ACM wil kabelnetwerk Ziggo openstellen voor providers

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ja, doe de kabel maar op slot. Laat de EU toestemming geven dat Vodafone&Liberty het alleenrecht krijgen op kabel in de Europese Unie.
 
Moo zit nu even rustig de pdfjes door telezen, zeer vermakelijk en zo leer je ook weer beetje bij hoe het netwerk anno 2019 werkt en inelkaar steekt.
 
Moo zit nu even rustig de pdfjes door telezen, zeer vermakelijk en zo leer je ook weer beetje bij hoe het netwerk anno 2019 werkt en inelkaar steekt.

Een mooie bijwerking van het ACM besluit is dus inzicht hoe het Ziggo netwerk anno 2018 in elkaar steekt :).
 
Ik heb het even snel doorgelezen, hoe het netwerk in elkaar steekt wisten we eigenlijk al. Er is 1 (NHE) Nationaal Headend waar alles signalen worden ontvangen en de streams worden opgezet. En dat gaat over het Ziggo IP core netwerk daarna richting de regionale headends waar QAM modulatoren ze op een HFC netwerk zetten. Dat gaat weer via glas naar de diverse LC's (lokale centra) die het via glas verder naar de WC's (wijkcentra) sturen waar het naar coax wordt omgezet, via groepsversterkers naar eindversterkers en de straattap zo richting je woning en dan komt het op het AOP binnen.

Wat ik zo zie mogen die nieuwe providers (afnemers) niet heel veel, maar moeten ze wel zelf voor van alles zorgen. Een eigen infrastructuur voor de internet dienstverlening, eigen modems, eigen settop boxen maar alles moet door Ziggo gekeurd worden. (ook wel logisch) Tevens moeten ze CAS (codering) aanleveren voor de simulcrypt die Ziggo dan op het netwerk zet. Verder goed om te weten dat Ziggo geen plannen heeft om DVB-C op te geven. Tevens is Ziggo ook niet de slechtste... nieuwe providers mogen welgeteld 1 zender aanleveren die Ziggo dan op het netwerk zet. (zo krijg je toch min of meer een verschillend aanbod hihaha)

Verder doet Ziggo alle mutaties, komt niemand in de buurt van de apparatuur of de netwerk infrastructuur, dat blijft allemaal in handen van Ziggo. Alleen bij de eindgebruiker (de klant) mag een monteur van een nieuwe provider met de eigen apparatuur klooien.

Al met al denk ik niet dat dit een nieuwe provider geld oplevert... als dit al ooit doorgaat.
 
I.. nieuwe providers mogen welgeteld 1 zender aanleveren die Ziggo dan op het netwerk zet. (zo krijg je toch min of meer een verschillend aanbod hihaha)

.

tis maar het eerste voorstel van Ziggo, en dan zullen ze natuurlijk zoveel mogelijk willen dichttimmeren, dit lijkt me wel een punt waarop nog gereageerd gaat worden.

dat geld ook voor onderstaande punten die mij nog zijn opgevallen:

maximaal 5 smartcard/ ontvangers ( dit is een ziggo regel, lijkt me dat een andere aanbieder vrij is zijn eigen regels hier voor te maken, zolang de zenders die ze (buiten het FTA pakket) doorgeven daar mee akkoord gaan )

de nieuwe aanbieder moet er voor zorgen dat de eindgebruiker geen gebruik maakt van een door Ziggo verstrekte ontvanger en komen ze er achter moeten ze melden dat dat ding terug moet aan Ziggo.

dat lijkt me toch echt iets tussen de klant die is overgestapt, als je overstapt van Ziggo naar KPN dat hoeft KPN toch ook niet te zorgen dat ontvanger terug moet naar Ziggo ?


als nieuwe gebruiker mag je de naam Ziggo of ander merk van hun niet gebruiken in formatie naar de eind gebruiker ?

dat vind ik vreemd, je maakt immers gebruik van het Ziggo netwerk, als je de naam niet mag gebruiken kun je niet volledige informatie geven of wat je kunt leveren via het Ziggo netwerk
 
@Retep Het kan ook zijn dat een nieuwe aanbidder diensten verricht voor Ziggo dat zou dan tot uiting komen in een lagere prijsstelling ;)

"de nieuwe aanbieder moet er voor zorgen dat de eindgebruiker geen gebruik maakt van een door Ziggo verstrekte ontvanger en komen ze er achter moeten ze melden dat dat ding terug moet aan Ziggo."
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan