• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Wisselen tussen Connect Box signaal en Ziggo booster signaal


#1
Op dit moment heb ik een Connect Box in de meterkast staan. Deze geeft een slecht wifi bereik in b.v. de slaapkamers op de 1e verdieping (op zolder al helemaal geen signaal), maar ook in de tuin is het bereik slecht. Afgelopen maandag heb ik daarom op de valreep een TP-Link Deco M5 mesh setje (drie stuks) gekocht. Deze krijg ik morgen binnen. Als ik het goed heb begrepen, wissel je met deze Deco automatisch van access point: als je b.v. door je woning loopt, word automatisch gewisseld naar het access point met de sterkste verbinding.

Ik vraag me nu of dit ook bereikt wordt als ik ipv een Deco een Ziggo Booster zou hebben gekocht. Wat is jullie ervaring (bij zowel de Powerline set als het draadloos access point)? Als ik dan door de woning wandel, wordt dan automatisch gewisseld naar de sterkste verbinding? Stel ik wandel van de woonkamer (dichtbij de meterkast met CB) naar de 1e verdieping (dichtbij het access point), wordt er dan automatisch gewisseld? Of houdt ie dan een (heel) langzame verbinding met de CB in stand?
 
#2
Is een goede vraag, maar ik verwacht niet dat het net zo werkt als die mesh setjes. Daar wordt meestal iets van een controller ingebouwd die de verschillende Access Points aanstuurt, en op die manier ook kan bepalen welke client devices waar connecten. Dat is een stukje intelligentie.
Volgens mij is de WiFi Booster van Ziggo gewoon een extra Access Point die verder niet samenwerkt met de connectbox.
 
#3
Inderdaad. Er wordt hiet naar het sterkste signaal gewisseld. Dit had ik wel gehoopt toen ik de booster aanschafte. Ik moet nu elke keer handmatig wisselen wat ik dus maar zelden doe. Een beetje een miskoop in mijn situatie.
 
#4
Bij gebruik van meerdere Wi-Fi punten, maar geen mesh netwerk, moet je laptop, tablet, telefoon automatisch wisselen naar het sterkste signaal.
Niet alle apparaten doen dat even goed.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

meesje

Forum Member
#6
Vandaag heb ik een Ziggo AP in gebruik genomen (de Deco M5 is retour). Zowel op de Connect Box als op het AP heb ik de 2,4ghz en 5ghz SSID's allemaal dezelfde naam gegeven. De CB bevindt zich in de meterkast op de begane grond en het AP in een slaapkamer op de 1e verdieping.
Middels een app van Fritz! heb ik het wifi signaal getest. Ik ben beneden in de woonkamer begonnen (redelijk dicht bij de CB) met als resultaat een max. score van 577 Mbit/s. Daarna naar boven gelopen, het signaal werd natuurlijk minder. Op de overloop werd netjes automatisch het signaal opgepakt van het AP. De app van Fritz! toont een rapport met daarin de mac adressen van de CB en het AP. Je ziet keurig dat ie automatisch wisselt. Ik ben zeer positief verrast!
Bovenstaande test heb ik met een iPad Air 2 en een iPad Mini 2 gedaan. Beide met zelfde positieve resultaat.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

meesje

Forum Member
#8
met als resultaat een max. score van 577


intern file gebruikt over je eigen wifi?? of een typefout...
Zoals aangegeven heb ik gebruik gemaakt van een app van Fritz! (ik had daar ooit een repeater van in huis). In deze app heb je een 'Measure Wifi' knop.
577 Mbit = 577/8 = 72,125 MB. Dat is toch geen rare score gemeten met een iPad? Een Macbook zal ongetwijfeld een betere score halen.
 
Laatst bewerkt: