• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Humax iHDR-5200 Welke externe harddisk anno 2018 doet het bij een humax 5200c?


Irma2111

Forum Member
Lid geworden
21 nov 2018
Berichten
23
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Meer ...
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
#1
Hallo,

Ben me al twee weken aan het inlezen over dit onderwerp en vind dan topics uit 2011 of nog eerder. Logisch, maar mijn probleem speelt nu en ik heb er nog steeds geen oplossing gevonden. Er is enorm veel over geschreven maar al met al ben ik nog niet veel wijzer geworden.
Ik had eerst een Seagate Expansion 2Tb gekocht en geprobeerd omdat de medewerker van mediamarkt zei dat dat wel lukte. Niet dus. Inmiddels weet ik dat je beter de 1Tb niet kunt overschrijden en heb ik, weer bij mediamarkt, een HDD van hetzelfde merk gekocht, maar dan van 1Tb.
Wordt niet eens herkend. HUMAX ondersteuning gebeld en die zeiden dat ik hem eerst via de pc moet formatteren van exFAT waar ik hem in gekocht heb, naar FAT32 via schijfbeheer.
De FAT32 optie is echter niet aanwezig op mijn Windows 8.1, er zijn slechts twee opties en dat zijn NTFS en exFAT waar hij bij aankoop in staat. Voordat ik zelf begin te knoeien met programmaatjes, vroeg ik me af of er iemand is die onlangs nog een externe hdd heeft gekocht, die gewoon gelijk op de humax 5200c aangesloten kan worden, waarna je hem kan vinden bij gegevensopslag en je hem kunt formatteren en hij het (niet onbelangrijk) doet.
En dan heel graag de volledige naam van de HDD als het kan. Ik heb namelijk vaak de WD elements 1Tb voorbij zien komen, maar je hebt daar bijvoorbeeld de SE van en je hebt zonder SE. Misschien maakt het niet uit maar dan weet ik alweer niet welke er bedoeld wordt.
Ik heb nu dus inmiddels twee externe harddisks gekocht, waar ik op de humax niks mee kan, wil me liever niet arm kopen aan die dingen. Dus als iemand goede ervaringen heeft met een relatief nieuwe externe hdd, zou ik het graag horen. Alvast dank!
 
#2
https://nl.easeus.com/schijfbeheer/externe-harde-schijf-naar-fat32-omzetten-in-windows-10.html

Opdrachtprompt wijkt in 10 niet zoveel af van 8.1 :)

Je HDD naar FAT32 converteren met de opdrachtprompt
Allereerst geven we je een gratis manier waarop je je externe harde schijf naar FAT32 omzetten kan. Dit is met de opdrachtprompt, een programma die voorgeïnstalleerd staat in alle nieuwe versies van Windows. Let wel op dat je weet wat je aan het doen bent, je kan namelijk flink wat schade met deze applicatie aanrichten als je de verkeerde handelingen verricht. Volg gewoon de onderstaande gids, dan komt alles goed.

1) Open de opdrachtprompt door in het zoekvenster naar CMD te zoeken en het programma te openen.

2) Typ het volgende "format /FS:FAT32 H:" (H is in dit geval de schijfletter, pas deze dusdanig aan dat deze overeenkomt met de schijflocatie van je externe schijf).

3) Druk Enter en Windows zal de rest van het werk doen.

En anders: https://www.easeus.com/partition-manager/
 
#3
…HUMAX ondersteuning gebeld en die zeiden dat ik hem eerst via de pc moet formatteren van exFAT waar ik hem in gekocht heb, naar FAT32 via schijfbeheer.
In de handleiding staan nog meer opties: EXT3, FAT, NTFS (waarbij die laatste alleen read-only is)
 

Nickzo

Forum Member
Lid geworden
24 aug 2011
Berichten
161
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Meer ...
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Geslacht
Man
#4
Als je naar Fat32 formatteert kan je er alleen opnames opzetten tot 4GB.
Die harde schijven van Seagate zou je kunnen proberen te formatteren naar EXT3 op je pc met het programma Easeus (ik geloof dat er een probeerversie bestaat). Misschien zijn deze schijven dan wel zichtbaar in de Humax.
 
Topicstarter
Topicstarter
I

Irma2111

Forum Member
Lid geworden
21 nov 2018
Berichten
23
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Meer ...
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
#6
Als je naar Fat32 formatteert kan je er alleen opnames opzetten tot 4GB.
Die harde schijven van Seagate zou je kunnen proberen te formatteren naar EXT3 op je pc met het programma Easeus (ik geloof dat er een probeerversie bestaat). Misschien zijn deze schijven dan wel zichtbaar in de Humax.
Het idee was om op de pc eerst naar FAT32 te formatteren, waarna de HDD zichtbaar is op de humax en dan op de humax verder te formatteren naar EXT3. Maar ik begrijp dat je dus ook gelijk op de pc kunt formatteren naar EXT3 met Easeus?
 
Topicstarter
Topicstarter
I

Irma2111

Forum Member
Lid geworden
21 nov 2018
Berichten
23
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Meer ...
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
#8
Een 2TB schijf kan je niet formatteren in de Humax, wel 1TB. Ik heb mijn 2TB schijf op de PC geformatteerd naar Ext3 met Easeus en aan de voorzijde USB ingang van de Humax gekoppeld.
Kun je me zeggen welk merk HDD dat is die jij gebruikt??
En toen je die met de humax verbond, was hij toen gelijk klaar voor gebruik?

Dat biedt trouwens wel perspectief voor mijn 2TB HDD, voor wat betreft gebruik i.c.m.de humax.
 
Topicstarter
Topicstarter
I

Irma2111

Forum Member
Lid geworden
21 nov 2018
Berichten
23
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Meer ...
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
#9
Heb de gratis proefversie van Easeus geïnstalleerd en hdd aangesloten en 'formatteer partitie' voor dit station aangeklikt, EXT3 ingevuld en OK gedrukt. Er komt wel een balkje met de voortgang (?) in beeld, maar er gebeurt naar mijn idee weinig tot niets.
Heb zelfs (na raadpleging online op ander forum) bij 'algemeen' bovenin menubalk, geklikt op 'bevestig wijziging' waarna er een pop up komt met drie betaalde versies, die ik met druk op knop kan overslaan, waarna pop up verdwijnt en er niets veranderd is. Pc led indicator knippert echter wel voortdurend...