• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Uitgifte IP ConnectBox fout


leroi50

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2012
Berichten
9
Hallo allen,

ik hoop dat iemand kan helpen want ik kom er niet meer uit.

Mijn probleem is eenvoudig, als mijn mobiele apparaten via wifi met de ConnectBox verbinden krijgen ze een verkeerd/vreemd IP toegewezen.
Ik heb dan geen verbinding met internet en moet in de instellingen de Lease vernieuwen om het goede IP te krijgen.
Mijn apparaten (Apple producten) krijgen een IP in de reeks 192.168.192. --, maar mijn router opereert helemaal niet in die reeks.

Ik heb al van alles gedaan:
- wifi verbinding vergeten en weer opnieuw instellen, werkt niet.
- IP reserveren voor mijn iPhone, werkt niet.
- ConnectBox reseten, werkt niet.

Het is een tijdje goed gegaan nadat Ziggo de ConnectBox op afstand heeft gereset, maar sinds een tijdje is het weer mis.

Misschien is dit al eens besproken, maar ik heb geen idee met welke titel ik naar een vergelijkbaar topic zou moeten zoeken.

Grtn,

Martijn
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.428
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb jij een Mediabox XL?
Zit die niet met die ip range te werken?
Als deze met een kabeltje in je netwerk zit heb je twee DHCP servers actief en dat geeft deze vreemde situaties.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.675
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Vreemd dat het nu fout gaat terwijl het na een reset door Ziggo wel werkte.
Je hebt het over een connect box, maar ook over een router. Wat heb je allemaal staan en hoe is het aangesloten en ingesteld? Ik vraag dit omdat er bij verkeerde instelling / aansluiting er mogelijk twee DHCP servers in je netwerk actief zijn.

Heb je een Mediabox XL, want1 92.168.192.x word in die box gebruikt.
 
Topicstarter
Topicstarter
leroi50

leroi50

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2012
Berichten
9
Hhmm dat van die MediaXL box is wel een idee, ik meen gelezen te hebben dat die in die range werkt.
Die zit namelijk iid via een kabeltje aan het netwerk.
De WiFi op de mediabox is uitgeschakeld maar ik gebruik hem wel als AP voor mijn versterker.
Als ik daar de DHCP uitschakel blijft dan de versterker wel verbonden met internet?
En is het anders handiger om de MediaXL box met WiFi te verbinden aan de ConnectBox?

Met de Router bedoel ik de ConnectBox, Ik heb een MediaXL box staan die bedraad is aangesloten met uitgeschakelde wifi en een Airport express die ook bedraad is aangesloten. Dat is mijn AP op zolder.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.675
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het beste is om de Mediabox XL helemaal niet met je thuisnetwerk te verbinden.
Je kan hem dan niet als mediaspeler gebruiken maar je voorkomt veel netwerk problemen.
 
Topicstarter
Topicstarter
leroi50

leroi50

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 mei 2012
Berichten
9
Ik ga er mee aan de slag, had niet verwacht dat de mediaxlbox roet in het eten zou gooien via de Connectbox.
Bedankt voor de tips, als het niet helpt kom ik weer op de draad.