ACM wil kabelnetwerk Ziggo openstellen voor providers

Status
Niet open voor verdere reacties.
@Tv-Kijker Die kans is wel kleiner aan het worden, vooral omdat Ziggo hun concurrent Fox Sports qua compleet pakket minstens 5 euro duurder weten te maken.
Voorbeeld sommen;
Ziggo sport totaal/Eredivisie 19,95 EUR + Fox Sports Internationaal 12,95 EUR maakt totaal bedrag van 32,90 EUR per maand.
Doe je het via deze weg, dus optie B;
Fox Sports Eredivisie Fox Sports Internationaal 12,95 EUR + Fox Sports Eredevisie 17,95 EUR maakt totaal bedrag van 30,90 per maand.
Dat zijn dus verhogingen, optie a is 32,90 - 24,95 = 7,95 EUR duurder.
Optie B is een verhoging van 30,90 - 24,95 = 5,95 EUR duurder.
Ziggo heeft mij geen harde reden kunnen geven waarom FS Compleet eigenlijk minstens 5,95 eur duurder is geworden.. ja er zijn inderdaad wat sporten weggegaan.
UFC en die andere vechtsport willen zichzelf in NL kapot maken door zich uit te laten zenden door een zender die eigenlijk nooit 'live' is als UFC bezig is en er is 1 voetbalsport naar Ziggo sport gegaan.. maar NFL/Honkbal/WTA zijn gewoon bij FS te zien.
 
Ziggo bepaalt dat zelf. Dat heeft helemaal niets met kabel toch open moeten te maken. Als Ziggo Fox sport International duurder wil maken, kan dit gewoon.
Dat maakt niet dat de Ziggo kabel open moet.
 
@Tv-Kijker
Fox Sports Eredivisie Fox Sports Internationaal 12,95 EUR + Fox Sports Eredevisie 17,95 EUR maakt totaal bedrag van 30,90 per maand.

je berekening klopt ook niet. bij a heb je 3 sportpakketten (ziggo sport/fox eredivisie/fox international)
en bij optie b maar 2(fox eredivisie/fox international) en volgens mij is fox sports totaal al jaren 25 euro en geen 30.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
en je kunt het ook zo zien;

ziggo sport en fox eredivisie los, kostte samen een kleine 33 euro. nu samen voor 20.
ziggo sport en fox totaal was eerst 15 + 25 is 40 euro en nu 33. als dat niet goedkoper is dan weet ik het niet meer.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@OnlineGamer Klopt, maar wat ik ermee bedoelde aan te geven is dat dit geen slimme zet is omdat in een eventuele rechtszaak kan dan weer worden meegenomen dat mensen die wel voldoende internetsnelheid nodig hebben (bij mij is dat minstens 50Mbit/s als download en minstens 15Mbit/s als upload) maar KPN bied mij dat helaas niet.. die geven mij nog steeds (Op jouw adres bieden we betrouwbaar internet. Tot 17 Mbit/s download- en 2 Mbit/s uploadsnelheid).
Ziggo geeft de concurrentie als ware meer kruit om die kabel open te houden en @marans Ziggo heeft fox sports compleet afgeschaft en er allemaal nieuwe pakketten t.b.v. ziggo sport totaal neergedonderd, kijk maar op https://www.ziggo.nl/televisie/extra-zenders/ die prijzen pakte ik met mijn berekeningen.
Hierdoor hoop ik echt dat die kabel open blijft en daarom ben ik echt blij met de nieuwe beweging van het EC en het ACM.
Door het open stellen van de kabel kunnen Ziggo gebied bewoners als het ware straks gewoon hoppen naar een andere provider en als het T-Mobile lukt om erop te komen... dan ga ik mijn belofte inlossen.
Ook zal het open knippen van de kabel.. de prijs wel iets moeten laten drukken.. vooral omdat providers dan op 2 wegen actief zijn en met KPN is dat wel te merken, want die vernieuwen ineens de kabeltjes.. zo zijn gebieden van rotterdam bijvoorbeeld ineens versneld aangesloten op een sneller KPN netwerk.
 
@Sample, volgens de voorwaarden hoeft Ziggo maar een afwijkende zender van het paket dat niet Ziggo is toe te voegen. Dan kan Ziggo dus het hele Fox sport eraf halen, het contract loopt toch af volgend jaar.
Die nieuwe partijen kunnen niet eens eisen dat die zenders dan allemaal erop moeten. Dus hopelijk blijft de kabel gewoon dicht zoals het hoort.
De andere optie is is dat Vodafone en Liberty, Deutshe Telekom inclusief alle dochterbedrijf kopen.
 
@OnlineGamer Wat jij meld... kan misschien op financieel gebied wel.. maar wettelijk mag je niet zomaar eventjes riant groot worden.. anders zullen de voorwaarden alleen maar harder en harder en harder worden.. tot het zelfs zover komt dat de Staat zegt.. 'dan bepalen wij de prijzen'.
Ook kan Brussel een fusie tussen bedrijven makkelijk verbieden.. ook denk ik niet dat Ziggo het zal overleven als FS eraf gaat... ik zeg dan in ieder geval dan diezelfde dag nog het TV pakket direct op.. heb het TV pakket nu nog enkel om naar FS te kunnen kijken.
 
en zo zijn we niet allemaal gelijk.
heb ook fox eredivisie, maar van mij mag het er zo af gesodemieterd worden als iedereen voor "premium" zenders moet gaan betalen die je niet kan zien.
je moet, ook als provider, dan naar de lange termijn (durven) kijken, en hetzelfde dan toepassen voor andere content-aanbieders.

verder vraag ik mij af, wat je denkt dat er dan beter wordt als de kabel open zou gaan.
hypothetisch; 2 aanbieders op de kabel. en 1 gaat wel, en de ander gaat niet akkoord met de "eredivisiebelasting".
dan zou mooi het verschil in basispakket zichtbaar worden. 1 met, en 1 zonder de extra belasting.
 
@marans Heel simpel, dan moet Ziggo ook nadenken over de decoder.
T-mobile bied al jaren een apple tv app bijvoorbeeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan