• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Horizonbox op de slaapkamer?


Henk25

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2017
Berichten
5
Goedemorgen,

Een paar maandjes geleden besloot ik, door de zwangerschap van mijn vrouw die daardoor veel in bed lag, om de Horizon box van de woonkamer te verplaatsen naar de slaapkamer. Dit om gebruik te maken van terugkijken van programma's en live pauzeren. De extra Humax die op de slaapkamer stond verhuisde naar beneden.

Na de boel aangesloten te hebben had ik prima beeld maar terugkijken werkte niet. Ik kreeg een foutcode (ben vergeten welke). Nu had ik zelf het idee dat de kabel wandcontactdoos in de slaapkamer misschien niet geschikt was voor deze setup. Onze woning komt uit 2002. Maar voordat ik onnodig geld uit ga geven wilde ik hier graag bevestiging van mijn theorie:)

Alvast bedankt,

Henk
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
5.109
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Volgens mij heb je voor terugkijken een retoursignaal nodig.
Mogelijk ondersteunt de (oude) wandcontactdoos geen retoursignaal?
Of mogelijk gebruik je een versterker die geen retoursignaal ondersteunt?
 

rob1954

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 feb 2017
Berichten
182
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zoals mijn naamgenoot reeds opmerkt, zal de contactdoos in de slaapkamer niet retourgeschikt zijn. In die tijd gebruikte je de TV contactdoos in de slaapkamer alleen om live TV te kijken. Tegenwoordig is er technisch meer mogelijk en daar wil je ook (terecht) in de slaapkamer gebruik van maken en loop je dus tegen dit soort beperkingen op. Misschien handig de foutcode op te schrijven en op de website van Ziggo na te kijken wat deze foutcode betekent. Het kan ook zijn dat de bekabeling van hoofdaansluiting naar slaapkamer niet goed genoeg is voor retoursignalen.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
4.442
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Zit er een versterker tussen die mogelijk geen retoursignaal toestaat (niet geschikt is)?
 
Topicstarter
Topicstarter
H

Henk25

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2017
Berichten
5
Bedankt voor de reacties. Er zit geen versterker tussen.
Ik ga op zoek naar een up-to-date contactdoos!
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
4.442
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Henk25 Kijk dan ook even naar je kabels Als deze nog dun zijn kun je ze beter ook vervangen.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
26.793
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Heeft in feite niets met dikte te maken... als je goede kabels wil hebben moet je gewoon kabels nemen die LTE bescherming hebben. Bijvoorbeeld Hirschmann Koka 9TS of Technetix LTE/4G-proof (RLA++)