.021
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
- of je sluit alle apparaten direct op de TV aan via HDMI en de soundbar zet je op HDMI 1 en je stelt in dat ARC aanstaat, dan wordt het geluid van de TV terug gestuurd naar de soundbar
TV’s hebben vaak niet meer dan 2 HDMI inputs. Beter alles via die soundbar kast laten lopen. Dus al je devices via hdmi aan de soundbar hangen, en de soundbar hdmi tv out naar de tv. Klaar. Het is allemaal zo simpel.
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
15.690
Ziggo
Geen Producten
Met de tijd meegaan... tegenwoordig zeker wel 4 en ja, zelfs ARC op al die inputs. Wondere wereld.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.428
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
TV’s hebben vaak niet meer dan 2 HDMI inputs. Beter alles via die soundbar kast laten lopen. Dus al je devices via hdmi aan de soundbar hangen, en de soundbar hdmi tv out naar de tv. Klaar. Het is allemaal zo simpel.
Dat kan maar dan moet je geen schakel problemen krijgen, bovendien staat die soundbar of versterker contstant HDMI doorgifte te doen, mijn versterker gebruikt daardoor continue 35 watt zelfs al staat die niet aan.