Cat7 geeft problemen op Connect Box

De cat7 kabel heeft een afscherming per aderpaar, maar een RJ45 aansluiting zal dit niet doorgeven naar het apparaat. Omdat elk paar afzonderlijk afgeschermd is, is er ook geen speciale twist nodig om overspraak tegen te gaan. Een cat7 heeft daarom een veel mindere twist, waarschijnlijk gelijk aan die van cat5 (dus niet 5e). Als die afscherming niet geaard is, werkt dat misschien averechts.

Verder worden GG45 stekkers gebruikt, die compatibel met de RJ45 aansluiting moeten zijn. De GG45 heeft echter 4 extra contactpunten die bij een RJ45 aansluiting niet gebruikt worden.

Verder kan Cat6a al 10 Gbit aan, dus dat is voorlopig genoeg.
 
Je hebt tegenwoordig UTP-kabel.nl

Op de link hierboven lees je alles over classificaties m.b.t. Cat-kabels.
Het gaat er niet zo zeer om hoeveel een Gbit een kabel aan kan,
als wel, 'Wat is de doorvoersnelheid' (zie link)

Ikzelf heb genoeg aan een Cat6, b.v. van Belkin, zoals @terrestrial hierboven schrijft.
En daarbij is een Cat6 nog redelijk betaalbaar (3mtr c.a. €14,00)

Ik ondervind geen problemen met mijn Connection-Box met Cat6 waar ik een Lan-Wan
verbinding met mijn TP-Link router heb.

Sorry @Briolet, ik had niet gezien dat er nog een pagina 2 is. Jouw uitleg is al meer dan voldoende.
 
Mee eens @Robert Koopman, maar Topic-Starter @blackmolley heeft het
over een Gevlochte- kabel van AudioQuest en die hanteren hele andere prijzen.

Prijzen die voor velen van ons niet betaalbaar zijn. [Bekijk dit linkje maar] € 275,00 :(
audioquest-vodka-rj-e-ethernet-cat7-kabel.jpg
 
Er worden wel heel verschillende kabels als Cat7 verkocht. Bij de eerdere link op utp-kabel.nl zie ik 3 meter cat7 kabel voor slechts € 18,13. Op de afbeelding zie ik dat er slechts RJ45 stekkers aan zitten. Het staat ook in de specs dat de connectoren slechts Cat6 zijn. (Ik een ketting niet net zo sterk als de zwakste schakel?)

De afgebeelde kabel hierboven heeft wel vreemde connectoren. Ziet er spectaculair uit. Maar zijn nog geen GG45 connectoren die 4 extra contacten bezitten. (zie ook Wiki) Als je deze stekker in een bijpassende connector steekt, worden de 4 middelste contacten niet gebruikt omdat die de meeste overspraak geven. In plaats daarvan worden de 4 nieuwe contactpunten gebruikt, zodat je alleen paren gebruikt die op de 4 hoeken van de stekker zitten.
Zie ook deze geschiedenis van de utp connector.
 
Laatst bewerkt:
Hallo,
Ik heb - met het oog op de toekomst, maar ook omdat ik sinds kort een 400Mb abbo heb en dus zoveel mogelijk gebruik van mijn snelheid wil maken - een Audioquest Cat7 kabel naar mijn PC getrokken. Hier zat eerst een Cat5e kabel op.
gr Rene

blackmolley heeft hier specifiek over een Cat7 van Audioquest, gezien zijn nieuwe 400Mb abbo.
Nu is hij gebrand op snelheid, (wie niet) echter,
Ziggo gebruikt van:Roostertype: BestEffort

Pakketjes afleveren BestEffort. In deze WiKi van BestEffort kun je lezen dat het verre van snel-leveren-van-diensten is.

Daar gaan we dan met onze "dure" kabels. 8)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Het punt is en blijft.. een cat7 kabel is gewoon pure flauwekul als een cat5e of als je iets beter op de toekomst voorbereid wilt een cat6 kabel ook uitstekend voldoet. De verbinding tussen jou computer/switch en het modem van Ziggo is 1 Gbit. En als je netwerk kabels gaat bestellen van 275 euro, dan heb je ze al helemaal niet op een rijtje!

En Cobalt Red, dit heeft allemaal NIKS met best-effort te maken, geen idee waarom je dit er bij haalt.
 
En als je netwerk kabels gaat bestellen van 275 euro, dan heb je ze al helemaal niet op een rijtje!
Vooral omdat je veel geld uitgeeft en nog niet het beste hebt. Slechts 10% zilver. Die site verkoopt ook kabels van 100% zilver die € 759.- kosten. (Ook 75 cm lang).

Lijkt me eigenlijk oplichting omdat ze beweren dat de richting van aansluiten effect op het geluid heeft en er daarom pijlen op de stekkers staan die de richting van de datastroom aangeeft.

Voor het beste resultaat moeten de pijlen in de stroomrichting van het signaal wijzen. Bijvoorbeeld van een NAS naar de Router, of vanuit de Router naar een Netwerk-speler.

Technisch kan dat niet eens bij een digitaal signaal. De kwaliteit van de verbinding blijft altijd gelijk, totdat hij een ondergrens in kwaliteit bereikt waarbij bitjes wegvallen.

Dan kun je beter losse Cat7 kabel en stekkers kopen en zelf monteren. Heb je ook direct de goede lengte.

 
Laatst bewerkt:
@Briolet
Dan kun je beter losse Cat7 kabel en stekkers kopen en zelf monteren. Heb je ook direct de goede lengte.
Top antwoord Briolet! Echter, doorvoersnelheid is alleen nodig bij Audio [Volgens Audio- freaks] Cat6 om data- pakketjes doorheen te sturen is wat 'mij' betreft Okay. De Cat5a is wat soepeler en wat goedkoper, als je een Tang hebt die GG45 connectoren aan je kabel te klemmen. Ben je heel veel met kabels en connectoren bezig? Investeer dan € 23,00 voor een Heel-Set.
complete-netwerk-set.jpg
 
Een cat7 heeft een hogere weerstandswaarde dan cat 5e en cat6. Dus het modem kan dat niet aan, daar is de uitgangsspanning en amperage te laag voor. Het voordeel van cat7 is dat deze kabel een grotere bandbreedte heeft, waardoor er meer downloads tegelijkertijd doorheen kunnen zonder verlies in snelheid. Deze kabels worden ook gebruikt bij grote systemen. En niet bij een ziggo router, wat ik wel graag gezien willen hebben. Ik heb het zelf geprobeerd met een moederboard waarvan de lan een giganet poort heeft maar ik kwam op 100mbit uit, met cat 5e en cat6 1gig. Dus de router kan absoluut geen cat7 aan.
 
Terug
Bovenaan