• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Aansluiten soundbar / mediabox


surfer

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2009
Berichten
9
momenteel heb ik de config als volgt aangesloten:
mediabox XL via HDMI naar soundbar HDMI in
soundbar HDMI ARC naar smarttv HDMI arc
mediaplayer via HDMI naar tv
COAX kabel uit de muur gaat in mediabox XXL

De tv kan dus geen zenders vinden zelf omdat daar geen coax ingaat.

Sluit ik de soundbar rechtstreeks via HDMI ARC op de tv aan dan heb ik geen beeld maar dit is logisch omdat het beeld van de decoder moet komen.

Ik vraag me echter af of dit niet anders kan bijv. dat de tv wel zelf zenders kan weergeven met daarnaast ook de decoder natuurlijk maar dan zonder een CI module in de tv, dit kan ook wel maar waarom zou je dit doen als je een xxl decoder hebt van ziggo.
Probleem nu als ik een film wil kijken op de media player en dus overschakel op de tv naar HDMI2 waar de mediaplayer opzit dan blijift het geluid van HDMI1 waar de soundbar op zit doorspelen, ik moet dan de source op de soundbar veranderen niet echt gemakkelijk.

Wat lijkt jullie de beste aansluiting in deze?
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.560
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Bij mij zit de soundbar via HDMI op mijn tv aan HDMI1, dat is de enige met ARC.
Mediabox XL zit op HDMI2, Raspberry op HDMI3 en AppleTV op HDMI4.
In de tv staat geluid op ARC.
Welke speler ik ook kies altijd geluid via de soundbar.
Ook “gewoon” TV kijken via DVB-C geluid via de soundbar.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

surfer

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2009
Berichten
9
Hoi Robert,

Bedankt voor de info maar ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar je aansluitingen. Hoe loopt jou coax kabel? gaat deze vanaf de aansluiting naar je mediamox van ziggo of naar je tv, en heb je deze bijv. doorgelust met coax van mediabox naar tv?

Ik begrijp nu niet waar jou tv zijn kanalen vandaan haalt als deze geen coax aansluiting heeft.


Als ik de mediabox op de tv aansluit HDMI1 en de soundbar op HDMI2 heb ik geen beeld terwijl de tv vrij nieuw is met op alle hdmi kanelen ARC ondersteuning..
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.313
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Draai het is om, Soundbar op HDMI1 and Mediabox op HDMI2
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.560
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Coax las ik niet in je vraag maar coax zit in mijn Mediabox XL en in mijn TV.
Zonder coax in mijn tv geen beeld via DVB-C.

Zijn de specificaties van jouw HDMI ingangen niet gelijk?
 
Topicstarter
Topicstarter
S

surfer

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2009
Berichten
9
Ja maar hoe ontvangt de tv zijn kanalen dan? de tv kan geen zenders vinden maar dit is logisch aangezien er geen coax ingaat die zit in de mediabox?

Op deze tv zijn alle HDMI specificaties gelijk, hoe heb jij de coax aansluitingen lopen?

Het is eigenlijk wel logisch dat de tv geen beeld geeft als mediabox direct in tv gaat ipv de soundbar de tv kan immers geen beelden produceren alleen als er coax ingaat. Kijk jij tv via de mediabox of via de tv je kunt dus via alle 2 kijken?
 
Topicstarter
Topicstarter
S

surfer

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2009
Berichten
9
Beetje vreemd als ik zoek op internet zie je bijna alleen dat men de aansluiting van coax kabel uit de muur op de horizon aansluit. De horizon gaat met HDMI naar de TV. Zo heb ik het dus ook, maar nu met de soundbar moet de horizon in de soundbar om beeld te krijgen, ik neem aan dat er veel meer mensen zijn met een horizon of mediabox en soundbar+arc hdmi tv...

Hoe je je dat Robert met de coax precies?
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.560
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Mediabox XL aan de soundbar begrijp ik niet.
De soundbar zit bij mij met een HDMI kabel op mijn tv in HDMI1 omdat alleen daar ARC op zit.
In de settings van de tv geef ik aan dat al het geluid daar naartoe moet.
Mediabox zit op HDMI2, Kodi op HDMI3 en AppleTV op HDMI4.
Waar ik ook naar kijk geluid loopt altijd via HDMI1 naar de soundbar.
Deze gaat ook automatisch aan- en uit als ik met de AB van de TV de TV aan- of uit zet.
Volume regel ik ook met de AB van de TV.
Er gaat uiteraard een coax kabel in de Mediabox XL, zonder kan dat ding niet.
Ik heb voor die box een coax splitter zodat er ook een coax kabel in mijn tv zit.
Ik kijk meestal tv via een CI+ module, hoeft de Mediabox XL niet aan.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

surfer

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2009
Berichten
9
Robert,

duidelijk, echter mediabox is aangesloten op de soundbar omdat er op de tv geen coax is aangesloten. Wil ik decoder op de tv aansluiten en het geluid via de soundbar dan zal de tv ingesteld moeten worden met kanalen dus coax op tv.
Jij hebt dus een splitter op de horizon gedaan en van de decoder uit een coax naar de tv als ik het goed begrijp.

Als ik ook een splitter ertussen doe zal er in de tv wel een CI module gedaan moeten worden die heb ik nog niet..
Wat voor splitter is dat zo'n kruis splitter?

ZIjn er verder geen nadelen om digitale televisie via de tv te kijken?
 
Topicstarter
Topicstarter
S

surfer

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2009
Berichten
9
Robert,

Het wordt mij nu duidelijk. Zonder splitter zou het als volgt kunnen:

horizon hdmi naar tv
soundbar ARC hdmi naar tv
soundbar hdmi in naar tv hdmi
mediaplayer hdmi naar tv


beetje vreemd dit want er moeten dus 2 HDMI kabels van de soundbar naar de tv. De tv moet het geluid dat via de horizon binnenkomrt doorgeven aan de soundbar.

Tenminste ik denk dat het zo is..

Kan eventueel ook een optische uit in de tv doen en in de optische aansluiting van de soundbar doen dan loopt er maar 1 HDMI kabel naar de tv vanaf de soundbar..