Veel spam. Spamfilter Ziggo werkt slecht / niet.

Ik kreeg vorige week een phishing mailtje binnen op een niet-Ziggo mailadres. Ik wilde dat mailtje als bijlage (met behoud van originele headers) doorsturen naar iemands anders ter beoordeling. Ziggo blokkeerde dat mailtje al bij het versturen.
Code:
host smtp.ziggo.nl[212.54.42.9] said:
   550-Message refused by spam filter (node=smtp8.tb.mail.iss.as9143.net 550
   msg-id=1gj02C-00010g-Oc) (in reply to end of DATA command)
Ze hadden gelijk dat het spam was, maar soms wil je een phishing mail ook aan anderen laten zien.
 
Ik kreeg vorige week een phishing mailtje binnen op een niet-ziggo mailadres. Ik wilde dat mailtje als bijlage (met behoud van originele headers) doorsturen naar iemands anders ter beoordeling. Ziggo blokkeerde dat mailtje al bij het versturen.
Code:
host smtp.ziggo.nl[212.54.42.9] said:
   550-Message refused by spam filter (node=smtp8.tb.mail.iss.as9143.net 550
   msg-id=1gj02C-00010g-Oc) (in reply to end of DATA command)
Ze hadden gelijk dat het spam was, maar soms wil je een phishing mail ook aan anderen laten zien.
Dan zou ik er een screenshot van maken @Briolet. (Shift + command + 4 en dan selecteren) Dat gaat wel.
 
Een screenshot werkt, maar bij een lange header, heb je er dan meerdere nodig. En je kunt niet simpel even een stukje tekst eruit kopieren. Je moet dan steeds alles overtikken.

Een jaar geleden had ik hetzelfde. Omvormen tot pdf of zip hielp ook niet. Ik wilde toen dat mailtje dan maar via een andere provider versturen, maar toen ging de ontvangende mailserver mekkeren.

Uiteindelijk heb ik dat phishingmailtje op ziggo drive gezet en de link ernaar doorgestuurd. Conclusie: Ziggo drive heeft een mindere bescherming. ;)

Er zijn zelfs banken die een speciaal mailadres hebben voor phishing mail (meestal valse-email@banknaam), maar op dat adres geen uitzondering instellen om spam wel door te laten en deze melding dus blokkeert. :-\
 
Hier ook de afgelopen twee maanden en irritante hoeveelheid spam, elke dag wel een stuk of 10. Ik sleep ze elke keer naar de Spambox maar of dat nu echt helpt?
 
Ik nog nauwelijks, zo ongeveer eentje per week, meestal wat reclame, niet noemenswaardig meer, Wel merkwaardig, een poosje geleden was die irritatie er nog wel terdege, soms meerdere per dag. Vandaar nogmaals de vraag waar ik nog steeds geen definitief antwoord op heb. Houdt het filter van Ziggo inmiddels zelf ook bepaalde spam tegen? Bij nader te noemen eigenschappen in de header kan dat namelijk zonder risico. D.w.z. zodanig dat ik ze helemaal niet zie, dus ook niet in de spam-map.

PS:
Dat is ook mogelijk, op mijn Gmail-adres dat ik al heel veel jaren heb, heb ik letterlijk nog nooit ook maar één spambericht gehad, niet in de IN-map, noch in de spam-map. Beetje moeilijk te raden adres, dat wel.
 
Laatst bewerkt:
Het loopt hier de afgelopen week weer de spuigaten uit! Op 2 verschillende e-mailadressen van Ziggo zo'n 25 spamberichten per dag, per adres. Op mijn 4 verschillende adressen bij XS4ALL 0, op mijn @gmail en @outlook adressen 0.....
 
Het is maar goed dat je niet zoveel huisadressen hebt... elke dag de kans dat er zoveel deurbellen afgaan :)
 
@qpc Wat bij jou op 0 staat (Outlook.com) is bij mij 3 tot 4 per dag. 1 á 2 per maand voor mijn websites. En ziggo geen spam. Voor mij werkt het spamfilter dus prima.
 
@Webcare Ziggo doe hier wat aan, ik word helemaal horde dol van die spam mails, slepen naar mapje spam ander zaken het blijft een drama, dit kan ik geen spamfilter noemen
 
Terug
Bovenaan