• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Hoe sluit ik VoIP met Budgetphone aan via de Ziggo Connectbox


Topicstarter
Topicstarter
E

erikv2

Forum Member
Lid geworden
11 dec 2018
Berichten
17
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Meer ...
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
#11
Ik zie dat daar bij WAN Interface nog steeds VDSL staat.
Dank voor je reactie. Ervaring met dit type Zyxel in bridge zetten?
De sites waar ik iets over bridge mode van dit modem heb gevonden, laten die wan mode/interface staan.
Overigens komt de Zyxel achter de Ziggo connectbox. Dus internet komt op de connectbox binnen, en die routert.

Overigens heb ik er weinig verstand van. Dus misschien heb ik het volledig mis.
 

rvk01

Forum Member
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
64
Meer ...
Geslacht
Man
#12
Nee, geen ervaring maar ik had in de handleiding gekeken.

Je kunt inderdaad kiezen voor twee opties. De eerste is de WAN poort geheel negeren en alleen LAN gebruiken. Maar dat die je meestal als je ook nog een ander netwerk apparaat achter de zyxel wilt hangen.

De ander optie is dus de WAN poort zo configureren dat deze op een ander netwerk aangesloten kan worden (die etherWAN). Dan nog kun je er aparaten achter hangen maar die zitten dan op hun eigen subnet (in dat laatste geval dien je de locale dhcp van de zyxel ook weer aan te zetten)

Volgens mij is die etherWAN de makkelijkste methode om met weinig aanpassingen het voip-gedeelte van de zyxel weer aan de gang te krijgen.
 
#13
Inderdaad.. dus:
Probeer Type op "Ethernet" (of etherWAN?) te zetten.
En dan nummer 1 in het rijtje (ethernet) stel je in op mode disable.
De netwerkkabel zou ik eerst proberen in een LAN poort en niet in een WAN poort.

Je hebt kans dat je met mode bridge alle functionalteit uitschakeld.
 

rvk01

Forum Member
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
64
Meer ...
Geslacht
Man
#14
Inderdaad.. dus:
Probeer Type op "Ethernet" (of etherWAN?) te zetten.
En dan nummer 1 in het rijtje (ethernet) stel je in op mode disable.
De netwerkkabel zou ik eerst proberen in een LAN poort en niet in een WAN poort.
Ik las in de handleiding juist dat als je de zyxel achter een internet modem of router wilt zetten dat die "etherWAN" er voor zorgt dat de WAN poort aangesloten kan worden op dat internet via ethernet (dus ziggo-router). Het schakelt de vdsl/adsl technologie dan uit op de WAN poort. De zyxel zou dan ook netjes een ip adres verkrijgen via die WAN poort. Als je de kabel op de LAN poort zet heb je kans dat dat dus niet gebeurt.

Je kunt de rest gewoon laten staan en hoef je niet op disabled te zetten. De zyxel werkt dan in principe nog gewoon als router maar je hoeft er niets op aan te sluiten (op de LAN) want je wilt alleen de voip-optie gebruiken van die zyxel.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

erikv2

Forum Member
Lid geworden
11 dec 2018
Berichten
17
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Meer ...
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
#15
Nee, geen ervaring maar ik had in de handleiding gekeken.
Je kunt inderdaad kiezen voor twee opties. De eerste is de WAN poort geheel negeren en alleen LAN gebruiken. Maar dat die je meestal als je ook nog een ander netwerk apparaat achter de zyxel wilt hangen.

De ander optie is dus de WAN poort zo configureren dat deze op een ander netwerk aangesloten kan worden (die etherWAN). Dan nog kun je er aparaten achter hangen maar die zitten dan op hun eigen subnet (in dat laatste geval dien je de locale dhcp van de zyxel ook weer aan te zetten)

Volgens mij is die etherWAN de makkelijkste methode om met weinig aanpassingen het voip-gedeelte van de zyxel weer aan de gang te krijgen.
Top, dank je wel. Er hangt niks achter de Zyxel, dus geen probleem om wan te geburiken. Heb het net een keer geprobeerd. Maar resultaat was totaal onbereikbaar modem.

Had voor WAN type: etherWAN gekozen. Dan gaat hij opnieuw opstarten. En dsl lijn zyxel eruit. En wan zyxel --> lan ziggo. Maar helaas geen werkende telefoons. En ik kon de zyxel niet meer bereiken op het ip-adres. De zyxel is ook niet zichtnbaar in de ziggo connectbox bij aangesloten apparaten. Of klopt dat wel?
Enige manier om weer in de zyxel te komen is een harde reset.
Of moet ik de ziggo connectbox ook eens een keer opnieuw opstarten.....?

Je hebt kans dat je met mode bridge alle functionalteit uitschakeld.
Ja, heb net geprobeerd om de 6 regels, stuk voor stuk in bridge te zetten. Begon met vdsl, dat ging goed. Maar geen telefoon. Daarna iptv_vdsl. En toen was de zyxel onbereikbaar. Dus alle 6 in bridge zetten is geen oplossing.

