Uitfaseren analoge signaal en meerdere TV's

(Zucht)

En TS gaf aan alleen ongecodeerde zenders op te nemen, dan is de vraag.. blijven die ook echt ongecodeerd als de ACM ooit zijn zin krijgt? Want je kunt Humax boxjes van markplaats halen die ook prima FTA zenders opnemen maar straks wordt het kabel-tv pakket gecodeerd maar kun je geen irdeto2 kaart krijgen omdat je in fupc gebied woont.

tja dan kun je niks meer kopen, want als dit als dat... misschien kun je over een tijdje wel weer smartcard kopen/huren die op een humax werken, er loop ook e.e.a. over dat je zelf de eigen apparatuur moeten kunnen gebruiken,en nu analoog wordt kun je via Ziggo ook een FTA ontvanger krijgen...
niemand weet dat de toekomst brengt.
 
(Zucht)

Want je kunt Humax boxjes van markplaats halen die ook prima FTA zenders opnemen maar straks wordt het kabel-tv pakket gecodeerd maar kun je geen irdeto2 kaart krijgen omdat je in fupc gebied woont.

Krijg je dan een smartcard in Fupc gebied? De SC is dus aan de CI+ gekoppeld?
TS zit dan ook met de kosten want wanneer krijg je een CI+?

Denk dat TS het beste dan het hele verhaal van de gecodeerde zenders los moet laten en enkel het FTC gedeelte inzetten.
M.a.w even kijken waar je op wilt nemen als er op een secundaire tv dat niet perse nodig is scheelt het hem nog meer geld. Een STB zonder opname mogelijkheid zal tegen de 20 Euro of zo kosten eentje met schat ik zo rond de 50/60 in...tweedehands.

Maar goed dan dient hij zich wel te beseffen dat hij alsnog analoog is aan het kijken omdat het digitale gedeelte bij hem via de scart gekeken moet worden. Het is wel beter qua beeld dan analoog dat wel maar toch..maar opnemen kan hij.
 
tja dan kun je niks meer kopen, want als dit als dat... misschien kun je over een tijdje wel weer smartcard kopen/huren die op een humax werken, er loop ook e.e.a. over dat je zelf de eigen apparatuur moeten kunnen gebruiken,en nu analoog wordt kun je via ZIggo ook een FTA ontvanger krijgen...
niemand weet dat de toekomst brengt.

Ik probeer gewoon rekening te houden met een aantal scenario's en dan heb je met een Linux box de beste kansen want daar kan ook een CI+ module in, maar is wel een hobby oplossing en daar moet je zin in hebben.

Krijg je dan een smartcard in Fupc gebied? De SC is dus aan de CI+ gekoppeld? TS zit dan ook met de kosten want wanneer krijg je een CI+?

Maar goed dan dient hij zich wel te beseffen dat hij alsnog analoog is aan het kijken omdat het digitale gedeelte bij hem via de scart gekeken moet worden. Het is wel beter qua beeld dan analoog dat wel maar toch..maar opnemen kan hij.

In fupc gebied krijg je CI+ module met smartcard die is gekoppeld. En die huur je voor 2 euro per TV.

En ongeacht de oplossing, hij kijkt altijd digitaal en kan de ontvanger(s) via HDMI aansluiten op de TV.. Je gaat toch geen scart meer gebruiken, trouwens nieuwere TV's hebben die aansluiting niet eens meer.

Mijn advies is en blijft een linux box ook als je alleen FTA/FTC zenders wilt opnemen want je hebt de mogelijkheden om op een later tijdstip meer te kunnen en dan kan die humax niks meer. En als opname niet belangrijk is op het 2e en 3e toestel kun je net zo goed de interne DVB-C tuner in je TV's gebruiken icm CI+ module of alleen FTA/FTC kijken.

Maar ik blijf er ook bij dat ik vind dat Ziggo hier een oplossing moet regelen die naar wens is van de klant. Desnoods geven ze hem toch een paar horizon (mediabox XL) client boxen want die zijn er vast nog wel.
 
Dank voor je reactie..ik kom hier nog op terug.
Voor wat de tv,s heb je gelijk ik heb het bericht niet goed gelezen want ik dacht dat hij nog van die beeldbuis tv,s had. Klopt dus niet..
 
Wordt leuk, mocht de EU en de Nederlandse regering de media regels zo aanpassen, dat koppeling van smartcards aan boxen en ci modules verbied. Waarbij net als bij Ziggo de klant zelf verantwoordelijk is voor decodeer apparatuur. Waarbij providers, niet het verhuurmodel/bruikleen model als standaard mogen inzetten.

Dan is iedereen beter af inclusief TS, zelfs klantenservice medewerkers zijn dan beter af, het is namelijk dan bij geen enkele provider meer de verantwoordelijkheid of een decodeer apparaat naar behoren functioneert.

Net als Vodafone, T-Mobile en KPN niet verantwoordelijk zijn voor smartphones die los gekocht zijn.
 
Maar KPN en T-Mobile verhuren wel beide hun eigen decoders... vergelijken met mobiel boeit in deze totaal niet.
 
Indien de EU en de regering de regels aanpassen, voor providers. Is dit uiteraard ook van toepassing op KPN en T-mobile.
 
Wishful thinking... maar goed, dat wisten we al.
Ik ben geen bouwvakker, dus ik laat platen beton heel.
 
:police:

Dames en heren wij dwalen af van de vraag van de topicstarter.
A.u.b. on topic.
 
Ik probeer gewoon rekening te houden met een aantal scenario's en dan heb je met een Linux box de beste kansen want daar kan ook een CI+ module in, maar is wel een hobby oplossing en daar moet je zin in hebben.

Werkt het "+" gedeelte wel in die linux boxen ??
 
Terug
Bovenaan