ACM wil kabelnetwerk Ziggo openstellen voor providers

Status
Niet open voor verdere reacties.

René

Moderator
Berichten
9.836
Internet
  1. KPN
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dat marktpartijen zonder eigen vast netwerk de komende jaren diensten kunnen blijven aanbieden aan eindgebruikers. Zo blijft er voldoende concurrentie op de retailmarkten met meer keuze en goede tarieven voor consumenten en bedrijven. In het ontwerp van de nieuwe marktanalyse stelt de ACM voor dat alternatieve aanbieders voortaan ook toegang moeten krijgen tot het kabelnetwerk van VodafoneZiggo. Zij kunnen dan ook via de kabel internet-, televisie- en vaste telefoondiensten aanbieden. Op dit moment hebben alternatieve aanbieders alleen toegang tot het door de ACM gereguleerde koper- en glasvezelnetwerk van KPN. Dit blijft mogelijk.

[...]

Volgens de ACM valt toegang tot koper- , glasvezel- en kabelnetwerken nu binnen één en dezelfde wholesalemarkt, in tegenstelling tot twee jaar geleden. Reden hiervoor zijn technologische ontwikkelingen. Zo verbetert KPN zijn netwerk waardoor fysieke ontbundelde toegang steeds minder aantrekkelijk is en alternatieve aanbieders kiezen voor toegang op een hoger niveau in het netwerk. Voor vergelijkbare toegangsvormen vormt het kabelnetwerk van VodafoneZiggo in toenemende mate een goed alternatief om diensten aan eindgebruikers aan te bieden.

Bron: ACM
 
Dan ben ik toch erg benieuwd hoe dat technisch zal moeten gaan.
Misschien met streaming tv kanalen.
Het blijft afwachten.
 
TV is al digitaal waarbij Ziggo nu al per zender kan bepalen of je het mag zien of niet.
Ga het zien als ZiggoDTV beheerder en waarbij de kpn/ziggo etc zenders/bundels afnemen om die aan jou te verkopen.

Speciale zenders kunnen aangelevererd worden zoals bv nu ook al gedaan wordt met locale en regionale tv
 
Krijgen we te maken met een netwerkbeheerder en een aanbieder van de diensten net als bij het stroom en gas.

Dan ben ik benieuwd of we straks ook glas en koper onder 1 netwerkbeheer krijgen.
Voordeel is dat we dan 1 kabel binnen krijgen ipv veelal 2.
 
Dan ben ik toch erg benieuwd hoe dat technisch zal moeten gaan..
Ik vraag het me ook af. In de quote lees ik wel:
en alternatieve aanbieders kiezen voor toegang op een hoger niveau in het netwerk

Het gros van het Ziggo netwerk is nu al glasvezel. Misschien moet die toegang er komen op een niveau, ruim voordat het overgaat op koper. Maar als dat updates van de hardware vereist, moeten die extra kosten niet doorberekend worden aan de huidige abonnees, maar aan de nieuwkomers op het netwerk.
 
Leuk voor AMC maar die heeft niets tezeggen, immers is het de EU die het tegenhoud, Zolang die niet stemmen over dit, dat houd het gewoon op voor AMC.

Daarbij zal dit dus ook einde betekenen voor fta zenders, al met al voor ziggo gebruikers een achteruitgang.
 
Slechte zaak, ACM moet zich niet ermee bemoeien. VodafoneZiggo moet zorgen dat dit geblokkeerd wordt. Dat de staat via ACM dit doet, druist in tegen het vrij gedachtegoed. Waar Nederland voor staat. De staat dient zich afzijdig te houden van de markt en zal zich zo min mogelijk inmengen ermee. Het onder dwang openstellen mag dus niet. VodafoneZiggo moet hier juridisch voor eens en altijd voor zorgen, dat ACM en geen enkele minister nog met dit plan mag komen.
 
Leuk voor AMC maar die heeft niets tezeggen, immers is het de EU die het tegenhoud, Zolang die niet stemmen over dit, dat houd het gewoon op voor AMC.

Daarbij zal dit dus ook einde betekenen voor fta zenders, al met al voor ziggo gebruikers een achteruitgang.

Ik ben juist blij als er concurrentie komt, ik moet nu omdat ik Ziggo qua facturatie NIET kan vertrouwen alles 10 dubbel nakijken.
 
Dit item komt in slappe tijden regelmatig terug. Eerst zien en dan geloven!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan