• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

rtl4 en rtl5 niet meer op 928 en 929?


tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.224
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
....
En verder is er eveneens met uitgeschakelde mediabox alleen maar:
925 NPO1, 926 NPO2, 927 NPO3
976 Ziggo Sport, 997 Testbeeld 978 Ziggo On Demand, 999 Event kanaal , alles SD.
...
Ik krijg de indruk dat je Netwerk ID (0)4444 gebruikt.
Welke zender zit op kanaal 4, RTL 4 HD of RTL 4 SD?
 
Laatst bewerkt:

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.373
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat gaf ik al aan, die SD ontvang ik zonder mediabox of ci+ kaart niet meer.
Ik heb de tv inderdaad op netwerk id4444 ingesteld omdat die werd aanbevolen als standaard. De aparte ID voor de regio kan ik daarmee vergeten tenzij ik een andere regio wil kiezen dan waar ik woon.. En met die instelling zitten RTL 4 en 5 op de HD kanalen 4 en 5 en SD ontvang ik alleen alleen via de mediabox op de kanalen 928 en 929. Een ci+ kaart heb ik niet.
 

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.751
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
RTL 4 en 5 zijn met Netwerk ID 4444 helemaal niet beschikbaar in HD. Dan zit op 4 RTL 4 in SD en op 5 RTL 5 in SD. Om die in HD te kunnen zien heb je een CI+ module nodig (netwerk id 5555) of een mediabox met minimaal het standaard pakket.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.373
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Sorry, dan heb jij misschien een beperktere (oudere?) tv-ontvanger. De dvb-c tuner in onze tv Samsung bouwjaar 2015 ontvangt echt de drie NPO-kanalen alsmede RTL4 en -5 in HD op de kanalen 4 en 5 met netwerk id 4444. Met dat gegeven begint ook dit hele topic.
 

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.751
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dan heb je een hele bijzondere tv en regio. In het ongecodeerde basispakket (kabel TV), netwerk id 4444, zitten alleen NPO 1/2/3, Ziggo TV en Ziggo Sport in HD. De topicstarter gebruikt id 5555 of een regio specifieke id, waarbij de SD kanalen in de 9xx serie zitten.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.373
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
ik zie dat ik me vergiste, sorry. Wat ik zei geldt inderdaad alleen voor ontvangst via de mediabox. Ik vergiste me doordat ze als HD in de eerder genoemde lijst staan. Wat er nog bij kwam is dat we eigenlijk nooit naar die zenders kijken. Dat zal vast ook een rol hebben gespeeld.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: C0re

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.835
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
id 4444 heeft RTL 4 in HD? Klopt niet...
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.373
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat corrigeerde ik dan ook Shah, maar met de mediabox gaat het wel. Die is onafhankelijk van de id 4444 of 5555 op de tv.
 
  • Leuk
Waarderingen: Sjah
Topicstarter
Topicstarter
Boris

Boris

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 nov 2004
Berichten
544
COre ik gebruik nog een oude mediabox, vroeger kon ik op kanaal 999 veel info vinden over mijn box e.d, maar ook die functie is verdwenen. Ik begrijp niets van van ID4444 of ID555, geen idee wat het betekent.
Heb zojuist kanaal 208 opgezet en daar krijg ik de melding "signaal verlies , er lijkt geen signaal te zijn, check je kabels ....."
Tot ruim een week geleden werkte alles nog gewoon goed (denk ik - want ik zap niet alle kanalen af).
Ik had RTL4 ook op 928, en krijg daar dezelfde melding, maar wel gewoon onderin beeld programma overzicht e.d. tv gids van de zender wordt er wel gewoon weergegeven alleen geen beeld meer. Moet mezelf aanwennen om nu kanaal 4 op te nemen maar laatste keer is dat helemaal misgegaan, anderhalf uur niks .... Terwijl als ik direct/live naar 4 kijk werkt het kanaal wel gewoon.
Het heeft volgens mij wel te maken met dat ze met analoog zijn gestopt, want problemen spelen sindsdien. Heb al van alles geprobeerd, kabels gechecked, mediabox helemaal uitgezet enz.
Kanaal 204 en 2010 werken wel gewoon goed hier. Alleen kanaal 208 niet, hoe wist jij dat?

Op Kanaal 4 zit RTL4 HD bij mij, Tichel

Ik begin me nu een ouwe lul te voelen, die de veranderingen niet meer bij kan benen ....

Ik ben even alle kanalen nagelopen. In de 900 reeks doen RTL4 RTL5, Fox, SBS9 en 24Kitchen het niet meer, al de rest nog wel. Het is mij een raadsel waarom. Op het zenderoverzicht van Ziggo worden helemaal geen tvkanalen in de 900 reeks meer getoond.

Kanalen 1 t/m 250 doen het allemaal gewoon, behalve Animal Planet op 208, zo frapant dat COre juist dat kanaal naar mij noemde om te checken ....., maar begrijpen doe ik het niet.
 

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.224
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Het probleem zal optreden bij alle zenders op dezelfde frequentie.
208 Animal Planet HD
928 RTL 4
929 RTL 5
935 FOX
940 SBS9
945 24Kitchen
Nogmaals de vraag: welke mediabox?

In dit forum staat een zenderoverzicht met ook de kanalen vanaf 925.
https://ziggoforum.nl/topics/48668/

Na het afschakelen van analoge tv heeft Ziggo frequenties aangepast.
Waarschijnlijk om interferentie door 4G te vermijden.
Maar de nieuwe frequenties zijn nog niet bekend.
In de fUPC regio Amsterdam zou de frequentie van bovenstaande zenders
zijn veranderd van 682.75 naar 218.0 MHz.
Met kans op interferentie door DAB+.

Staat er een DAB+ mast in de buurt?
 
Laatst bewerkt: