Uitfaseren analoge signaal en meerdere TV's

Nee daarom probeerde ik het uit te leggen aan je. Bovendien je kunt er juist op rekenen dat Irdeto ooit gedumpt gaat worden, de horizon en de nieuwe 4K boxen werken met Nagravision. Ik vind het al een klein wonder dat ze irdeto kaarten nog niet gekoppeld hebben.
 
Er valt niks uit te leggen. Door die 4k boxen, moet gewoon gebruikt worden wat er nu nog ligt. Irdeto2 kon sowieso niet gekoppeld worden aan een box/Ci+ module.
 
Nee Onlinegamer, je vergist je! De bestaande Irdeto codering kun je opwaarderen zodat ze geavanceerde hardware koppeling en surf lock ondersteunen. De support daarvoor zit gewoon al in die oude apparatuur.
 
De Irdeto apparatuur bij mensen thuis is geen eigendom van Ziggo. Zo'n wijziging mag Ziggo helemaal niet aanbrengen, die boxen zijn verkocht zodat ze ook werken bij andere providers met Irdeto2.
 
Provider boxen werken alleen voor de betreffende provider, dat is vrijwel altijd het geval en dat komt omdat er provider gerichte software in zit.
 
Alle Humaxen zijn bij meerdere providers inzetbaar.
" • Geschikt voor de ontvangst van in HDTV-kwaliteit uitgezonden programma’s van Ziggo, CAIW, Delta, Kabel Noord en diverse andere digitale televisie aanbieders."
 
Provider boxen werken alleen voor de betreffende provider, dat is vrijwel altijd het geval en dat komt omdat er provider gerichte software in zit.

Een Humax is geen providerbox. Die Irdeto2 smartcard van fZiggo klanten is niet van Ziggo. Ziggo mag die kaart en box helemaal niet koppelen.

fZiggo heeft nooit providerboxen verkocht. FZiggo was tot waar de kabel binnenkwam verantwoordelijk voor het Ziggo signaal, alle apparatuur in huis was het probleem van de klant zelf.
 
(Zucht)

Ook de Humax is een provider box, of je die nu zelf kocht maakt niet uit. Ook fupc heeft ooit nagra boxen verkocht (Philips) en ook dat zijn jawel providerboxen. Dat de Humax boxen voor meerdere kabel providers in Nederland bruikbaar zijn is misschien ooit zo afgesproken, wie zal het zeggen. Maar ga je een soort gelijke humax irdeto box uit een ander land halen en sluit je die hier aan… gaat dat niet werken.. Je zult waarschijnlijk wel zenders kunnen inlezen maar je kaart zal niet werken en dit heeft allemaal te maken met software. Vaak wordt de hardware door een fabrikant wel universeel ontworpen zodat ze met elke codering overweg kunnen en ze dus aan meerdere providers/landen verkocht kunnen worden. De uiteindelijke software die er in wordt gezet bepaald echter de functionaliteit.

En zo is het ook steeds meer met CI(+) modules, waren die ooit bedacht om universeel te kunnen werken, 1 module van codering X voor alle providers die deze codering gebruiken zijn ze nu meestal gekoppeld aan providers en kaarten. Op dit moment heeft Ziggo 3 CI(+) modules in gebruik, eentje voor irdeto en 2 voor Nagra, eentje voor de oudere kaarten (caid 1801) die zijn wel gekoppeld aan de module maar deze modules zijn technisch ook bruikbaar bij UPC Zwitserland of bij Telenet Belgie (mits ze die dan zouden willen koppelen) en allemaal nog steeds van Liberty Global.

Echter de nieuwste module hebben een strengere koppeling en werken alleen bij Ziggo NL omdat de caid ( 1868 ) bijv. in de software staat. En bij andere aanbieders, bijv. satelliet aanbieder Joyne wordt helemaal geen kaart meer gebruikt (virtueel) Zo'n module koop je maar is dus alleen geprogrammeerd voor die aanbieder en het wordt nog gekker, in Nederland en Belgie (zelfde Joyne) verkopen ze verschillende modules die niet uitwisselbaar zijn. Een Digiturk Irdeto2 box (Turkse sat aanbieder) werkt niet in Griekenland of Z-Afrika, hoewel ze allemaal Irdeto2 codering gebruiken en soms nog de dezelfde boxen. Kortom je moet dat idee van compatibiliteit laten varen want dat is al lang niet meer.

Maar goed terug naar de kern van het verhaal. Het blijft vreemd dat Ziggo geen oplossing meer aanbied voor klanten die op meerdere TV's opname/afspeel mogelijkheid wensen. Met een stel linux boxen kan dit wel. Helaas kun je in fupc gebied niet zomaar kaarten in een softcam gebruiken maar met een CI(+) module werkt het ook. (met wat beperkingen) Je moet er zin in hebben om het uit te zoeken en boxen in te stellen maar het kan.. En TS gaf aan alleen ongecodeerde zenders op te nemen, dan is de vraag.. blijven die ook echt ongecodeerd als de ACM ooit zijn zin krijgt? Want je kunt Humax boxjes van markplaats halen die ook prima FTA zenders opnemen maar straks wordt het kabel-tv pakket gecodeerd maar kun je geen irdeto2 kaart krijgen omdat je in fupc gebied woont.
 
Terug
Bovenaan