• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Twee standaard gateways

Wat je eigenlijk bedoeld is om netwerk mappen toe te voegen aan je verkenner. Dit kan via een login script (netuse) of via start uitvoeren (of windowstoets) \\ipvanjenas .
klik met je rechter muisknop en kies voor netwerkverbinding maken. Geef de sharemap een letter en dan zal deze worden toegevoegd aan de verkenner als netwerkshare
 
Maar dat werkt toch alleen met een lokale verbinding.
Niet via het internet.
Via VPN is dat wel op te zetten
 
Ok, als ik het goed begrijp kan de 'buitenwereld' t.o.v. van mijn LAN dus ook in sub-netwerken ingedeeld zijn die zelf dan ook weer een gateway hebben voor de verbinding verder naar 'buiten'?

Het hele Ziggo netwerk is een 'lokaal' netwerk, dat pas in Amsterdam op het internet aangesloten wordt. Alle verbindingen naar 'niet-ziggo' adressen gaan via die route.
Als ik een traceroute doe naar buiten, zie ik ook niet mijn normale wan-IP, maar een in de 10.x.x.x range.
 
Maar dat werkt toch alleen met een lokale verbinding.
Niet via het internet.
Via VPN is dat wel op te zetten
Inderdaad. Dit is alleen voor lokaal. Ik had overigens zijn vraag niet helemaal goed gelezen. Via VPN gaat het prima. Wat ook eventueel zou kunnen is via een FTP(share). Maar dit is minder veilig
 
Terug
Bovenaan