• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Één netwerk met uitbreiding mogelijk ??


Topicstarter
Topicstarter
mischa72

mischa72

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jul 2013
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik heb nog eens verder zitten lezen en zoeken en het lijkt erop dat de SSID en password de truuk zijn. Eigenlijk ook logisch als ik er nu over nadenk. Ik ga dit morgen maar eens doen. Dit scheelt mij ook veel werk als ik kijk naar mijn domotica, want nu moet ik elke keer nadenken aan welk netwerk ik hem moet koppelen. Ik was bang dat netwerken met dezelfde naam elkaar in de weg gingen zitten.

Bedankt voor de tip !!!!
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.070
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Volgens de FAQ (https://www.tp-link.com/us/faq-417.html) zit er niet een echte accesspoint mode op deze router. DHCP uitschakelen was al geprobeerd maar werkt kennelijk niet helemaal goed.
Ik denk eerder dat hij het fout gedaan, dan dat het niet goed werkt, daar geloof ik niet zo in. Dus gewoon alles na lopen is de oplossing en zorgen dat DHCP uitstaat.. Alles moet verwijzen naar de connectbox.

Hobbysoftware op zo'n router zetten zou ik niet aanraden als je niet exact weet wat je doet en dan kun je juist verwachten dat iets niet correct werkt!
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.068
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik zou, zoals René ook al geschreven heeft, een alternatieve DNS server invullen bij de TP-Link. Dit zou geen effect mogen hebben als DHCP uit staat, maar blijkbaar staat het niet echt uit. (Gebruik een afwijkende server, zoals 1.1.1.1, 8.8.8.8 of 9.9.9.9

Via een "nslookup" commando kun je dan zien welke DNS server je PC gebruikt. (tik b.v. in: nslookup nu.nl) De ingevulde servers zou je nooit mogen zien via dat commando.
 

Gooffy

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 aug 2009
Berichten
162
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Je kan ook de alternatieve DNS server invullen bij de eigenschappen van de wifi adapter van de Win10 laptop.
 

robjanssen

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2006
Berichten
4.995
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De kabel die van de ConnectBox naar de TP link loopt in welke poort zit die van de TP Link?
Want als je van je router een Access Point wilt maken, moet je inderdaad DHCP uitschakelen.
Maar daarnaast moet je ook de WAN-poort niet meer gebruiken.
Kabel van Connectbox naar TP Link moet dus in een LAN-poort zitten.
Waarmee je dan nog 3 andere LAN-poorten over houdt voor andere apparaten. (in het geval dat de TP Link 4 LAN poorten heeft)
 
Topicstarter
Topicstarter
mischa72

mischa72

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jul 2013
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik weet zeker dat alles goed aangesloten is, dus zoals aangegeven in de link in een van de eerste reacties. Ik ben momenteel bezig om alle domoticz slaves te voorzien van het nieuwe SSID, waarna ik het netwerk ook kan hernoemen. De uitbreiding op zolder draait inmiddels weer. Ik kan één van de slaves buiten momenteel niet bereiken, dus daar ga ik morgen verder mee.
 
Topicstarter
Topicstarter
mischa72

mischa72

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jul 2013
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Inmiddels heb ik mijn aanpassingen gedaan en het lijkt te werken. Helaas doet/doen (één van) mijn routers moeilijk, waardoor het bedrade netwerk er af en toe uit vliegt. Wireless blijft gewoon werken.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.675
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Is de hardware van een van de routers het aan het begeven? Of misschien is de voeding ervan slecht (te lage spanning) en geeft dat stabiliteitsproblemen.

Zijn de routers voorzien van de laatste firmware?
Als je router gevonden hebt die moeilijk doet en die al de laatste firmware heeft dan dezelfde firmware er opnieuw inzetten. Zet geen backup van de instellingen terug, maar zet alles handmatig goed. Met een backup kan je ook een verkeerde instelling die is blijven "hangen" terugzetten.
 
Topicstarter
Topicstarter
mischa72

mischa72

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jul 2013
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Beiden zijn voorzien van de laatste firmware en hebben dezelfde hardwareversie. Ze draaien beide aan de originele voeding. Ik zal eens proberen te achterhalen welke van de 2 het probleem veroorzaakt. Het is dan weer even afwachten tot één van beiden de mist in gaat.
 
Topicstarter
Topicstarter
mischa72

mischa72

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 jul 2013
Berichten
10
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Inmiddels ben ik erachter welke router de problemen veroorzaakt. Ik ga proberen de nieuwe firmware erin te schuiven en dan is het afwachten of de problemen uitblijven. Mocht ik problemen houden is onderstaande optie dan een goede keuze of heeft een andere router de voorkeur?
https://tweakers.net/pricewatch/735119/tp-link-archer-c2-ac900-dual-band-wireless-gigabit-router/specificaties/

Ik begrijp dat het wellicht een stuk sneller, mooier en stoerder kan, maar de router die op de nominatie voor vervanging staat wordt alleen gebruikt voor domotica, de rest is bedraad.