Alle kanalen geluid niet synchroon

Nohara

Forum Gebruiker
Berichten
518
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Het lijkt slechts om een paar miliseconde te gaan, maar het geluid lijkt momenteel bij zo goed als alle kanalen ietsjes voor te lopen. Het is merkbaar bij zowel CI+, Humax 5200c als Ziggo Go. Meerdere mensen hier last van?
 
Ik heb even een testje gedaan, en het lijkt er op dat er inderdaad een kleine vertraging in het beeld zit, dezelfde afleveringen via bijvoorbeeld Netflix kloppen wel. Het is allemaal maar erg subtiel, maar wat opvalt is dat bij spraak de mond wat miliseconden achterloopt.

Tijdens het vergelijken viel mij ook nog iets anders op, een aflevering van Friends op Comedy Central wordt versneld afgespeeld. Op Netflix is de aflevering een stuk trager, of nouja, op originele snelheid.
 
Hier nergens last van. Heb toevallig vandaag de Next geïnstalleerd en was bang voor de Dolby bug maar gelukkig klinkt alles gelijk en ook op het testkanaal valt het bliepje perfect in het midden.

Een aflevering van Friends op Netflix is 24 fps (zoals het hoort), op Comedy Central 25fps. Logischerwijs is de aflevering dan op Comedy Central eerder afgelopen (en klinken de stemmen ook allemaal net ietsje hoger).
 
Nog steeds het geval. Helaas kan mijn Humax het geluid niet vertragen of het beeld versnellen. Hij kan enkel geluid versnellen, dus heb ik weinig aan die functie.

ik heb het idee dat het beeld 1of 2 frames achter loopt. Monden bewegen altijd even na en je ziet het vooral ook bij het uitspreken van de M en de P. Bij mijn opnames is dit niet het geval.
 
Ligt aan jou installatie gegarandeerd. Ziggo Go is streaming dus die moet je snel vergeten... Maar als je bij DVB-C (CI+ en Humax) last hebt ... heb je een soundbar ofzo?
 
Waarschijnlijk staan alle beeldverbeteraars en dergelijke op maximaal.

73's
 
Beeldverbeteraars zouden als het goed is niks met het geluid moeten doen als het de TV betreft, maar als je geluid via een extern apparaat hebt lopen wordt het een ander verhaal.
 
Nog steeds niet synchroon de Next. Vanaf begin heb ik de Next.
Ik vraag mij af, ligt het soms aan de TV?

Telkens de TV wijzigen vind ik geen oplossing, wel kleine moeite voor velen, maar geen oplossing.
 
Staat dolby digital aan op de next? Probeer dat eens uit te zetten (stereo), om te kijken of het daar mee te maken heeft.
 
Bij mij is het sinds twee update's geleden.
Als ik naar een ander programma ga kijken moet ik weer alles via de TV-instellingen het geluid aanpassen.
Wordt er gek van. En helemaal goed krijg ik het niet meer. Heb de Next.
 
Terug
Bovenaan