• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Algemeen storingsmeldingen topic.


piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.598
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dit recent voor een vriend gedaan. Zij hadden een basic abonnement. Het omzetten dmv schakelmee ging goed. Maar 2 zenders miste ik. Hiervoor moest uit eindelijk de 2e monteur constateren dat er oude apparatuur tussen zat die deze signalen niet doorgaf. Dit alles is verwijdert en opnieuw aangesloten. Toen werkte alles weer prima tot de tv het begaf. (Was oud en vergat de instellingen.) Een nieuwe opgehangen en die werkt nu subliem. Mijn vriend was er erg blij mee. Zijn vrouw is er nog steeds blij mee.

Waarom geen box ertussen wat had gekund. Er zijn dan meerdere AB ‘s nodig en leg dat eens uit aan een oudere die al jaren iets gewend is.
 

R-P

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 okt 2010
Berichten
32
Omgeving Rotterdam (Rozenburg) weer slecht signaal. Veel haperingen waarbij beeld stil staat en geluid wegvalt op meerdere zenders o.a. NDL1, SBS6. Meer stilstaand beeld dan blokkerig beeld dit keer volgens mij.

Bekend probleem?
 

R-P

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 okt 2010
Berichten
32
Bedankt. Maar geen storing bekend uiteraard...

Overigens hebben schoonouders ook een probleem dat zenders vaak op zwart gaan (Hellevoetsluis).

Kunnen we het analoge signaal alstublieft terug krijgen? Wat sneeuw is veel prettiger dan volledig wegvallen beeld en een keiharde bliep als een zender weer eens hangt.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.776
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Als je dit soort problemen hebt moet je het toch eerst in je eigen installatie zoeken, vaak is er sprake van een te zwak signaal en instraling of een los contact. Besef dat er steeds meer signalen in de ether komen en die kunnen storen op het signalen wat je via de Ziggo kabel ontvangt als de boel niet goed HF dicht is. De ervaring leert dat men vaak niet de juiste materialen gebruikt en dat men te snel met het vingertje naar Ziggo wijst...en soms is dat terecht hoor, maar meestal niet.
 

LordChaotic

Forum Gebruiker
Lid geworden
22 sep 2010
Berichten
163
Gebied
fUPC
Voorheen werd dit probleem veroorzaakt door de 4G masten. Geschikte coax kabels van bijvoorbeeld Hirschmann met een bescherming tegen de 4G straling bood toen de oplossing. Kan het zijn dat met de komst van de 5G masten dit eenzelfde probleem kan zijn?
 

Gooffy

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 aug 2009
Berichten
204
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
5G maakt onder andere gebruik van 700 Mhz wat ook een probleem kan opleveren net zo als 4G, als je bestaande
kabels 4G buiten de deur weet te houden zal dit voor 5G ook gelden.
 

Fran$

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 jul 2015
Berichten
8
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb sinds vanmiddag een storing, een x aantal zenders ( rtl - sbs + ????? ) staan op zwart. Een aantal Nederlandse zenders kan ik wel gewoon zien.
Probleem is ondertussen opgelost door de kaart even uit de ontvanger te halen