• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Werken de gecodeerde zenders in oud-upc op de Mut@nt HD51


maicod

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 aug 2006
Berichten
96
Ik ben van plan een Mut@nt HD51 settopbox te kopen en ik woon in voormalig UPC gebied en ik vraag me af, als ik een smartcard of Ci+ module van Ziggo verkrijg (welke van de 2 heb ik nodig ?) of ik dan met deze HD51 de gecodeerde zenders (het gaat me vooral om de HD versies van de niet NPO kanalen) in voormalig UPC gebied kan bekijken. Ik had van iemand al begrepen dat ik dan de plugin genaamd enigma2-plugin-systemplugins-ciplus-helper_1.1-r0_all.zip moet installeren. Iemand die het daarna werkend heeft gekregen ?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.675
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
In het oud UPC gebied kan je geen losse smartcard krijgen. Als je een CI+ module huurt zit daar een smartcard bij.

Je kunt hier eens kijken naar informatie om Ziggo (oud UPC) werkend te krijgen op een Linux ontvanger.
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
163
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je via via aan een irderto kaart kan komen van iemand uit een oud Ziggo gebied (wel met abbo erop) dan kun je de decoder volledig gebruiken de CI (+) is echt waardeloos dan kan je maar een zender kijken en of opnemen daarom maak ik hier gebruik van het FTV pakket niks geen beperkingen kan met mijn decoder onbeperkt (8 Tuners) opnemen kijken streamen enz enz
 
Topicstarter
Topicstarter
M

maicod

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 aug 2006
Berichten
96
Ik ben van plan een Mut@nt HD51 aan te schaffen met een 2e DVB-C tuner er bij. Ik wil bijvoorbeeld RTL4 en BBC1 tegelijkertijd in HD kunnen opnemen. Dus daar heb ik een Ci+ module met smartcard van Ziggo (voormalig UPC) voor nodig. Je bedoelt dat met een Ci+ module met smartcard in het slot van de HD51 dat ik dan maar 1 van de 2 DVB-C tuners via die module kan laten lopen ? m.a.w. ik kan bijvoorbeeld RTL4 in HD opnemen maar niet tegelijkertijd BBC1 in HD opnemen ?

Met FTV bedoel je de ongecodeerde zenders (dus de meeste zenders NIET in HD) ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
163
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Die ci modules moeten verboden worden die zijn er alleen voor de consumenten te pesten niet meer en niet minder, daarom mijn opmerking over een irdeto kaart die werkt gewoon in oud upc gebied maar zal lastig worden om een actieve kaart te vinden.

Maar neemt niet weg dat een ci+ met de ci plus helper kan werken maar met de restrictie van max 1 kanaal kijken en of 1 kanaal opnemen dus niet beide tegelijk en dat is eigenlijk zonde daarmee doe je een enigma2 decoder echt te kort.

En wat betref HD of SD zelf vindt ik de kwaliteit van SD nog zeer goed het is geen HD maar zeker wel goed naar te kijken.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

maicod

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 aug 2006
Berichten
96
Maar neemt niet weg dat een ci+ met de ci plus helper kan werken maar met de restrictie van max 1 kanaal kijken en of 1 kanaal opnemen dus niet beide tegelijk en dat is eigenlijk zonde daarmee doe je een enigma2 decoder echt te kort.
ik weet niet of je een Mut@nt HD51 box gebruikt. Daarin kunnen 2 DVB-C tuner modules. Als ik dan de Ci+ met smartcard in het slot aan de voorkant van de HD51 zou steken zou ik dan met 1 tuner module via de Ci+ bijvoorbeeld RTL4 in HD kunnen laten opnemen en dan tegelijkertijd gewoon de andere DVB-C tuner bijv. BBC1 in SD ? Of bedoel je dat het insteken van een CI+ module de 2e tuner onbruikbaar maakt ?
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
163
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ja dat kan wel 1 gecodeerd en de ander niet is geen probleem met 2 tuners

En ja ben wel bekend met die decoder heb zelf een vu+ uno 4k met fbc dvb c tuner (8 in 1).
 

Devil-Strike.net

Quality Member
Lid geworden
20 aug 2002
Berichten
16.145
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ciplus helper zal je niet helpen om de 1 kanaal restrictie te omzeilen, immers zit die restrictie in de module zelf niet in software etc van de gebruikte box.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

maicod

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 aug 2006
Berichten
96
Bedankt. Ik heb het inmiddels al een paar weken werkend (CI+ module met smartcard van voormalig upc) en heb gewoon 2 kanalenlijsten (1 t/m ...... voor de fta zenders en 1000 t/m.... voor alle zenders inclusief de gecodeerde/hd zenders). Zo kan ik veilig opnemen van de 1 t/m 999 range (SD) van 2 kanalen tegelijk want bij de zenders via CI+ kan ik geen 2 opnames tegelijk maken en de HD51 waarschuwt niet en neemt dan zwart beeld op !!! maar als ik Live wil kijken of een HD zender die niet fta is op wil nemen kan ik toch nog uitwijken naar de 1000+ zenders
 
Laatst bewerkt door een moderator: