Abonnement wordt zomaar gestopt.

Je kan de nieuwe box toch gewoon aansluiten en dan TV kijken? Welke box en abbo had je en welke heb je nu dan?
Want de Next is echt wel beter dan de Mediabox XL vind ik, kleiner sneller zuiniger etc. Maar als het abbo veel duurder wordt en je daar geen behoefte aan hebt kun je dat toch binnen 2 of 4?? weken terug draaien?
 
Ja natuurlijk kan je de nieuwe box gewoon aansluiten, echter het abonnement werd dan meteen veel duurder per/mnd. Er was me dus verteld, dat het €0,50 per mnd extra zou gaan kosten en ik dan meer kon vergeleken met mijn huidige abonnement. Bij navraag kon ik dus niets meer met mijn huidige abonnement en moeten dus dan een duurder abonnement afsluiten en dat was ik niet van plan.
 
Volgens mij is dat abbo wat duurder is al ingegaan ongeacht of je de box aansluit of niet. Maar kijk eens op mijn Ziggo daar kan je zien wel abbo je hebt met de data erbij als het goed is. Daarom vraag ik me af wat je had als abbo en box en wat je nu hebt en wat je dacht extra te krijgen. Als je ervan af wilt zou ik bellen om het allemaal terug te draaien.
 
Ik ga er vanuit dat het Abonnement niet is ingegaan. Ik heb gebeld en gemaild en via de mail via het Herroepingsrecht binnen de daarvoor geldende termijn, is 14 dagen, maar ik heb zelfs binnen 5 dagen hier van gebruik gemaakt.
 
Dan zal ongetwijfeld je nieuwe abo, dat je had afgesloten, weer teruggezet worden, binnen 14 (werk)dagen ;)
 
Laatst bewerkt:
Ik heb hetzelfde toen gehad met die switch naar de Next. Alles op zwart en vervolgens komt de Next, aansluiten enzo en dan maar afwachten. Volgens mij was dat een dag. Je moet het maar gewoon slikken.
 
Terug
Bovenaan