• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Alle klanten van UPC krijgen standaard digitale TV

Cas-Ziggo

Webcare Ziggo
Lid geworden
13 jul 2011
Berichten
399
@all

Vanaf 3 april biedt UPC standaard en ongecodeerd de 29 populairste, 12 regionale en lokale zenders in digitale beeldkwaliteit aan. Nederland 1, 2 en 3 biedt UPC daarnaast in High Definition (HD)-kwaliteit aan. UPC schaft de codering van digitale televisie voor deze zenders af. Voor alle 1,7 miljoen UPC-klanten betekent dit dat ze naast het analoge signaal ook het digitale signaal geleverd krijgen. Zonder extra kosten en zonder randapparatuur kan elke UPC-klant met een geschikte televisie hiervan gebruik maken. Deze dienst is in potentie beschikbaar voor alle 2,8 miljoen huishoudens binnen het verzorgingsgebied van UPC. UPC lanceert hiermee een van de meest ingrijpende wijzigingen op de Nederlandse tv-markt sinds de introductie van digitale televisie.

De digitale zenders zijn via de tv-kabel van UPC, die direct op de televisie is aangesloten, zonder mediabox of CI+kaart, op iedere tv in huis te bekijken. Ook alle klanten die al digitale televisie van UPC kijken kunnen nu op álle daarvoor geschikte tv’s in huis naar beeld in digitale kwaliteit kijken.

Het enige wat klanten van UPC nodig hebben om digitale tv te kijken, is een moderne televisie met een DVB-C ontvanger. Inmiddels zit deze ontvanger standaard in ca. 90% van de 1,6 miljoen televisies die per jaar in Nederland worden verkocht. Naar schatting heeft op dit moment tenminste 40% van alle UPC-klanten een of meerdere televisies met DVB-C-ontvanger in huis.

Robert Dunn, algemeen directeur van UPC: "Wij investeren continu sterk in ons toekomstvaste netwerk wat ons in staat stelt steeds nieuwe diensten te bieden die echt van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Met de introductie van Digitale Kabel TV en Radio bieden we nu een sterk verbeterd product aan de trouwe groep klanten die tot nog toe alleen gebruik maakt van ons analoge radio en tv-aanbod. Ook hen kunnen we vanaf nu, zonder drempels en extra kosten, op een eenvoudige manier toegang bieden tot televisie in digitale beeldkwaliteit.”

Naast de vanaf nu standaard digitale beeldkwaliteit biedt UPC klanten via een mediabox vele andere mogelijkheden en interactieve diensten, zoals extra digitale zenders, premium zenders (bijvoorbeeld Film1, Sport1 en HBO), kijken in HD-kwaliteit, programma’s opnemen, een elektronische tv-gids, Programma Gemist en Video on Demand.

UPC heeft 1,7 miljoen klanten, van wie bijna 1,1 miljoen digitaal televisie en ruim 600.000 analoog kijkt. De introductie van Digitale Kabel TV en Radio heeft vooralsnog geen gevolgen voor het huidige analoge zenderaanbod van UPC. Ook de prijs van het analoge kabelabonnement met digitaal signaal blijft gelijk.

Informatie over deze dienst en het zenderaanbod vindt u op: www.upc.nl/digitalekabeltv.
 

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
15.832
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Lol dit had ik echt niet verwacht van upc nederland. Ze kunnen dus ook eens met leuk nieuws komen :P
 

Miern

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 dec 2005
Berichten
943
Goede actie in de concurrentie tegen de glasvezel, ben benieuwd wat UPC nog meer in petto heeft voor ons 3 april! :laugh:
 

DenV

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 mei 2008
Berichten
38
Betekent dit dat je dus ook via je HTPC middels een digitale tv kaart de ongecodeerde kanalen kunt bekijken?
 

CreativeS

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
15.690
Ziggo
Geen Producten
Frontpage news!


Leuk nieuws allemaal... :>

Miern zei:
Goede actie in de concurrentie tegen de glasvezel, ben benieuwd wat UPC nog meer in petto heeft voor ons 3 april! :laugh:
Ik ook!


DenV zei:
Betekent dit dat je dus ook via je HTPC middels een digitale tv kaart de ongecodeerde kanalen kunt bekijken?
Ja.
 
D

Dutch3men

http://tweakers.net/nieuws/88097/upc-biedt-digitale-tv-ongecodeerd-aan.html
 

dSje

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 mei 2004
Berichten
446
1 april grap ?? ;) ;)

Heel netjes van UPC! hulde.
 

KroontjesPen

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2012
Berichten
1.581
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Toch eens narekenen of ik het digitale pakket dan kan opzeggen. Daar betaal je toch €5,00 voor.
Er verdwijnen steeds meer zender naar pakket Digitale TV Extra. Kan ik beter terug naar helemaal basis.
Moet alleen opletten dat de verhoging van mijn telefoon deel niet hoger wordt dan de die €5,00.
Anders gaat de mediabox gewoon in een doos.