• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Waarom reserveert Horizonbox 20 ip adressen


radio749

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 nov 2008
Berichten
15
In mijn router kan ik zien welke apparaten er verbinding hebben met de router en met welk ip adres.
Nu is het mij opgevallen dat de Horizonbox wel 20 ip adressen gebruikt.
Elk apparaat in onze woning gebruikt netjes een ip adres (ik heb ze netjes opgevoed) maar de Ziggo Horizonbox moet er weer 20 hebben.
Kan iemand mij vertellen wat daar de reden voor is en of er een mogelijkheid bestaat deze te beperken tot 1.

Ik hoor graag van jullie.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.270
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Die worden gereserveerd voor ip streams, waarom het er zoveel zijn ga je denk ik geen antwoord op krijgen.
Maar mag ik vragen waarom je je horizon box in je eigen netwerk hebt opgenomen? Er vanuit gaande dat internet via een apart modem binnen komt.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.095
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik kan me niet voorstellen dat hij meer dan 1 reserveert. Verwissel je het niet met een IP range die pas bij x.x.x.20 begint?
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.440
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb geen Mediabox XL meer maar deze pikt inderdaad 20 ip adresssen in.
Niet opnemen in het netwerk is nog altijd het standaard antwoord.
Mits je de Mediabox XL niet als router gebruikt natuurlijk.
 

wvroessel

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2008
Berichten
250
Natuurijk wel opnemen in je eigen netwerk maar de DHCP functie uitzetten. Mediabox een vast ip adres geven (.200) en de pool van de mediabox voor de zekerheid ergens achteraan zetten (.220)
Hoe dat moet staat op dit forum
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.270
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Natuurijk wel opnemen in je eigen netwerk maar de DHCP functie uitzetten.
Wat is het voordeel daarvan? Tenzij je de ingebouwde media afspeler gebruikt (wat ik me niet kan voorstellen) kun je daar verder niks mee.
Voor de apps zoals Netflix hoeft deze box niet in je eigen netwerk te zitten. Dat gaat via het ingebouwde modem.
 

wvroessel

Forum Gebruiker
Lid geworden
5 sep 2008
Berichten
250
Krijg je geen rare zaken, zoals hierboven de dubbele DHCP. En je hebt gewoon 1 netwerk waarover je ook de extra mediabox makkelijk over switches heen kunt gebruiken. Voorheen was bij een reset het probleem dat router en mediabox conflicterende ip adressen had. kon je alles weer resetten.
Daarom ook mediabopx vast ip adres, net zoals bijna alle vaste apparaten.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.270
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Je hebt denk ik mijn vraag verkeerd begrepen, maar dat geeft niet :)
Wat ik bedoelde is, wat is het voordeel van de Horizonbox in je eigen netwerk opnemen, behalve dat je het daar onnodig ingewikkeld door maakt.

Als je een extra mediabox, via UTP hebt aangesloten, ja dan zou dat inderdaad een valide reden kunnen zijn.
Maar zelfs dan zou ik er sterk op aandringen om de Horizon uit je eigen netwerk te halen, en de extrabox via een eigen UTP kabel rechtstreeks aan te sluiten.
Mijn ervaring is dat een Horizonbox in je eigen netwerk KAN werken, maar het is zeer onbetrouwbaar. Ik geloof er niet meer in dat ze dat ooit gaan oplossen.
 

jochem6450

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 jul 2006
Berichten
72
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Mediabox opnemen in eigen netwerk is meestal om opgenomen programmas te bekijken op een ander apparaat in het netwerk.
 

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.440
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat werkt toch helemaal niet?
Alleen met die kleine extra box kan dat toch?
Heb ik nooit gehad.