• Welkom op het Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door klanten van Ziggo
    Registreer je direct en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies.

Al een maand problemen met DNS van Chello


M

Matel

Ik surf via Chello Classic en heb al een maand last van veel uitval van internet. Ik heb al gebeld met de helpdesk maar daar ben ik niets mee opgeschoten. Ze zeggen dat het aan mij moet liggen... Hier even wat ik heb gedaan en wat de situatie is.

Situatie:

Bij het internetten kan het zomaar ineens zijn dat een pagina niet gevonden kan worden (of plaatje, of bestand enz). Wanneer ik naar het domein zelf ga (dus niets achter .nl) dan kom ik terecht op provisioning.upc.nl. Stel ik op dat moment een proxy in, dan kom ik zonder problemen op die pagina.

Dit probleem heb ik ook bij het ophalen van e-mail of msn messenger. Soms werkt het, maar heel vaak ook niet.

Het gekke is dat ik niet op www.fok.nl kan komen vaak, maar op hetzelfde moment wel op forum.fok.nl. Maar dat is vaak ook maar even en dan komt deze ook met een 404. Op sommige sites kan ik (bijna) altijd komen (mijn homepage en de site van de rabobank bijvoorbeeld).

Op dit moment kan ik niet op www.fok.nl, www.google.nl of www.tweakers.net komen (zonder proxy), maar wel weer op deze pagina en veel sites op buitenlandse servers. Ik wordt helemaal gek van dit gebeuren. Nooit bijzonder veel problemen gehad met Chello, maar dit is om gek van te worden.

Wat heb ik al gedaan:

1. Kabelmodem ontkoppelen en later weer aansluiten
2. Router resetten
3. Computer opnieuw installeren (ik heb meerdere pc's waarop dit probleem voorkomt al schijnt windows 98 er minder last van te hebben)
4. Computer direct aan het kabelmodem koppelen
5. Proxy van Chello handmatig instellen (proxy.arnhem.chello.nl:80), maar die wordt geweigerd  ???

Verder is de snelheid behoorlijk onder de maat, maar dat komt wel vaker voor...
 
P

pblock

  Voor je een vraag stelt lees eerst eens relevante artikeltjes door.

Ze zeggen dat het aan mij moet liggen, dat is de chello dooddoener als zij het niet willen weten

dan kom ik terecht op provisioning.upc.nl   ==>>

Dit zou kunnen betekenen dat je NIET bent aangemeld bij chello, dus doorloop dat prov. gedoe en zie dan wat het resultaat is.Lukt het dan nog niet stel dan je vraag.

gooi je proxy er is uit

Ga in vredesnaam NIET al je PC's opnieuw installeren, dat is overbodig, als alles het wel deed en nu niet meer , ga er dan vanuit dat het aan chello ligt
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.872
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Juiste adres van de proxy is: proxy.arnhem.chello.nl:8080

Probeer het eens met DNS handmatig invullen bij je netwerkinstellingen.
Gebruik bv de gegevens hieronder,  deze werken bij mij prima.
Host:  ns
Domein: chello.nl
DNS: 212.142.28.68
of
DNS: 62.179.104.196
 
Topicstarter
Topicstarter
M

Matel

@ Johnny54: Met proxy.arnhem.chello.nl:8080 krijg ik alleen een blanco pagina te zien, verder niets. Nu ik de DNS erin heb gezet lijkt het te werken, maar dat kan ook tijdelijk zijn zoals ik meerdere keren per dag meemaak. Dus dat laat ik nog weten.

@ Chello Anarchist: Ik heb met een proxy uit Belgie geen problemen, maar juist wel zonder proxy. Ik ben aangemeld bij Chello want anders had ik toch op geen enkele pagina kunnen komen? Bovendien heb ik dat al heel wat maanden geleden eens doorlopen met het vervangen van het modem.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

Matel

Het lijkt erop dat alles werkt nu. Ik heb de DNS nu in de router gezet en dat werkt perfect :6

De router pakt automatisch 212.142.28.66 en 212.142.28.180, maar die laatste zal wel niet best zijn.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

Matel

Te vroeg met mijn reactie. Ik loop weer tegen hetzelfde probleem aan nu. Chello moet echt wat aan hun DNS servers doen... Ik gebruik nu 62.179.104.196 en 212.142.28.66 (krijgt hij bij het nu opnieuw resetten toegewezen). 212.142.28.68 heeft idd geen problemen (tot nu toe). Maar toch raar dat hij de router verkeerde DNS servers toewijst. Echt slecht...
 

Nilis312

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 dec 2004
Berichten
231
Weet je wel zeker dat je het goede mac adress in de router hebt gecloned want namelijk bij mij thuis had mijn pa een nieuwe router gekocht en dacht hem even snel aant te sluiten en kreeg toen ook die chello pagina waar je je gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen. Hij begreep neit wrom dus toen ik thuis kwam heb ik ff meteen mac adress erin gestopt en meteen werkte het normaal miss dat je dat eens kan proberen.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

Matel

Dat weet ik zeker want het heeft al maanden goed gewerkt :) En dan nog...als ik die DNS server gebruik werkt het wel goed. Alleen met de standaard toegewezen DNS servers werkt het niet altijd.
 
D

Duckie_NL

heb hier ook elke avond meerdere keren dat hij webpaginas niet kan laden....doe je refesh en dan laad hij ze wel.
Zit geen logica in welke pagina dat is (binnenlands of buitenlands).
Al heb ik de afgelopen 2 maanden het provisioning scherm niet meer gezien....wat daarvoor wel is wilde gebeuren.
(op beide pcs op het netwerk trouwens,....met en zonder router)

(postcode 3291)
 

Vergelijkbare onderwerpen