• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Alle klanten van UPC krijgen standaard digitale TV


bokkie

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 mei 2005
Berichten
70
Hallo weer! Na jaren geleden gefrustreerd de mediabox eruit gegooid te hebben vanwege de prularia-kwaliteit, de bizarre userinterface en de incapabele service-organisatie erachter, heb ik in februari eindelijk de laatste stap gezet: ook het analoge pakket opgezegd. Had inmiddels Xs4all IPTV + een al aardig werkende digitenne setup voor MythTV. Analoog was dus niet meer nodig, maar digitenne zuigt ook. Na een maandje UPC-vrij te zijn, gooien ze ineens DVB-C open! Wauw! Tja, nu gaat IPTV er weer uit, digitenne terug naar FTA en moet ik maar eens MythTV gaan voorzien van een betrouwbaar kwalitatief signaal zonder brommerstoringen. Maar eerst maar eens mijn TV instellen...

Tot zover mijn her-introductie.

Ik heb hier in Hilversum (43136) een Samsung LE40C630 met firmware T-MSX6DEUC versie 2001.0. Met de info van de upc-site (zoeken op 164 Mhz met QAM64) vond ie niks bruikbaars. Met de tips (dank iedereen!) op dit forum ben ik een hoop wijzer geworden. Als ik minder eigenwijs was geweest, had ik gisteravond een hoop tijd kunnen besparen. Als jullie schrijven dat ik een Netwerk-scan moet doen, dan moet ik niet koppig volhouden aan een Full-scan. Het klinkt aantrekkelijk, ik wil niet het meeste, nee ik wil ALLES, maar de Network scan leverde uiteindelijk 435 kanalen op, waar eerdere scans niet verder kwamen dan een stuk of 60.

Eerder was ik al begonnen met het lijstje van Archie in de hand alle transponders handmatig te scannen, de interessante zenders eruit te pikken en te nummeren en de rest handmatig te deleten. Een monnikenwerkje, maar dat ging goed. Totdat ik bij de transponder van RTL4/5/7 aankwam. 626750, ik ken hem inmiddels uit mijn hoofd.

Als ik die transponder manueel scan, dan zie ik heel erg lang "Searching". Daarna klapt ie eruit. Een zwart beeld met zonder helemaal niks erop. De hele DVB-C tuner of firmware lijkt dan gecrashed en de CPU van de TV lijkt het ergens heel druk mee te hebben. De menustructuur tekent duidelijk trager dan normaal. De TV uit en aan zetten brengt DVB-C weer tot leven. Wel miste ik ineens de transponder met Ned1/2 HD uit het lijstje. Raar, zou het te maken hebben met de crash?

Ik heb op verschillende manieren opnieuw geprobeerd, zelfs factory defaults => ja, doe maar gewoon TV => hocus pocus, maar hij blijft vastlopen bij het handmatig scannen 626750.

Tijdens de uiteindelijke sucesvolle 435 kanalen opleverende scan heb ik de teller ook vrij lang op 626 zien staan. Maar hij crashde niet, dat doet ie alleen bij een handmatige scan. Uiteindelijk zaten RTL 4/5/7 niet tussen die 435 kanalen en was het hoog tijd om naar bed te gaan. Ik heb dus nog niet een manuele scan gedaan sinds de Network Scan. Het zou me echter niks verbazen als ie gewoon weer crashed.

Zou het helpen om met zo'n SCM-editor deze kanalen er handmatig in te poken?

Zijn SCM bestanden uitwisselbaar tussen verschillende modellen Samsung-tv's? Zo ja, is het een idee om een kant en klare SCM te publiceren per regio met daarin de FTC kanalen in de UPC-volgorde?

Zijn er überhaupt al bezitters van een C-serie Samsung die RTL4/5/7 kunnnen bekijken?
 

DTVmonitor

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jan 2010
Berichten
40
Wat ook niet erg meewerkt is dat volgens de tabellen sinds 23 april wordt aangegeven dat de STB of TV de NIT op pid 8188 kan vinden ( maar in werkelijkheid staat deze nog steeds op PID 16 )

 

Badmuts20

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 feb 2009
Berichten
3
Vandaag ook getriggerd door een mail van UPC dat de kanalen digitaal beschikbaar zijn.
Dacht mooi ff de TV in de slaapkamer instellen.

Echter:
Ik heb een TV die niet officieel ondersteund wordt door UPC. Maar na enig lezen zou dit geen probleem moeten zijn. De TV is uitgerust met een DVB-C (zelfs Ziggo gecertificeerd)
Het betreft de LG 32LH3300.

