• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Humax iHDR-5400 Humax 5400 Installatie probleem.


Spaanarie

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 sep 2018
Berichten
21
Ziggo
Televisie
Gebied
?
Hallo,
Ik heb vandaag mijn Humax 5300 willen vervangen door een Humax 5400c
Echter bij het opstarten meld de Humax op het Tv-scherm:

Factory Loader : Press Stand-by button to restart

Verder gebeurd er niets
Hte systeem (De Decoder gaat gewoon niet verder)

Ik heb alle aansluitingen gecontroleerd, De Smartcard gecontroleerd en ook de afstandsbediening
geeft geen enkele reaktie (alleen het lampje PVR gaat aan bij het aanzetten van de afstandsbediening
Verder werkt er niets: Ook de toetsen op de Decoder reageren totaal niet

Ik kan dus ook niet in het installatie-menu komen om: Landinstellingen, Netwerk-Id etc in te geven
Heeft iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn?


Nagekomen informatie
Alles werkte prima met de Humax-5300 en ook weer na hem weer te hebben teruggeplaatst
Het kan dus niet aan de Antenne-kabel liggen
Ik heb zowel met een Scart als met HDMI-connecties uitgeprobeerd, geen reaktie
De Decoder blijft gewoon 'Hangen' tijdens de Factory-opstart
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.700
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Is de 5400 nieuw, of tweedehands? Weet je zeker dat hij werkte toen je hem kreeg / kocht.
Het lijkt erop dat hij een reset naar fabrieksinstellingen heeft gekregen en dat niet goed kan afwerken.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

Spaanarie

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 sep 2018
Berichten
21
Ziggo
Televisie
Gebied
?
De Humax 5400c die ik heb is compleet nieuw zo bij MediaMarkt gekocht
Het vreemde is dat alles werkte met mijn Humax 5300c en toen ik de 5400c op dezelfde kabels aansloot
als die ik bij de 5300c gebruikte, niets het meer deed
Note: In het Display van de Decoder staat de tekst: Starting System.
OP de TV staat de melding: Factory Loader en Press Standby button to restart
Alle buttons, zowel op de decoder als op de Afstandbediening getest, maar het systeem reageert hier totaal niet op
 

C0re

Quality Member
Lid geworden
26 dec 2007
Berichten
4.750
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik ben bang dat je ermee terug moet naar de winkel.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

Spaanarie

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 sep 2018
Berichten
21
Ziggo
Televisie
Gebied
?
Helaas, Ik ga hem maar naar de winkel terugbrengen
 

EvoX

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jan 2010
Berichten
286
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fZiggo
Aan/Uit knop achterop ook al geprobeerd?

De 5400c is al een tijdje uit productie en zeer schaars nieuw leverbaar, des te meer opvallend dat je hem bij de Mediamarkt aan hebt kunnen schaffen.
 
Topicstarter
Topicstarter
S

Spaanarie

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 sep 2018
Berichten
21
Ziggo
Televisie
Gebied
?
Ja, ik heb alle buttons van zowel de Decoder als afstandsbediening gebruikt, niets reageert
Ook de aan/uit knoppen van Decoder en Afstandsbediening leveren niets op
Als ik de Aan-knop op de Decoder op Aan zet dan verschijnt vrij snel de volgende melding op het scherm:

Factory Loader en Press Standby button to restart

Daarna 'Hangt' het systeem en doet verder niets meer.

Op jouw bericht dat deze 5400c uit productie is doet mij de vraag stellen: Welke apparatuur is nu dan wel current in gebruik en
Welke heeft Humax daarvoor in de plaats leverbaar

Het probleem is ik gebruik nu de 5300c en neem programma's op, via de Antenne-uit aansluiting, waardoor ik de Analoge zenders op een Sony HD-Recorder kan opnemen.
Maar binnenkort gaat Ziggo de Analoge zenders weg doen en ik wil daardoor kunnen overstappen op een decoder met de mogelijkheid om Digitale zenders te kunnen opnemen

Gaarne iemands advies in deze.
 

OnlineGamer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2017
Berichten
577
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Kan je op de huidige decoder geen externe HDD of Usb stick aansluiten om op te nemen ?
 
Topicstarter
Topicstarter
S

Spaanarie

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 sep 2018
Berichten
21
Ziggo
Televisie
Gebied
?
Ja, dat kan wel volgens de handleiding.
Maar het probleem is nu wel, dat ik de 5400c al gekocht heb.
Ik denk dat ik maar eerst een probeer om de 5400c bij Mediamarkt te laten repareren of vervangen (indien mogelijk) en anders proberen het geld terug te krijgen.
Ik zal dan als laatste poging mijn 5300c uit te breiden met een USB-Harddisk
 

OnlineGamer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2017
Berichten
577
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Gewoon zeggen dat je een andere wil. Meestal als die nieuw is en er zijn nog op voorraad doet MediaMarkt dat.