• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Advies gevraagd voor access point


RonV

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2010
Berichten
860
Mijn ConnectBox staat op de tussenverdieping. Ik heb redelijk WiFi dekking door het hele huis, behalve in een deel van de woonkamer, juist bij de zithoek en de TV. Ik heb dit al sinds jaren “opgelost” met een simpele en goedkope range extender (Edimax Air) met 30 Mbps download op 2,4 GHz.

Nu wil ik een vaste internetverbinding aanleggen nabij de TV in de woonkamer (kabeltje trekken), met het oog op de Mediabox Next, waarvoor ik op de wachtlijst sta. Ik overweeg om daar dan meteen een access point te maken. Ik ben niet erg gecharmeerd van de WiFi booster die Ziggo aanbiedt (TP-Link Archer C7). Het liefst zou ik het access point een beetje uit het zicht plaatsen. Dit lijkt mij echter niet bevorderlijk voor de prestaties, hoewel dekking in de woonkamer in principe voldoende zou zijn. Ik zoek in elk geval een compact apparaat, niet al te duur en geen lelijke UFO met antennes. Een paar LAN poorten, voor Mediabox en TV en (eventueel toekomstige) internetradio, staan ook mijn verlanglijstje. Ik zou deze poorten natuurlijk ook met een switch kunnen realiseren.

Mijn oog is nu gevallen op de Zyxel Armor X1. Ik vind maar heel weinig reviews. Heeft iemand hier ervaring mee als AP? Tips en adviezen over andere access points zijn van harte welkom.
 
Laatst bewerkt: