Ubee UBC1318ZG

Volgens de beschrijving, die CreativeS plaatste, beschikt die Ubee over Gigabit poorten.
Zou ook vreemd zijn van niet voor een Docsis 3.1 modem...

Is jouw kabel wel in orde?
 
En als je modem echt een 100Mbps ethernet poortje heeft, één kabeltje naar een gigabit switch en daar de rest van je netwerk op.
Hele netwerk is dan gigabit.
 
Volgens de beschrijving, die CreativeS plaatste, beschikt die Ubee over Gigabit poorten…
Dat wordt ook nergens ontkend. Als je goed leest heeft, dan bezit TS deze router ook niet maar zou er een willen hebben.

Er staat "terug naar mijn oude Ubee". Dat is dus een ouder Ubee model. Alle fZiggp Ubee modellen hebben bij mijn weten wel Gigabit poorten gehad. (Alleen van de 3200 EVM en van fUPC weet ik het niet) Dus blijft je bewering dat er iets niet klopt met 100mbit wel kloppen.
 
Wat @Briolet aangeeft klopt. De Ubee UBC1318ZG had ik graag willen hebben, maar heb hem dus niet. Ik heb een oud UBEE modem die mijn switchport opent op 100mbps. Ik heb diverse kabels (fabriek-fixed-length, dan wel zelf gemaakt) geprobeerd, net als switches (diverse tplink routers, mikrotek router en ook een nortel enterprise ethernet switch). Ik denk dat het een EVM320B is. Volgens info op internet zou een groen lampje 1Gbps moeten betekenen, maar ik kan duidelijk op mn switches zien dat het 100mbps is. Klantenservice Ziggo geeft inderdaad aan dat het een 100mbps (max) aansluiting is.
Na lange discussies op ziggo.gebruikers.eu werd dat bevestigd.
Ik heb dus liever geen modem waar Wifi uitgezet wordt (bridge modus). Misschien ben ik hier wat te principieel in.

@Robert Koopman Uiteraard is de rest van mn netwerk 1Gbps, maar dat maakt de Ziggo verbinding nog niet dezelfde snelheid :-)

Ik blij het jammer vinden dat ik de UBC1318 niet kan krijgen. Deze ondersteunt ook ethernet bonding (multilink) voor mn Synology,

[edit]
De door @Briolet genoemde 3200EVM is volgens informatie dezelfde als de EVM320B die ik heb,
 
Als de verbinding tussen router en switch 100Mbit is maar na de switch wel alles gigabit, wat is dan het probleem?
Als jouw internetverbinding niet boven de 100Mbit is maakt dat toch geen enkel verschil?
 
Als de verbinding tussen router en switch 100Mbit is maar na de switch wel alles gigabit, wat is dan het probleem? Als jouw internetverbinding niet boven de 100Mbit is maakt dat toch geen enkel verschil?
Snap niet hoe je er bij komt dat ik 100mbps heb. Ik heb ZIGGO Compleet 200mbps down.
 
Mijn initiele vraag ging over informatie over de Ubee UBC1318ZG modem. Die is beantwoord, hartelijk dank daarvoor. Helaas wordt die niet (meer) uitgeleverd. Wat mij betreft kan dit draadje op slot. Dank!
 
Snap niet hoe je er bij komt dat ik 100mbps heb. Ik heb ZIGGO Compleet 200mbps down.
Dat geef je zelf aan... je ziet op je switches dat het 100Mb/s is.

De Ubee UBC1318ZG had ik graag willen hebben, maar heb hem dus niet. Ik heb een oud UBEE modem die mijn switchport opent op 100mbps. Ik heb diverse kabels (fabriek-fixed-length, dan wel zelf gemaakt) geprobeerd, net als switches (diverse tplink routers, mikrotek router en ook een nortel enterprise ethernet switch). Ik denk dat het een EVM320B is. Volgens info op internet zou een groen lampje 1Gbps moeten betekenen, maar ik kan duidelijk op mn switches zien dat het 100mbps is. Klantenservice Ziggo geeft inderdaad aan dat het een 100mbps (max) aansluiting is.

Wat heb je dan aan 200Mb/s? Niets, gecapped op 95Mb/s. Of je moet natuurlijk zelf wat duidelijker zijn.

:>
 
Snap niet hoe je er bij komt dat ik 100mbps heb. Ik heb ZIGGO Compleet 200mbps down.

Dat schrijf je zelf in post #9. Je modem heeft een 100mbit aansluiting.

De Ubee 3200EVM is de voorloper van de Ubee 3200EVW. De 'EVM' versie is een modem only apparaat en de 'EVW' uitvoering heeft er nog een router en wifi in zitten. Ik zie hier meldingen dat er 180 mbps mee gehaald wordt, dus moet die éé gigabit poort hebben en geen 100 mbit.
 
Voor de duidelijkheid, mn abonnement is Ziggo alles-in-een Complete, met 200mbps downlink. Mn modem koppelt 100mbps op mn netwerk; het is de non-router, non-wifi versie. Er is slechts een 100mbps verbinding met mn netwerk, duidelijk te zien aan de kleur van de switch poort maar ook in de admin pagina's van mn router(s).

[edit] Ik had nog wat staan over het feit dat ik af en toe hogere snelheden zie, maar dat is op applicatie nivo, waar data-compressie toegepast wordt. Niet van toepassing dus.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan