Advies m.b.t. wegvallende internetverbinding

PP78

Forum Gebruiker
Berichten
4
Hallo allemaal,

Ik heb nu zo'n week ernstige problemen met mijn Ziggo-verbinding. Omdat de webcare van Ziggo niet kon aangeven waar het probleem zit, heb ik een monteur laten inplannen voor komende woensdagochtend. Toch hoop ik dat ik de verbinding zelf voor die tijd kan herstellen of op zijn minst er achter kan komen wat er mis is. Hopelijk kunnen jullie met me meedenken.

Dit is de situatie:
  • Ongeveer een week geleden viel plotseling mijn internetverbinding weg.
  • Deze verbinding is als volgt: laptop met LAN-kabel verbonden met een TP-link-router die weer verbonden is met de Ziggo Connectbox (Compal).
  • De Connectbox is met de meegeleverde coax-kabel verbonden met een POA-01-B splitter van Braun telecom. Deze is ingeplugd in een TRAS-1000B AOP.
  • De Connectbox staat (nog) niet in bridge modus. Wie weet laat ik dit later nog een keer doen, maar dat zal dit probleem vrees ik niet oplossen.
  • De netwerkhistorie gaf o.a. een T4 time-out aan en de upstream was helemaal weggevallen.
  • Opnieuw opstarten van de Connectbox had geen effect. Alleen na langdurig uitschakelen van de Connectbox (min. 15 minuten) en weer inschakelen werkte alles weer.
  • De volgende dag, later in de ochtend, hetzelfde verhaal: verbinding valt plotseling weg, T3 en T4 time-outs en alleen na langdurig uitschakelen van de Connectbox werkte alles weer.
  • De dag erna weer hetzelfde, alleen het tijdstip was anders.
  • Contact opgenomen met de webcare van Ziggo via Twitter. De supportmedewerker heeft o.a. het signaal van het wijkkastje uitgemeten, maar zag daar niets vreemds. Aansluiten van de Connectbox op het AOP zonder splitter maakte geen verschil. Het lijkt niet aan het binnenkomende signaal te liggen.
  • Inmiddels lijkt ook het langdurig uitschakelen van de Connectbox geen soelaas meer te bieden: deze krijgt geen configuratiedata meer binnen van het netwerk, de interne klok staat op 1 januari 1970 en de historie meldt o.a. 'No Ranging Response received - T3 time-out'.
  • Het kan toeval zijn, maar de op twee opeenvolgende dagen voor de ernstige problemen stonden er wel 3 busjes van Ziggo tegenover mijn huis geparkeerd en stond de wijkkast open. De medewerker van de webcare is hier verder niet op in gegaan en het kan natuurlijk toeval zijn.
Heeft het nog zin om in de tussentijd te experimenteren of moet ik wachten tot woensdag en de monteur zijn gang laten gaan? Ik ben in ieder geen fan van de Connectbox: ik ben nu zo'n 10 jaar klant van Ziggo en had 9 jaar vrijwel geen problemen totdat ik dat ding kreeg.

Alvast bedankt.

Groeten,

Paul



Hierbij nog wat foto's en screenshots.

De verbinding wanneer deze hersteld is:
De verbinding zoals die er nu uitziet:
De apparatuur:
 
OK, ik heb hem nu op de linkeraansluiting gezet. Internet doet het nu weer (dat is goed nieuws), maar de vraag is hoe lang nog. De afgelopen week heb ik al met diverse aansluit methodes geëxperimenteerd (met splitter (links/rechts), zonder splitter) en het leek niet veel uit te maken. Ik heb geen TV, dus eigenlijk is de splitter overbodig, alleen zei de Ziggo-medewerker dat het signaal zonder splitter wel eens te sterk zou kunnen zijn.

Maar goed, ik kijk het eens aan. Als het zoals de afgelopen week gaat, klapt hij er morgen gedurende de dag weer uit.
In ieder geval dank voor het meedenken.
 
Ik ervaar hetzelfde probleem. Het is waarschijnlijk toeval maar het is begonnen op de dag dat Ziggo een firmware update naar de modems heeft gestuurd en dat de snelheden omhoog zijn gegaan.

Het ironische is dat deze wijziging voor mij niet van toepassing is met Giganet maar ik ervaar er wel hinder door.

Sinds die dag valt mijn internet met regelmaat op willekeur weg, geen storingen of werkzaamheden.

De melding "No RF Signal detected" zie ik dan terugkomen in het modem. Zoals ik nu ook het laatste 1.5 uur uitval van verbinding heb, het werkt dan tussenpozen van 5-10 minuten weer even voordat het wegvalt.
 
Laatst bewerkt:
Kleine update tussendoor: het viel me op dat (als mijn internet het deed) mijn upstream aan de hoge kant was, 57 dBmV. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor de instabiele verbinding. Ziggo webcare heeft dit bevestigd en me geadviseerd om de monteursafspraak te laten staan.
Morgenochtend komt die langs, dus dan weet ik meer. Ik zal het topic daarna updaten.
 
Laatste update: de verbinding is hersteld. De monteur heeft eerst het AOP vervangen, maar dat had geen effect. Vervolgens heeft hij met diverse apparaten de lijn doorgemeten en kwam tot de conclusie dat het probleem in de buitenkabel of wijkkast zat.
Vervolgens is hij ruim een uur buiten bezig geweest met gereedschap en kabels. Blijkbaar was een kabellas onder de wijkkast vol water gelopen en dit zorgde voor storingen. Mijn upstream is nu prima: 4 kanalen met ieder 42 dBmV.
 
Terug
Bovenaan