Aansluiten digitale dvb-c radiotuner quantis

bert 54

Forum Gebruiker
Berichten
13
Digitale TV
  1. Ziggo
Beste, ik heb een klein probleempje waar ik na Ziggo getelefoneerd te hebben we er beide niet uitkomen.
In de oude analoge situatie ( radio-ontvangst) had ik in de poa-3iec-nl muurbevestiging een coax kabel die direct naar de bose tuner ging, simpel van een mannelijke aansluiting in de muur naar een vrouwelijke aansluiting in de bose.

Nu heb ik bij de ontvanger van ziggo een splitter meegekregen die zeg maar 2 pinnen als uitgang geeft (mannelijk) Nu heb ik de coax kabel van de splitter naar de ontvanger geleid en wat ik nu overhoud als laatste aansluiting op de bose is een mannelijke stekkeruitgang ( blauw van kleur) van de coax kabel, maar mijn tuner ingang vraagt om een vrouwelijke ingang, heel vreemd.

Wat doe ik fout.
gr. bert
 
Ik snap niet zo goed waarom je coax ook op je bose wil aansluiten. Die ingang is toch voor analoog en analoog werkt toch niet meer? of ik begrijp het verkeerd. Je hebt alleen coax van je splitter naar de quantis nodig. Wil je geluid van je tuner dan moet je daar gewoon een FM antenne voor gebruiken.
 
Laatst bewerkt:
Dynabite
Eerst dank voor je reactie.

Ik heb bij de quantis 2 coax kabels meegekregen ( verwarrend) bij de digitale versterker. Ik ben van muurbevestiging naar " digitale" versterker gegaan (aansluiting in) en in de uitgang van de versterker de 2e coax kabel gebruikt,en die wilde ik in de tuner omdat ik dacht dat de versterker (quantis) het signaal naar de tuner zou sturen.

Maar volgens U is het niet nodig om van de uitgang van de versterker naar de tuner te gaan, ik neem dit meteen voor waar aan dynabite.
Dat ga ik dus straks even proberen.

Ik heb dus voldoende aan zeg maar de aansturing naar de quantis en verder zou dan het radiosignaal via de rode en witte ( zijn dit tulpkabels) moeten gaan werken.

Heel erg bedankt dynabite, ga het uitproberen.
gr.bert
 
De bose tuner ga je in principe niet meer gebruiken, ja dat kan nog wel met een externe FM antenne. Maar die quantis box is eigenlijk een DVB-C radio ontvanger en heeft dus dezelfde aansluiting als elke andere digitale TV box. Vanaf de wandcontactdoos met daarop de coax splitter loopt 1 kabel naar je TV/digibox en de andere naar de quantis. En de audio-uitgang van de quantis sluit je aan op je bestaande audio-set of soundbar etc.
 
Ik geef het op, gaat nu nog niet werken de quantas laat na installeren wel de zenders zien maar het geluid blijft weg,,moet maar een audio-expert gaan zoeken, is niet anders.
 
Je moet wel de juiste bron kiezen op je versterker. kijk waar de tulpstekkers opzitten op je versterker en kies die bron. AUX of tape2, zoiets waarschijnlijk.
 
Iemand in het postcode gebied 3334vj die hier met een vergoeding iets mee kan.

Staat op aux Dynabite.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Kan je om te testen een andere bron op die AUX aansluiten? Als je dan wel geluid hebt ligt het aan de Quantis, heb je ook geen geluid dan ligt het aan de Bose. Ik meen me te herinneren dat je in de instellingen van de Bose aan moet geven of je AUX analoog of digitaal wil gebruiken.
 
Terug
Bovenaan