• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Af en toe geen signaal


Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.332
Ik heb haar modem gereset en een week later de stroom er een aantal minuten vanaf , echter het probleem blijft .

Mvg
Het modem heeft niks te maken met digitale tv-ontvangst. Het tv-signaal komt rechtstreeks uit het AOP in de meterkast en wordt van daaruit verspreid naar de dozen in de muur.

Inmiddels is Ziggo analoog aan het uitschakelen, dus is het wenselijk dat je de tv via de fabrieksinstellingen op nieuw laat zoeken, maar tijdens de menustappen aangeeft alleen een digitale scan te willen.
 
Laatst bewerkt:

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.240
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Met wat oudere Samsung tv zie ik vaker het volgende: als er eerst analoog mee gekeken is en later digitaal (ivm afschakelen analoog) en de tv is tijdens het zoeken naar digitale zenders niet eerst naar fabrieksinstellingen gezet, dan blijven de analoge zenders in het geheugen staan. Als de een Kanaalnummer gekozen word waar geen dtv zender zit hij naar analoog springt. Hier zit dan niets meer en krijg je sneeuw/blauw beeld. Tv naar fabrieksinstellingen en dan opnieuw zenders zoeken is dan de oplossing
Dit kan ik alleen maar beamen. Bij een vriend heb ik deze schakel meer naar digitaal begeleidt.

Om alle zenders digitaal te kunnen ontvangen was wel een 2 tal monteurs nodig. 1 om de boel weer op analoog te zetten. en de 2e die heeft het aop punt volledig gesloopt Zeer oude splitter en niet geschikte versterker verwijdert en er een nieuw aop voor in de plaats gezet. Hij was niet blij met de actie die de eerste monteur had gedaan. (alleen de zenders opnieuw laten zoeken waarna de 2 zenders die we misten wel weer werkten) Helaas bleef de tv de nieuwe instellingen niet meer onthouden en is er een nieuwe opgehangen. De oudjes zijn er superblij mee. Evenals de actie die de 2e monteur heeft uitgevoerd.
 
Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor anderen. We gebruiken het alleen om dit bericht te kunnen bevestigen.