Nu heb ik de instellingen gebruikt van de 32LE3300 die op de site van UPC staan.
Freq. 164.000
Symb. rate: 6900
Modulatie: 64QAM
Netwerk ID: 43138

Nu vind de TV helemaal niets als ik op digitaal scan. Op analoog vind hij wel kanalen.

Nu heb ik iets gelezen over het aanpassen van het land. Nu zit daar denk ik het probleem.
Ik kan die niet wijzigen in het menu van de TV.
In de handleiding wordt over DTV gesproken dat dit alleen beschikbaar is voor Duitsland.
Mijn landinstelling staat op Nederlands.
Ik kan ook niet bij automatisch scannen bovenin schakelen tussen TV of DTV. Wat wel weer in de handleiding staat.

Iemand enig idee hoe ik dit voor mijn TV aan de praat kan krijgen?
 

Ton13

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2013
Berichten
28
Badmuts20 zei:
Het betreft de LG 32LH3300.

Nu heb ik iets gelezen over het aanpassen van het land. Nu zit daar denk ik het probleem.
Ik kan die niet wijzigen in het menu van de TV.
In de handleiding wordt over DTV gesproken dat dit alleen beschikbaar is voor Duitsland.
Mijn landinstelling staat op Nederlands.
Ik kan ook niet bij automatisch scannen bovenin schakelen tussen TV of DTV. Wat wel weer in de handleiding staat.

Iemand enig idee hoe ik dit voor mijn TV aan de praat kan krijgen?
Ik denk dat je na een reset van de fabrieksinstellingen Duitsland zult moeten instellen om DTV te kunnen gebruiken. Zo moest het ook bij mijn Panasonic uit 2010.
Bij mijn LG uit 2011 was het niet nodig om via het menu van land te veranderen.
 

Badmuts20

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 feb 2009
Berichten
3
Oke, geprobeerd.
Krijg netjes het startscherm. In het Nederlands.
Dan kan ik de taal kiezen. Zo wel Nederlands als Duits geprobeerd.

Taal blijft vervolgens op Nederlands staan.
Menutaal en gesproken en ondertiteling veranderd wel naar Duits. Maar kan ik in het menu wel terug zetten naar Nederlands.

Op allebei de talen vind hij niets met deze instellingen: :'(
Freq. 164.000
Symb. rate: 6900
Modulatie: 64QAM
Netwerk ID: 43138
 

ben361

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 okt 2011
Berichten
60
probeer dit eens

Freq. 132.000
Symb. rate: 6900
Modulatie: 256QAM
Netwerk ID: 43138
 

Ton13

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2013
Berichten
28
Badmuts20 zei:
Oke, geprobeerd.
Krijg netjes het startscherm. In het Nederlands.
Dan kan ik de taal kiezen. Zo wel Nederlands als Duits geprobeerd.

Taal blijft vervolgens op Nederlands staan.
Menutaal en gesproken en ondertiteling veranderd wel naar Duits. Maar kan ik in het menu wel terug zetten naar Nederlands.
Kennelijk kun je niet een land instellen. De taal mag geen invloed hebben.
Lijkt me dat je LG zult moeten bellen en informeren naar een firmware update die misschien je probleem met UPC kan verhelpen.
Bij mijn LG stonden Symb. rate en Modulatie op Automatisch. Kun je dat ook nog proberen?
 

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.988
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Die tv is 09/10 op de markt geweest. Nee, lg gaat daar nu niet meer achteraan schrijven met Firmwares. Mocht het toch zo zijn, meldt het dan even hier, betere reclame bestaat er niet.
 

Ton13

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2013
Berichten
28
Sjah zei:
Die tv is 09/10 op de markt geweest. Nee, lg gaat daar nu niet meer achteraan schrijven met Firmwares. Mocht het toch zo zijn, meldt het dan even hier, betere reclame bestaat er niet.
Er bestaan misschien firmware updates uit 2010 of 2011 die een probleem bij Ziggo hebben verholpen die ook dit probleem met UPC kunnen verhelpen.
Updaten zonder USB-aansluiting wordt een ander verhaal.
 

Badmuts20

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 feb 2009
Berichten
3
Oke, bovenstaande frequenties en instellingen geprobeerd.
Helaas geen resultaat.
Op de site van LG staat geen firmware update voor deze TV.
Maar toch is bellen maandag met LG. Misschien dat ze nog wat achter de hand hebben.