• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Storend beeld


#1
Hallo allemaal,

Ik heb een nieuwe televisie aangeschaft, de nieuwste versie van Samsung. Daarbij heb ik een CI+ module besteld en geinstaleerd, alleen heb ik storing op enkele kanalen. Als ik bijvoorbeeld op 13 kijk wat de zender van Ziggo TV is stoort hij ernstig met blokken in beeld. Als ik vervolgens schakel naar zender 978 wat precies dezelfde zender is, stoort hij niet. Ziggo 14 doet het wel perfect, maar als ik dan naar 401 ga wat de zelfde zender hoort te zijn stoort die wel...

Iemand die weet wat dit is?

Lenn
 
#2
Je bekabeling is het probleem waarschijnlijk. De nieuwe TV heeft misschien iets minder gevoelige tuner en als je dan al een zwak signaal hebt op sommige frequenties kun je net blokken krijgen. Dus de bekabeling nakijken.

Het zou ook nog kunnen dat je nieuwe TV een defect heeft maar daar gaan we niet vanuit.
 
#4
Altijd eerst de bekabeling in orde maken.

Een versterker gebruik je alleen als je meerdere apparaten wil aansluiten, een lange kabel gebruikt (> 10m), of een combinatie van die twee. Zelfs in deze situaties is een versterker niet altijd nodig
 
#6
Waar komt de groene kabel binnen? Vanaf dat deel tot de TV alles nalopen. Vervang alles wat niet goed is. Versterkers zijn bedoeld als je meerdere ruimtes van signaal wilt voorzien want dan moet je splitten en een splitter dempt (3,5 dB voor 2 out) dan zet je er een versterker voor (vaak met ingebouwde spliiter) die het signaal eerst versterkt en zo de verliezen die naderhand komen opheffen.

Gebruik coax kabel Hirschmann koka 9 TS.. als je het lastig vind connectoren te monteren neem dan een vaste kabel tussen wandcontactdoos en TV.

Misschien is het handiger dat je wat foto's maakt.