Afstandbediening ziggo koppelen aan tv lukt niet


P. Kramer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe SAMSUNG tv.
ik moet altijd 2 afstandsbedieningen gebruiken, de samsung voor inschakelen van de tv, en de ziggo afstandsbediening voor schaklen van de programma’s en dergelijke.
Nu hoorde ik dat je de ziggo afstandsbediening zo kan instellen dat je een afstandsbediening nodig hebt.
In ziggo afstandsbedieningen koppelen het merk samsung ingevuld, er verschijnt een lijst met ca 20 mogelijkheden.
Ik voor 4 cijfers in het lampje links boven knippert dus een teken dat het goed is gegaan,
ik kan nu inderdaad de tv uitzetten met de knop rechtsboven. echter na ca 10 seconden komt er weer een beeld op tv met de melding geen signaal. zo heb ik alle nummers doorlopen maar het beeld gen signaal blijft terugkomen
Ik heb ziggo gebeld, probleem uitgelegd, en de medewerker zegt een nieuwe afstandbediening te sturen.
Na ontvangst van de afst. bed. weer aan de slag maar het euvel blijft 2 afstandbedieningen voor de tv
Wie weet een oplossing?

Peter
 

hajk

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 feb 2010
Berichten
384
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Welk model Samsung TV?
Welke MediaBox?

Moet inderdaad een 4-cijferige code ingevoerd worden? Bij mij (met een Humax 5300C) is dat een 3-cijferige code... niet te verwarren met de 4-cijferige toegangscode van de MediaBox zelf.
 
Topicstarter
Topicstarter
P

P. Kramer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
samsung tv UE 32K5670
UPCmediabox HD
 

kokkie44

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2010
Berichten
278
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Kijk eens in de instellingen van je TV zelf, het zou zo maar kunnen dat er een instelling niet goed staat.
 

michieldejong

Quality Member
Lid geworden
17 aug 2009
Berichten
1.315
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je moet even twee dingen van elkaar scheiden:
  • Kun je met de ziggo afstandsbediening je tv bedienen
  • Krijg je beeld op je tv als hij aan staat
Deze twee dingen staan los van elkaar.
Je moet checken of je de 3 functies van je tv kan bedienen met je ziggo afstandsbediening:
  1. Aan/uit zetten
  2. Volume harder/zachter
  3. Wisselen van input
Als dat werkt ben je klaar met het koppelen van de ziggo a/b aan de tv. Let wel op dat je hem goed gekoppelt hebt, zoals hier beschreven: https://www.ziggo.nl/klantenservice/mediabox-xl/afstandsbediening-koppelen/ (ik ga er hierbij vanuit dat je een mediabox xl hebt)

Als dat alles goed gedaan is, is het slechts een kwestie van zorgen dat je box ook aan staat en dat je op de goede input/source zit als je de melding "geen signaal" krijgt.
 
Topicstarter
Topicstarter
P

P. Kramer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
ook contact gehad met ziggo
medewerker zei dat er enkele tv toestellen niet te koppelen zijn en dat ik maar met 2 afstandbedieningen moet werken.
typisch geval van jammer ga mogelijk informeren bij KPN of T Mobile
 

jariel

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 apr 2017
Berichten
5
Gebruik al jaren een Logitech all in one de oplossing koppelt alles even op bv plaatje TV KIJKen drukken en alles start tegelijk
 
Topicstarter
Topicstarter
P

P. Kramer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2018
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
oke bedankt ga ik die proberen
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.560
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Staat anynet mogelijk aan in de tv?
Zo ja, zet die dan eens uit.
Misschien verhelpt dat het probleem.
 

Tonne2004

Product Tester
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.433
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Je moet ook niet de tv uitschakelen met het knopje rechtsboven maar met het knopje linksboven.
Anders gaat de mediabox XL uit (standby) en krijg je zwart beeld met even later de "geen signaal" melding.

Probeer de codes een voor een tot de tv echt uitgaat met het knopje linksboven.
Daarna test je de andere AB functies zoals eerder aangegeven.