• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

EMclient instellen


jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
416
Ben overgestapt van WIN 7 op WIN 10 en gebruik nu EMclient i.p.v. Livemail.
Heb destijds EMclient op proef mee laten draaien in WIN 7 naast Livemail. Alles werkte.

Maar nu onder WIN 10 kom ik niet verder dan wel mail ontvangen, maar krijg geen mail verzonden.
Onder de oude pop3 instelling gebeurt dit.
Elke andere mailinstelling leidt ertoe dat ik ook geen mail ontvang. En uiteraard ook niet kan verzenden.

Op de site van Ziggo staan wel de instellingen voor de diverse mailprogramma's, zo ook voor Livemail, maar EMclient staat er niet tussen.

Mail van Microsoft verzend ook niets, ontvangt wel.
Frappant, met mijn account kan ik wel vanaf de ipad verzenden, wat dus wel werlt.
Probleem doet zich schijnbaar alleen voor op WIN 10 met meerdere email-programma's.

Ik zal wel iets over het hoofd zien, maar wat?
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
J

jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
416
Dank voor je antwoord, Maar ook Schoone helpt mij niet verder.
IMAP werkt ook niet, sterker ik ontvang dan zelfs niets.
Alleen met de POP3 instelling ontvang ik nog wel mail. Progje Mail van W10 heeft hetzelfde probleem.
Zoals al eerder vermeld, verzenden van mail via Ziggo vanaf de Ipad gaat wel.
Lees op internet meer van dit probleem, ook bij KPN. Maar een oplossing helaas niet.

Ik had voor EMclient gekozen, omdat alles vanuit Live Mail was over te zetten. Dat is ook probleemloos gebeurt.
Als er andere opties zijn om nu vanuit EMclient over te zetten inclusief alle mappen waarin ik mails bewaar, houd ik mij aanbevolen.
 

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.835
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Thunderbird vind je niks?
 
Laatst bewerkt:

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.373
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je had voorheen Live Mail begreep ik. Wat was daar mis mee als ik mag vragen?
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
416
Niets mis mee, maar werkt alleen bij WIN7 welke ik destijds had
Nu heb ik een nieuwe PC met WIN 10 en LiveMail wordt niet meer ondersteunt.

Met Thunderbird geen ervaring.
EMclient kon alles van LM importeren, dat was het grote voordeel en gemak.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.373
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb net als jij Windows 10 en ik heb en gebruik nog altijd zonder enig probleem Windows Live Mail. Vandaar dat ik dit vroeg. Niet meer ondersteund? ik heb dit destijds ook gelezen, maar nooit iets van gemerkt. Misschien iets minder veilig dan toen het wel werd ondersteund?

Maar goed, wat daar ook het antwoord op is, een ander alternatief is Windows 10 Mail. Als proef voor een van onze accounts heb ik dit ook geïnstalleerd. Werkt ook naar volle tevredenheid, naar mijn weten zonder beperkingen.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.708
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Kon eM Client niet automatisch de juiste instellingen maken?

Als je niet kunt versturen vanuit eM Client en Windows Mail maak je ergens een verkeerde instelling.
Je gebruikt een verkeerde poortnummer, of verkeerde beveiligingsinstelling of iets dergelijks.
 
Topicstarter
Topicstarter
J

jank

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 mrt 2003
Berichten
416
Ik heb de instellingen automatisch laten instellen.
LiveMail, waar is die op te halen?
Al heeft EMclient iets meer opties lijkt het.
Ik bel de helpdesk wel even,moeten we de instellingen maar even doorlopen.