Horizonbox op de slaapkamer?

Henk25

Forum Gebruiker
Berichten
5
Goedemorgen,

Een paar maandjes geleden besloot ik, door de zwangerschap van mijn vrouw die daardoor veel in bed lag, om de Horizon box van de woonkamer te verplaatsen naar de slaapkamer. Dit om gebruik te maken van terugkijken van programma's en live pauzeren. De extra Humax die op de slaapkamer stond verhuisde naar beneden.

Na de boel aangesloten te hebben had ik prima beeld maar terugkijken werkte niet. Ik kreeg een foutcode (ben vergeten welke). Nu had ik zelf het idee dat de kabel wandcontactdoos in de slaapkamer misschien niet geschikt was voor deze setup. Onze woning komt uit 2002. Maar voordat ik onnodig geld uit ga geven wilde ik hier graag bevestiging van mijn theorie:)

Alvast bedankt,

Henk
 
Volgens mij heb je voor terugkijken een retoursignaal nodig.
Mogelijk ondersteunt de (oude) wandcontactdoos geen retoursignaal?
Of mogelijk gebruik je een versterker die geen retoursignaal ondersteunt?
 
Zoals mijn naamgenoot reeds opmerkt, zal de contactdoos in de slaapkamer niet retourgeschikt zijn. In die tijd gebruikte je de TV contactdoos in de slaapkamer alleen om live TV te kijken. Tegenwoordig is er technisch meer mogelijk en daar wil je ook (terecht) in de slaapkamer gebruik van maken en loop je dus tegen dit soort beperkingen op. Misschien handig de foutcode op te schrijven en op de website van Ziggo na te kijken wat deze foutcode betekent. Het kan ook zijn dat de bekabeling van hoofdaansluiting naar slaapkamer niet goed genoeg is voor retoursignalen.
 
Zit er een versterker tussen die mogelijk geen retoursignaal toestaat (niet geschikt is)?
 
Bedankt voor de reacties. Er zit geen versterker tussen.
Ik ga op zoek naar een up-to-date contactdoos!
 
Heeft in feite niets met dikte te maken... als je goede kabels wil hebben moet je gewoon kabels nemen die LTE bescherming hebben. Bijvoorbeeld Hirschmann Koka 9TS of Technetix LTE/4G-proof (RLA++)
 
Terug
Bovenaan