• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Humax iHDR-5400 Hoe bedien je twee verschillende Humaxen in één ruimte?


Bernd

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 apr 2009
Berichten
140
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb een iHDR-5050 en een iHDR-5400.
Beiden staan naast elkaar onder de TV.

Het probleem is dat de afstandbediening van welke ook beide Humaxen bedient. Ik heb maar een stuk karton gevouwen die ik of over de 5050 of over de 5400 hang zodat het IR-signaal van de afstandsbediening niet gezien wordt.

Maar dit is niet handig. Is er een technische oplossing die het mogelijk maakt om maar één van beide apparaten van Humax aan te sturen?
 

warrink

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 nov 2010
Berichten
10.122
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik zou de Humax die je niet aan wilt sturen uit zetten.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.094
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Opnames gaan door bij uitzetten met de afstandbediening. Doe ik ook altijd als ik opnames maak en ik er zelf niet ben.
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.542
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Ik denk dat je het anders moet lezen Briolet
 

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.219
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Uitgebreide uitleg in de FAQ:
https://myhumax.info/veelgestelde-vragen-over-de-humax-ihdr-5400c/

* Ik gebruik twee HUMAX-ontvangers in mijn woonkamer. Hoe voorkom ik dat beide reageren als ik de afstandsbediening gebruik?

Als u twee HUMAX-ontvangers in dezelfde ruimte gebruikt kunt u de afstandsbediening koppelen aan één ontvanger.
Hierdoor voorkomt u dat beide ontvangers reageren op de afstandsbediening.

Dit doe je als volgt:
Richt de afstandsbediening op één van de ontvangers. Zorg dat je dicht bij de ontvanger bent (20 tot 60 cm).
Druk vervolgens op de afstandsbediening de "0" toets en de "OK" gelijktijdig in voor 5 seconden.
Op het TV scherm verschijnt een menu met de tekst:
'De afstandsbedieningsmodus kan nu gewijzigd worden.
Kies de cijfertoets (<1> - <6>) om de modus te kiezen.
Huidige modus: ...... (hier wordt aangegeven welke modus op dit moment actief is. De standaard modus is 1).'
Druk vervolgens een cijfer in tussen de 2 en 6. Op de afstandsbediening gaat de knop 'PVR' nu even knipperen.
De afstandsbediening is nu gekoppeld aan de betreffende ontvanger.
De andere ontvanger zal niet meer reageren of het signaal van deze afstandsbediening.
 
Topicstarter
Topicstarter
Bernd

Bernd

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 apr 2009
Berichten
140
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dank aan TheGrouch en tichel. Het werkt.
Ik was al op zoek geweest naar een fysieke schakelaar, maar deze elektronische "schakelaar" doet de truuk!!

De 5400 heb ik enige weken nieuw gekocht bij Coolblue, als reserve voor de 5050 die best oud aan het worden is. Ik wilde de 5400 alleen even testen om daarna op te slaan totdat de 5050 stuk zou gaan, maar ineens had ik geen conflict meer met wat er opgenomen wordt. Zoiets als een TomTom op vakantie: redt huwelijken 8)