• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Één netwerk met uitbreiding mogelijk ??


#21
Als ik het goed begrijp wordt hier gezegd dat je dezelfde SSID naam kan gebruiken. Op de Ziggo site wordt dit echter afgeraden met als verklaring dat een apparaat met hetzelfde accesspoint verbonden blijft totdat de verbinding verbroken is. Als je bijvoorbeeld naar zolder loopt blijft hij verbonden met de begane grond terwijl er op zolder een sterker signaal is. Klopt dit?
 
#22
De roaming functie zal vast niet altijd goed lopen bij accesspoints van verschillende merken. Maar als je een andere SSID gebruikt is de kans nog groter dat hij zo lang mogelijk bij de oude SSID blijft hangen als je naar de zolder loopt.

Zelf heb ik 3 accesspoints. Allen dezelfde SSID instelling.

In mijn geval wel de 2.4 en 5.0 GHz een andere SSID gegeven zodat ik expliciet met 5 GHz kan verbinden. Met een muur ertussen is het 5 GHz duidelijk zwakker en kiest mijn apparaat dan de 2.4 GHz. Maar ondanks het zwakkere 5GHz signaal is de verbinding sneller. Door verschillende SSID namen kan ik 5 GHz hoger in rangorde in een voorkeurslijst voor verbinden zetten.
 
Laatst bewerkt:
#23
Exact zo heb ik het nu ook gedaan. Ik vermoed dat één van beide routers problemen heeft met de configuratie die ik draai. Ik vraag me af of ik het met de toepassing van routers niet onnodig lastig maak. Indien een andere oplossing beter is, sta ik zeker open voor tips. Ik ben bereid om beide routers te vervangen als dat mijn netwerk betrouwbaarder maakt.