• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Waarom nog steeds verschillen tussen FUPC en FZIGGO?


#1
En waarom nog steeds die verschillen tussen FUPC en FZIGGO?
De twee grootste Nederlandse kabelaanbieders combineerden hun netwerken en organisaties in 2014.
Dat is nu vier jaar geleden ongelofelijk dat dat zo lang moet duren.
 
#2
Het duurt zolang omdat de oud Ziggo klanten geen interesse hebben in het oud UPC systeem van huren. Als je ze dwingt krijg je een opstand en leegloop.
Gewoon in de loop van jaren via acties klanten huurdecoders (bv Horizon box) aanpraten. Geen losse smartcards meer uitgeven. Na enige tijd defecte smartcards niet meer vervangen. Uiteindelijk zijn de oud Ziggo klanten zover in de minderheid dat je alles kan gelijktrekken.
 
Laatst bewerkt:
#4
De EU moet gewoon dat verhuren verbieden, providers zijn verantwoordelijkheid tot waar de kabel het pand binnenkomt, kabeltv moet dan in heel de EU dicht zoals het hoort. Is het hele probleem opgelost.
Regel het even zou ik zo zeggen :-D
 
#5
Dat is nu vier jaar geleden…
4 jaar is erg kort voor hardware. Vóór de fusie is er door beide partijen heel verschillend geïnvesteerd in de infrastructuur. Dat trek je niet in een paar jaar recht. Pas als dingen verouderd beginnen te raken en er nieuw geïnvesteerd moet worden, trek je de infrastructuur naar elkaar toe.

Op internet gebied heet fUPC gekozen om DS-Lite te gaan gebruiken. fZiggo geeft ingezet op echte Dual Stack, wat veel meer IPv4 adressen kost. Maar alle hardware ligt al vast.
 
#6
Het duurt zolang omdat de oud Ziggo klanten geen interesse hebben in het oud UPC systeem van huren. Als je ze dwingt krijg je een opstand en leegloop.
Nou ja geen interesse is wel heel zacht uitgedrukt...ze zitten daar absoluut niet op te wachten...en de klanten in f(UPC)gebied in feite ook niet maar die kunnen qua keuze geen kant op.Want hoe je het ook wend of keert in FZiggo gebied moeten ze er ook aan geloven.:-\:sad:
Weet nog dat men een hele tijd geleden die dwangdozen naar de UPC klanten gestuurd hadden deze werden destijds in de fik gestoken.
Het is die koppeling van de hardware waar het grote probleem zit.