Geen zenders gevonden

Ik begrijp deze reactie (achteraf ook nog) niet helemaal. Er staat toch duidelijk dat het opgelost is en waardoor. Niks niet passende pluggen of verkeerde kabels.

Nee deze mevrouw legt het verhaal anders uit dan het in werkelijkheid is.. Ze zegt eerder duidelijk dat ze alles heeft aangesloten, nu achteraf zegt ze dat ze extra kabels nodig had. Hoe dan? En heeft het over een kabel met rode kant. Dat is een kabel voor het modem of versterker met F-connector, kortom ze heeft overduidelijk de verkeerde kabel gebruikt zoals ik al vermoedde.

En je zegt het zelf al J. de. Boer, wat kan er fout gaan? Nou ja eigenlijk niks behalve als je niet goed kijkt wat er op elkaar past.
 
Die kleurtjes neem ik voor kennisgeving aan, een paar jaar geleden waren die er niet. Voor mij zijn ze dan ook niet relevant. Maar het lijkt je te ontgaan dat de oorzaak was dat er twee coaxkabels nodig had, zo vertelt ze het, en dat ze haar maar één hadden toegestuurd. Dat was alles. Misschien had ze het ook wel zelf kunnen oplossen met een oud kabeltje dat ze nog had liggen, maar dat vertelt het verhaal niet. Niet iedereen heeft dat technische inzicht.

Edit:
Ik kan me echter voorstellen dat hier sprake is van een misverstand, Vooropgesteld is dat ik die Humax 5300C niet ken en ik kan wat ik nu aanroer ook niet vinden. Maar mijn eigen mediabox heeft maar één coax-aansluiting, dit in tegenstelling tot vroegere typen die een coax-ingang en een uitgang hebben. In principe zou je hier echter met de verbinding naar de TV met de hdmi-kabel kunnen volstaan en die ene coaxkabel is dan voldoende. De afstemming van de TV kun je dan achterwege laten.
Maar afgezien welke mediabox je ook hebt, je hebt hoe dan ook twee coaxkabels nodig, een voor de mediabox en een voor de TV. Voor iemand die geen technisch inzicht heeft zou het misschien niet volkomen logisch zijn dat een scart- of HDMI-kabel daarin niet voorziet.

Echter betekent dit wel dat je altijd via de mediabox TV moet kijken. Vind je dat niet voldoende en wil je die TV-afstemming toch onafhankelijk van de mediabox, dan dient die ook van een coaxkabel te worden voorzien, aangesloten via een splitter. Zou het kunnen dat dit hier heeft gespeeld?
 
Laatst bewerkt:
Die kleurtjes neem ik voor kennisgeving aan, een paar jaar geleden waren die er niet. Voor mij zijn ze dan ook niet relevant. Maar het lijkt je te ontgaan dat de oorzaak was dat er twee coaxkabels nodig had, zo vertelt ze het, en dat ze haar maar één hadden toegestuurd. Dat was alles. Misschien had ze het ook wel zelf kunnen oplossen met een oud kabeltje dat ze nog had liggen, maar dat vertelt het verhaal niet. Niet iedereen heeft dat technische inzicht

Die kleurtjes gebruik ik ook niet, ik kijk naar de plug net als jij. Het ontgaat jou juist dat ze heeft aangegeven dat ze alles meerdere malen heeft aangesloten. Het is haar dus niet opgevallen dat er iets niet past. En als ze een kabel miste kun je het fysiek niet aansluiten maar ze heeft nooit gezegd, ik krijg het niet aangesloten want ik mis denk ik een kabel. Alleen dat ze geen signaal had en welke instellingen er nodig waren.

Je kunt het zien zoals je wilt J. de Boer, maar ze heeft de verkeerde kabel gebruikt! Juist de kleurtjes tonen dat aan. (lees het nog is terug als je daar aan twijfelt) Ik had hier een officiële Ziggo aansluitkabel liggen met blauw en groen, toen werd ik nieuwsgierig. Nu is het helemaal niet erg dat men een fout maakt maar wees dan zo volwassen om toe te geven. Ik heb vroeger op een IT helpdesk gewerkt dus ben niet onbekend met dit soort situaties.
 
Je kunt het zien zoals je wilt J. de Boer, maar ze heeft de verkeerde kabel gebruikt! Juist de kleurtjes tonen dat aan. (lees het nog is terug als je daar aan twijfelt) Ik had hier een officiële Ziggo aansluitkabel liggen met blauw en groen, toen werd ik nieuwsgierig. Nu is het helemaal niet erg dat men een fout maakt maar wees dan zo volwassen om toe te geven. Ik heb vroeger op een IT helpdesk gewerkt dus ben niet onbekend met dit soort situaties.
Ik ben ook niet onbekend hiermee. Dat is het punt trouwens ook niet. Ik was er hooguit van overtuigd dat ik het goed had gelezen, met name dat ze aanvankelijk maar één kabeltje had gebruikt, door alsnog het tweede aan te sluiten was het opgelost. Is dit bericht van haar je misschien ontgaan?:
Ik weet wat een coaxkabel is, ik ben overal van op de hoogte. Ik ben ook op de hoogte van de mannelijke en vrouwelijke plug, de mannelijke en vrouwelijke plug hebben beide een eigen kleur, de rode en de groene kant waar ik het over had. Uiteraard waren er twee coaxkabels nodig met een mannelijke en vrouwelijke plug en was er maar een meegeleverd. Ziggo heeft erkend dat ik er twee nodig had. Dus het is opgelost. Dank voor jullie hulp.
Let wel, je kunt volstaan met alleen die mediabox, maar uit haar startbericht blijkt dat zij ook de TV wil afstemmen. En daarvoor is nou juist dat tweede kabeltje nodig.
 
Laatst bewerkt:
Je leest over de details heen. In het eerste bericht noemt ze het TV, in het 2e bericht vraagt iemand CI module? en in het derde bericht zegt ze duidelijk dat het om een mediabox gaat. En nee er is geen 2e kabel nodig, dat valt meteen op. Accepteer gewoon dat ze de kabel met F-connector heeft gebruikt en die waarschijnlijk op een vrouwelijke IEC plug heeft geduwd maar de midden pen zal dan geen contact maken.

Maar goed het werkt dus eind goed al goed.
 
Laten we maar ophouden over dit verschil van mening. Ik geef toe dat de berichten van TS een beetje warrig lijken met die drie verschillende begrippen, maar ik meende door ruime ervaring ermee dat als goede verstaander wel met elkaar in overeenstemming te kunnen brengen. Genoeg daarover.

Inderdaad heb je niet beslist die 2e kabel die zij wel kreeg nodig, dat gaf ik ook direct al aan. Met één mits, dat je altijd de mediabox gebruikt. Daar zit dan die ene coaxkabel op aangesloten en dat is nou juist het cruciale punt. De TV kan dan namelijk nooit zonder die mediabox werken, bovendien is het ook niet mogelijk om dan op je TV kanalen in te stellen, cq. opnieuw in te stellen.

Best mee te werken, immers een oude alleen maar analoge TV zal het straks ook hiermee moeten doen. Maar het dient wel gerealiseerd te worden voor b.v. als je ooit met een defecte mediabox komt te zitten. Met ook een coaxkabel naar de TV is het dan heel simpel om even met de afstandbediening om te schakelen. Ik heb zelf dan ook die beide ontvangstmogelijkheden.

Ons voordeel hiervan is dat de mediabox meestal als totaal overbodig uit staat. Een doodenkele keer gebruiken we hem. Toch wel weer een stukje energiebesparing.
 
Laatst bewerkt:
Accepteer gewoon dat ze de kabel met F-connector heeft gebruikt en die waarschijnlijk op een vrouwelijke IEC plug heeft geduwd maar de midden pen zal dan geen contact maken.
Ik zou je willen vragen dit ook eens zelf te proberen dan zul je zien dat dat helemaal niet mogelijk is.
 
Terug
Bovenaan