• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Wanneer Horizon 4K ??


#31
En CDS en TVV kaarten werken prima samen en hebben altijd prima samengewerkt.
beste terrestrial, iedereen die toen digitaal keek via de sat kan dit beamen.
de aston 1.03 cam werd onbruikbaar, de 1.05 werkte alleen nog op zenders zonder dubbele codering en eigenlijk ook niet goed meer.
voor probleemloos kijken moest je een 1.07 aanschaffen die het na een update wel weer deed of een cds cam.

Waarom niet gewoon afwachten tot de box er is, je met dat ding kunt spelen en dan pas je mening erover geven? :)
omdat het ding onnodig is. fabrikanten kunnen zelf wel een stb op de markt brengen en waarschijnlijk beter en sneller.
hebben we het nog niet over de mensen met een 4K tv die het ook kan, maar waar de tuner eigenlijk van buitenspel wordt gezet.
dan had iedereen die niet op een huurmodel zit te wachten nu al kunnen kijken.
 
#33
beste terrestrial, iedereen die toen digitaal keek via de sat kan dit beamen.
de aston 1.03 cam werd onbruikbaar, de 1.05 werkte alleen nog op zenders zonder dubbele codering en eigenlijk ook niet goed meer.
voor probleemloos kijken moest je een 1.07 aanschaffen die het na een update wel weer deed of een cds cam.
Nou en ? Die Aston cams waren nog uit de tijd van Seca2. Op den duur ging men over naar Seca3. Provider mag toch zijn encryptiesysteem updaten na zoveel jaar. Ik verwacht ook niet dat Ziggo eeuwig met Irdeto door gaat want het is nogal slecht beveiligd. Maar goed voor sommige is het altijd de schuld van de aanbieder.
 
#34
Ach Nagravision is ook zo lek als een mandje, daarom dat ze denk ik ook overgaan op boxen en of modules zonder kaart, maar goed word wel erg offtopic zo.
 
#35
Met een nagra kaart kan de leek niks, met een irdeto kaart wel. Komt bij dat de oudste irdeto kaarten nog wat issues hebben maar Ziggo laat ze gewoon in omloop. Virtuele kaarttechnologie is iets van de laatste jaren. De nieuwe Ziggo nagra CI+ modules werken wel met kaart maar intern met chipset pairing. Dat laatste kunnen ze ook naar de bestaande boxen doorvoeren en mogelijk zelfs met irdeto.

Mijn punt is dat een aanbieder enerzijds met de content industrie te maken heeft die eisen stelt aan de beveiliging en anderzijds met klanten die zo veel mogelijk functionaliteit en vrijheid willen. Kun je een aanbieder kwalijk nemen dat ze een keer updaten, nee!

Maar goed 4K..... Kom op Ziggo! Laat ons niet eeuwig wachten.
 

Fietsbel

Forum Member
Lid geworden
1 sep 2008
Berichten
410
#39
Inmiddels maak ik al ruim 8 jaar gebruik van m'n Humax 5200c omdat er geen goede opvolger beschikbaar is. De huidige Horizon Mediabox XL wordt veel te warm mede door hoog stroomverbruik, loopt vaak vast, is langzaam en gebruiksvriendelijkheid laat ook te wensen over.

Ik kijk dus al enige tijd reikhalzend uit naar de 4K box. Niet vanwege het 4K gebeuren op TV gebied, want daar is simpelweg nog vrijwel geen aanbod. Maar wel vanwege in de cloud opnemen, via je mobiel programma's kunnen instellen om op te nemen en alles terug te kunnen kijken met Replay TV zoals ook met de Ziggo Go app kan (Humax heeft alleen uitzendinggemist).