• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Wi-Fi nieuwe laptop traag.


marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
935
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
hallo allemaal. een vraag over een onderwerp waar ik wel iets, maar niet zoveel kennis van heb.

nog vrij nieuwe laptop overgenomen, maar haalt niet de normale snelheid bij downloaden.
verbinding is een standaard 4/40 abo. en kom niet verder dan 4/10 ongeveer.

Bedraad is de verbinding wel goed en op alle andere laptops, telefoons, ed. is de verbinding nog steeds goed zoals hij was.
lijkt mij dus een instelling op de laptop of in de modem/router. betreft een standaard modem van Ziggo zelf, de cisco epc3928.

zou nog bij de buren kunnen checken met hun wifi, maar heb niet het idee dat het daar aan ligt.

schiet er maar op.....
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.708
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ben je wel verbonden met je eigen modem en niet met een Ziggo hotspot?
 
Topicstarter
Topicstarter
M

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
935
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
verbinding is hetzelfde. 3 laptops op dezelfde tafel.
2 goed, de nieuwe slecht. ga straks even checken met de buren om de laptop zelf uit te sluiten.
 

MaxH

Product Tester
Lid geworden
16 jan 2013
Berichten
543
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je kan ook nog de wifi driver verwijderen c.q. updaten. Of Windows(?) zelf de driver weer laten installeren.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
499
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Kijk eerst eens of het wel goed staat bij: apparaatbeheer -> netwerkadapter -> eigenschappen -> geavanceerd -> wirelessmode (b/g/n of AC)

Mocht het goed staan dan zou ik kijken of er een driver update is. Zo niet dan zou ik onder apparaatbeheer de adapter + driver verwijderen en rebooten.

Het zou ook nog kunnen dat je slechte wifi veroorzaakt wordt door 1 of ander softwareprogramma dat op de achtergrond loopt (kijk eens bij taakbeheer of de instellingen wat er allemaal opstart).

Het zou ook nog kunnen komen door een virus, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk in dit geval.
Andere browser/speedtest zou je ook nog kunnen proberen.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
M

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
935
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
wirelessmode staat op automatisch. andere opties 802.11b of b/g
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
499
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Blijkbaar heb je geen n, dat zou de lagere snelheid kunnen verklaren. Probeer eens b/g (= max 54 Mbps)
23158
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
M

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
935
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
tja, er staat een surface naast en een oud lor van acer.
beide doen het gewoon goed. "nieuwe" laptop is een asus van anderhalf jaar oud.

instelling op het modem? of zeg ik nu iets raars...
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
499
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je andere devices doen het goed, dus lijkt me sterk dat het aan je modem ligt. Enige wat je kan proberen is een ander vast kanaal (zelf gebruik ik 5)
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
499
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Maar wat is de "naam" van die adapter dan onder apparaatbeheer? Ben wel benieuwd.

Kan me niet voorstellen dat in een anderhalf jaar oude laptop geen b/g/n zit.