Overigens als ik de wan-oplossing kies van rvk01, dan is bridge mode niet nodig?
 

rvk01

Forum Member
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
64
Meer ...
Geslacht
Man
#16
De zyxel is ook niet zichtnbaar in de ziggo connectbox bij aangesloten apparaten. Of klopt dat wel?
Enige manier om weer in de zyxel te komen is een harde reset.
De zyxel is inderdaad niet vanaf je zoggo router te bereiken. Maar je kunt de kabel van je computer wel in de LAN van de zyxel doen en dan is ie wel te bereiken.

De zyxel zou wel een ip adres moeten leiden (intern) en het gebeuren van de voip zou dan gewoon moeten werken.

Soms zit er in de zyxel ook de optie dat je hem moet kunnen beheren vanaf het internet/wan-poort. Als je dat aanzet kun je hem ook via de ziggo router bereiken met dat interne ip adres.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

erikv2

Forum Member
Lid geworden
11 dec 2018
Berichten
17
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Meer ...
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
#17
Om het me makkelijker te maken heb ik een 2e hands cisco spa112 gekocht via mp. Hij was gebruikt met ziggo vertelde de verkoper.
Dat scheelt het uitzetten/omzeilen van de router van de zyxel. En ik hoopte omdat hij met ziggo was gebruikt dat ik hem min of meer plug en play kon gebruiken.

Helaas wist de verkoper niets over instellen/ip-adres/wachtwoord etc. Zijn broer had dat 2 jaar geleden gedaan. Daar dacht ik pas aan toen ik gisteravond laat, bij hem aan de deur stond. Verkoper moest wel een papiertje hebben met de wachtwoord en ip-adres, maar kon dat nergens vinden.

Iemand nog tips en/of truucs hoe ik de spa112 moet configureren?

Hij hangt nu net achter mijn computer.
 
#18
In principe zou het IP adres van de spa112 zichtbaar moeten zijn in de Connectbox. Maar als je het wachtwoord niet weet kom je er nog niet in.

Dan kun je een factory reset doen. Even gegoogled... er zit een reset knop achterop die je met een paperclip 10 tot 20 seconden ingedrukt moet houden. Als het goed is gaat het powerlampje dan knipperen. Dit kan een paar minuten duren.

Instellingen Budgetphone:
http://forum.budgetphone.nl/viewtopic.php?f=45&t=655
Of zoiets: https://www.cheapconnect.nl/hulp/manuals/?getmanual=1967

Waarschijnlijk moet je het dialplan ook nog even aanpassen voor nederland.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

erikv2

Forum Member
Lid geworden
11 dec 2018
Berichten
17
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Meer ...
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
#19
Rene, Dank voor de tips.

Vooraf: ik gebruik beide poorten, 2 dect toestellen dus, met ieder een eigen nummer, allebei van budgetphone.

Dit is mijn ervaring met spa112:

Test: zonder reset eerst de spa112 op de connectbox aangesloten. tel1 lampje ging branden dus ik dacht: een dect toestel aansluiten op poort 1, kijken of het werkt. En ja, het werkte! Ik kon mijn eigen 06 ermee bellen.
Blijkbaar stond nummer weergave aan, want er werd een nummer weergegeven op mijn 06. Maar dat kende ik niet (het was een 06nr). Heb dat nummer niet terug gebeld.

Dus: uitgaand voip bellen werkte, maar of inkomend werkte, dat weet ik niet.

Aangezien ik niet kon inloggen op de spa112, heb ik deze toen gereset.
Ingelogd, en de laatste firmware erop gezet. Gelukt.

Beide eigen sip-accounts ingesteld en toen kon ik 1 v/d 2 nummers (inkomend) bellen. poort 1 werkte, poort 2 niet.
En bij uitgaand bellen, kreeg ik bij beide dects wel de kiestoon, maar bellen lukte niet (na een tijdje stilte, kreeg ik de ingesprektoon).
Uitgaand bellen werkte dus op beide toestellen niet. Terwijl dat wel werkte voor de reset (dus met instellingen vorige eigenaar).

Ben net een paar uur weggeweest. Weer testen:
Nu werkt op beide dects het inkomend bellen (hoera!).
Maar uitgaand bellen werkt nog steeds niet.

Deze had ik gevonden: http://forum.budgetphone.nl/viewtopic.php?t=750
En gevolgd.

De vraag is nu: hoe krijg ik het uitgaand bellen aan de praat....? Met de instellingen v d oude eigenaar werkte het....
En blijkbaar lukt het anderen die bij budgetphone zitten wel icm de spa122

Iemand ideeen?
 

rvk01

Forum Member
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
64
Meer ...
Geslacht
Man
#20
En ja, het werkte! Ik kon mijn eigen 06 ermee bellen. Blijkbaar stond nummer weergave aan, want er werd een nummer weergegeven op mijn 06. Maar dat kende ik niet (het was een 06nr). Heb dat nummer niet terug gebeld.
Geweldig. Dat was dus het nummer en via de voip account van die broer van de verkoper ;D Nu begrijp je dus ook waarom je die dingen altijd moet factory-resetten voordat je hem verkoopt.