• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Connectbox en Archer C3150


Barfman

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2003
Berichten
193
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik weet het even niet :-)

Ik heb vandaag mijn ziggo pakket gekregen, een Mediabox XL (had nog een oude Samsung C7140), en daarbij een nieuwe wifi router/modem (had een oude oude Arris TM702 modem zonder wifi).

Nu heb ik zelf een goede router Archer C3150 ,en ik vroeg mij af wat de beste aansluiting is waarbij ik de snelheid en de functies van mijn eigen router behoud, en de Mediabox XL ook goed blijft werken.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.250
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Nieuwe modem in bridge mode zetten.
Soms kun je dit zelf en soms moet je de helpdesk daarvoor bellen.

Dan kun je zonder moeilijk doen en zonder snelheidsverlies je eigen router er op aansluiten.

Mediabox xl niet aansluiten op je netwerk. Dat is nergens voor nodig en levert alleen maar ellende op.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.675
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je geen poorten hoeft open te zetten voor spelletjes o.i.d. kan je je eigen router gewoon achter de modem/router aansluiten. Eventueel kan je ook nog Wi-Fi uitzetten in de modem/router.
Je kan ook Ziggo bellen en vragen om de modem/router in bridge mode te zetten. Hij werkt dan alleen nog maar als pure modem.

PS
De Mediabox XL hoeft niet op internet te worden aangesloten om te werken., wel als je hem als (slechte) mediaspeler wil gebruiken.


Edit:
Niet snel genoeg getypt. ;D
 
Topicstarter
Topicstarter
Barfman

Barfman

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2003
Berichten
193
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Oke bedankt voor de info, is het nodig om hem in bridge mode te zetten. Ik heb deze Connectbox gekregen, en volgens de website moet ik daar dan voor bellen.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.250
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ja dat raad ik je wel zeer sterk aan. Als je dat niet doet staat de connectbox namelijk in router mode. Wat je dan krijgt is een router achter een router, 2 dhcp servers, verschillende subnetten. Dit kan ook werken, maar ik ben daar persoonlijk geen voorstander van. Kan altijd gezeik opleveren in de toekomst. In bridge mode wordt de connectbox een 1 op 1 doorgeef luik, net als je voorgaande modem.

Je kunt bellen, maar je kunt het natuurlijk ook via twitter/facebook of een via @Webcare Ziggo op dit forum vragen. Stelt echt niets voor.
 
Topicstarter
Topicstarter
Barfman

Barfman

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 mei 2003
Berichten
193
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Oke top, erg duidelijk allemaal.
Ik moet dus mijn nieuwe connectbox van ziggo aansluiten (omwisselen met de oude). Daarna bellen om hem in bridge mode te zetten, en dan kan ik mijn eigen router aansluiten op de connectbox zoals ik dat normaal ook deed op mijn oude modem. Daarna kan ik de mediabox xl aansluiten zoals beschreven.